Neler Yeni

Yazılıma nereden başlamalıyım?

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Umut
arkadaşlar herkese merhaba uzun bir aradan sonra bilgisayar sahibi oldum ve yazılım ile uğraşmak istiyorum bir kaç yerde ilk Python dili ile sonrada c+ gibi dillerinin öğrenildiğini gördüm nereden başlamalıyım hangi dil benim için daha ideal oyun tasarımı veya web tasarımı gibi şeyler yapmayı düşünüyorum algoritma oluşturmaya nasıl başlamalıyım sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
kerim deveci
arkadaşlar herkese merhaba uzun bir aradan sonra bilgisayar sahibi oldum ve yazılım ile uğraşmak istiyorum bir kaç yerde ilk Python dili ile sonrada c+ gibi dillerinin öğrenildiğini gördüm nereden başlamalıyım hangi dil benim için daha ideal oyun tasarımı veya web tasarımı gibi şeyler yapmayı düşünüyorum algoritma oluşturmaya nasıl başlamalıyım sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Yazılımdan önce
Algoritma kısmı ile ilgilenmen lazım
En azından b1 seviyesinde ingilizce bilmen lazım
Ondan sonra yazılımı kullanma amacını düşünmen lazım
Python ile başlayabilirsin kullanma amacını Python öğrenirken düşünürsün

Ensar1453

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
EnsarTelli
hocam aslında hepsinin temelleri benzer
Başlagıç olarak phyton ile başlayıp sonrasında hangi dil oyunda daha çok işinize yarayacaksa ona yönelebilirsiniz
hatta sadece unity ve ue5 ile oyun geliştirme yapılabiliyor bildiğim kadarıyla
bu ikisini öğrenmeniz bile işinizi çok kolaylaştırır
web tabanlı yapacaksanız phytondan sonra html öğrenin

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımdan önce
hocam ingilizceyi yapabilirim ona kafam basıyor sonrasında Python ile algoritma oluştururum eğitim amaçlı YouTube kanalları var mı bildiğiniz yoksa Pythonu karıştırarak mi öğreneyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başlagıç olarak phyton ile başlayıp sonrasında hangi dil oyunda daha çok işinize yarayacaksa ona yönelebilirsiniz
tamamdır hocam sağ olun

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Dostum oyun tasarımı ve web çok ayrı dünyalar. Önce amacını belirle bir de git pythondan başla diyenlerden yazılım tavsiyesi dinleme. Git bütün dillerin yapısına bak hangisini yapabileceğine inanıyorsan ona başla ondan da devam et 2 ayda bir değiştireceğin bir şey değil o. Hepsini öğrenmeye kalkarsan hiçbirinde uzmanlaşamazsın hobi ayrı şey uzmanlaşmak ayrı şey. Webe yöneleceksen html css başlayıp javascript temellerini öğrendikten sonra javascript kütüphanelerine geç.

Yazılımdan önce
Yazılımdan önce algoritma öğrenmesine gerek yok asıl yaparken kafasından algoritma kurmayı öğrenmesi gerek. Yazılımın temel kuralı basit düşündür enine boyuna düşünürsen o işin içinden çıkamazsın.

Unity ve Ue5 yazılım dilsiz boşluktur anca grafik yaparsın. Phython websocketler harici pek önerilmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Canan
Yazılımdan önce
Hocam algoritmayı python öğrenirken zaten küçük projeler yaparken öğrenmiş olmayacak mı? Örneğin belli bir yere kadar asal sayıları yazdıran programın algoritması gibi.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum oyun tasarımı ve web çok ayrı dünyalar. Önce amacını belirle bir de git pythondan başla diyenlerden yazılım tavsiyesi dinleme. Git bütün dillerin yapısına bak hangisini yapabileceğine inanıyorsan ona başla ondan da devam et 2 ayda bir değiştireceğin bir şey değil o. Hepsini öğrenmeye kalkarsan hiçbirinde uzmanlaşamazsın hobi ayrı şey uzmanlaşmak ayrı şey. Webe yöneleceksen html css başlayıp javascript temellerini öğrendikten sonra javascript kütüphanelerine geç.

Yazılımdan önce algoritma öğrenmesine gerek yok asıl yaparken kafasından algoritma kurmayı öğrenmesi gerek. Yazılımın temel kuralı basit düşündür enine boyuna düşünürsen o işin içinden çıkamazsın.

Unity ve Ue5 yazılım dilsiz boşluktur anca grafik yaparsın. Phython websocketler harici pek önerilmez.
amacım aslında belli web veya oyun tasarımı fakat dediğiniz gibi dillerin yapılarına bakicam uygun olanı seçicem teşekkürler önerilerin için

yusuf544

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Yusuf
hocam ingilizceyi yapabilirim ona kafam basıyor sonrasında Python ile algoritma oluştururum eğitim amaçlı YouTube kanalları var mı bildiğiniz yoksa Pythonu karıştırarak mi öğreneyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

tamamdır hocam sağ olun
Python A giriş diye bir kanal var oynatma listesinde oluşturmuş sıfırdan başlamak için iyi bir kanal bence ben biraz izlemiştim sade ve net anlatıyor.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
fb düşmanı
bu python sevdası ne millette anlamıyorum. 3 senedir yazılım mühendisiyim. önce python diyenleri hala anlamıyorum. önce python sonra web neden ne alaka? web ci olacaksan önce javascirpt öğren. neden vakit kaybediyorsun python ile falan

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Umut
bu python sevdası ne millette anlamıyorum. 3 senedir yazılım mühendisiyim. önce python diyenleri hala anlamıyorum. önce python sonra web neden ne alaka? web ci olacaksan önce javascirpt öğren. neden vakit kaybediyorsun python ile falan
ilk defa başlayacağım için dilleri bilmiyorum çoğunlukla internette Python başlangıç için şöyle Python böyle dendiğinden garantiye almak için konu açtım teşekkürler

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
fb düşmanı
ilk defa başlayacağım için dilleri bilmiyorum çoğunlukla internette Python başlangıç için şöyle Python böyle dendiğinden garantiye almak için konu açtım teşekkürler
1 satır bile pyhton yazmadan bir sürü şey öğrendim. web veya oyun alanında çalışacaksan zaman kaybından başka bir şey değil.

oyun için unity -> c# , ue -> c++ Oyun alanına yönelmeni önermem

web -> javascript(şart oğlu şart) + java(spring boot) veya c# (.NET)

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Umut
1 satır bile pyhton yazmadan bir sürü şey öğrendim. web veya oyun alanında çalışacaksan zaman kaybından başka bir şey değil.

oyun için unity -> c# , ue -> c++ Oyun alanına yönelmeni önermem

web -> javascript(şart oğlu şart) + java(spring boot) veya c# (.NET)
hocam çok teşekkürler fakat bir sorum olucak oyun alanına neden yönelinmesini önermiyorsunuz zaman kaybı mı bir de sizin önereceğiniz bir alan var mı

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
fb düşmanı
hocam çok teşekkürler fakat bir sorum olucak oyun alanına neden yönelinmesini önermiyorsunuz zaman kaybı mı bir de sizin önereceğiniz bir alan var mı
oyun sektörü global olarak düşüşte. çok fazla kapanan şirket var. tr için de durum hiç iyi değil. maaşlar çok düştü ek olarak iş de yok. zaman kaybetme.

Tavsiyem web alanına yönelmen. Backend ağırlıklı Full Stack Developer olman. hem iş bulursun hem maaş tatmin eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,908
Üyeler
172,439
Son üye
guarda
Top Bottom