Üniversite şart değil. Tabii ki seni ön plana taşır rakiplerine göre avantajlı durumda olursun ve bir takım beceriler kazandırabilir. Şu da bir gerçek ki üniversitenin kazandırdığı becerileri sen kendin de kazanabilirsin. Eğitimler de seni bir yere taşımaz, üniversite de. Nihayetinde sen kendini bir yerlere taşıyacaksın.
2 yıllık üniversite + eğitimle başlamanı tavsiye ederim. Hem diploman olur açık öğretim veya örgün öğretim fark etmez, hem de eğitimle birlikte kendini daha hızlı geliştirebilirsin. Başvurularda becerilerin ve yeteneklerin daha ön planda olacağından bu üniversite sürecinde donanımlı bir şekilde mezun olmak senin elinde. Kendine referans oluştaracak projeler geliştirmeli, github kullanmayı öğrenmeli ve hatta github'daki projelere destek olmalısın. Bunlar CV'nde çok büyük rol oynar ve seni 10 adım öne taşır. Yazılım öğrendikten sonra yapacağın ilk şey yapabildiklerini sergiler nitelikte bir proje geliştirmektir. Bunlar tabii ki adım adım yapılacak şeyler. Şunu da unutma ki yazılım öğrenmek belli bir amaca dayalıdır temelde. Kafanda bir fikir vardır, proje vardır ve bunu yapabilmek için yazılım öğrenmeye başlarsan çok daha etkili ilerleme kaydedersin yoksa çok fazla var ben yazılımcı olcam diyip milyon kere aynı sorularla boğuşan. Belli bir amacın olsun ve o doğrultuda ilerle. Can değerin'de boşverın yazılımcılığı falan videosunu izlemeni tavsiye ederim. Yazılıma nasıl başlanır konulu videoları zaten izlersin onu söylememe bile gerek yok ama çok fazla izleme bu videoları çünkü neredeyse hepsi kendi perspektifinden bakıyor olaya ve izledikçe daha çok kafa karışıyor. Belli başlı 2, max 3 video izlemen yeterli. Sonrasında yapmak istediğin şeyin nasıl yapıldığını araştırarak en büyük adımını at.