Neler Yeni

Yazılım ve kodlamaya nereden başlamalıyım

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, sistem tavsiyesi
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
Artık bişeyler yapmanın vakti geldi diye düşünüyorum. yeni şeyler öğrenme kbişeyler geliştirmek istiyorum. bu işe artık bir yerden başlamam gerek sizlerden öneri yardım tavsiye vb. bekliyorum. bir çok dil var ne öğrenmeliyim arduino ile ilgili bailangıç seviyesinde bir bilgim var. aslında oyun geliştirmeyi çok istiyorum basit küçük işler yapmak ile başlayabilir ancak asıl sorum şu bunu yapmak için nereden nasıl başlamalıyım nasıl bir yol çizmeliyim. gelecekte de işime yarayacak bir şeye şimdiden başlamak bana çok şey katacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler... :D

En İyi Cevap
Öncelikle yazılımın hangi dalından ilerleyeceğinize karar vermelisiniz.
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Veri Tabanı ve programcılığı
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Günümüz oyunları C++ ile yazılıyor diye biliyorum. Modelleme olarak da ya Unity ya da Unreal Engine kullanılıyor. Tam olarak bir bilgi sahibi değilim. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem açıkçası.

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Günümüz oyunları C++ ile yazılıyor diye biliyorum. Modelleme olarak da ya Unity ya da Unreal Engine kullanılıyor. Tam olarak bir bilgi sahibi değilim. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem açıkçası.
yinede teşekkür ederim. :D

Bymuco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mücahit suna
Algoritma ile başlamak en sağlıklısı reis bütün yazılım dillerin temeli algoritma

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Yeni başlayacak adama C++ önermek saçma değilmi?

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

En İyi Cevap

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Oyun geliştirme.

teşekkür ederim C# ile neler yapabilirim basit projeler olarak

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
ben python ile başladım. ne istediğinize bağlı aslında ama ben veri bilimi ve yapay zeka alanında uzmanlaşıyorum şu an.
tabii akademik bilgi birikimi de gerekiyor bunun için.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Artık bişeyler yapmanın vakti geldi diye düşünüyorum. yeni şeyler öğrenme kbişeyler geliştirmek istiyorum. bu işe artık bir yerden başlamam gerek sizlerden öneri yardım tavsiye vb. bekliyorum. bir çok dil var ne öğrenmeliyim arduino ile ilgili bailangıç seviyesinde bir bilgim var. aslında oyun geliştirmeyi çok istiyorum basit küçük işler yapmak ile başlayabilir ancak asıl sorum şu bunu yapmak için nereden nasıl başlamalıyım nasıl bir yol çizmeliyim. gelecekte de işime yarayacak bir şeye şimdiden başlamak bana çok şey katacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler... :D
Oyun yapacaksanız Unity oyun motorunu ve C# ve css3 dilini öneririm oyun dışında java

Top Bottom