Yakup.
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 10
Şuan da bende c# öğreniyorum, ingilizce eksiğimi hissediyorum.İngilizce eksiğiniz varsa, ingilizce öğrenerek başlayabilirsiniz.
Şuan da bende c# öğreniyorum, ingilizce eksiğimi hissediyorum.İngilizce eksiğiniz varsa, ingilizce öğrenerek başlayabilirsiniz.
Temelinde HTML bir yazılım dili bile değil. Kod çalıştırabilir fakat bir komut dosyası oluşturamaz. Ayrıca genelde web sitesi için kullanılırhtml niye ömür törpüsü diyorsun bir çok yazılımcı onunla başlayın diyor
Bak şimdi ilk başta giriyosun Github'a projelere bakıyorsun ilgini çeken bir konu seçiyorsun. Sonra bu konuyu veya tool'u araştırıyorsun. Genelde hangi dilde yazıldıysa sen de o dilden başlayabilirsin. Ama dikkat et ilgini çekecek ve onun üzerinde yaptığın araştırmalara değecek bir konu/tool olsun. Ben sana şu dil iyidir desem yanlış olur. Ama projelerden bakarsan sen karar verirsin.python ile ne yapılıyor?
Hocam ben hep oyun yapmak istemiştim, ısrarla oyun için dememe rağmen "python öğren cnm" dendi. Ben de öğrendim sonra C#, C++ geçtim python hiçbir işe yaramadı :d ondan sordumTemelinde HTML bir yazılım dili bile değil. Kod çalıştırabilir fakat bir komut dosyası oluşturamaz. Ayrıca genelde web sitesi için kullanılır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bak şimdi ilk başta giriyosun Github'a projelere bakıyorsun ilgini çeken bir konu seçiyorsun. Sonra bu konuyu veya tool'u araştırıyorsun. Genelde hangi dilde yazıldıysa sen de o dilden başlayabilirsin. Ama dikkat et ilgini çekecek ve onun üzerinde yaptığın araştırmalara değecek bir konu/tool olsun. Ben sana şu dil iyidir desem yanlış olur. Ama projelerden bakarsan sen karar verirsin.
Github açık kaynak kodlu toolların projelerin bulunduğu bir site. İnsanlar kodladıkları projeleri oraya atıyor sen de yararlı olanları indirip kullanabiliyorsun veya kendinden bir ey katabiliyorsun. Hatta bizim Linux öyle ortaya çıktı. Dediğim gibi sen yapmak istediğin projeler hangi dille yazılmış ona bak. Ha bu arada seni çok zorlayacak kafanı yakacak şeylere dalma . Başlangıçta kolay kolay şeylerden ilerle sonra gittikçe zorlaştırırsın.Hocam ben hep oyun yapmak istemiştim, ısrarla oyun için dememe rağmen "python öğren cnm" dendi. Ben de öğrendim sonra C#, C++ geçtim python hiçbir işe yaramadı :d ondan sordum
Yalnız ben anlamadım şu github olayı nedir merak ettim anlamadım
bir bakayım eyvallahGithub açık kaynak kodlu toolların projelerin bulunduğu bir site. İnsanlar kodladıkları projeleri oraya atıyor sen de yararlı olanları indirip kullanabiliyorsun veya kendinden bir ey katabiliyorsun. Hatta bizim Linux öyle ortaya çıktı. Dediğim gibi sen yapmak istediğin projeler hangi dille yazılmış ona bak. Ha bu arada seni çok zorlayacak kafanı yakacak şeylere dalma . Başlangıçta kolay kolay şeylerden ilerle sonra gittikçe zorlaştırırsın.
web sitesi ve basit uygulamalar yapmak istiyorumKardeşim yazılıma başlayacağın dil öyle herhangi bir dil olmamalı. Sen ne yapmak istiyorsun öncelikle bunu belirlemelisin ve ona göre bir dil seçmelisin. Şu an yaygın olarak C# ve Java kullanılıyor. Engin Demiroğ ücretsiz olarak YouTube da çok güzel bir C# eğitimi yayınları ve Java eğitimi de verecek sanırım Nisan ayının ortasında bunlara odaklanabilirsin bence çok başarılı
onun için ne kullanmam lazımOyun kodlayarak başlayabilirsin. Basit bir 2D Platform oyunu kodla bence.
önerdiğin kurs link var mı?c# ve pyhton başla
Unity'den yapabilirsin. BTK Akademi de dersleri var.web sitesi ve basit uygulamalar yapmak istiyorum
onun için ne kullanmam lazım
önerdiğin kurs link var mı?
hocam web ve oyun geliştirmek istiyorum. Dediğiniz gibi Udemy üzerinden kurs almayı planlıyorum fakat hangisi daha kaliteli onu bilmiyorum önerdiğiniz var mı ? ve ayrıca ufak çaplı bir kazanç elde edebilir miyimHTML dil bile değil , millete akıl vermeyin. @Kayrae hangi alana ilgin varsa ona göre kurs alman gerekiyor. Örneğin bir web developer & designer/programmer olmak istiyorsan alman gereken HTML - CSS - PHP kurslarıdır. Zaten hangi alana girmek istiyorsan , Udemy üzerinden kolaylıkla hangi dilleri öğrenmen gerektiğini bulabilirsin.