Neler Yeni

Yazılıma nereden başlayabilirim

man a man

80+ Bronze
yapay zekayı öğren. yazılım öğrenmek hiç bir işine yaramayacak yapay zeka kullanımını arşa çıkar oradan istediğin kodu yazdır kullan zahmetsizce. Ve bak keyfine daha ileriye dönük olur.
Yapay zekanın nasıl çalıştığıyla ilgili bir fikrin varmı ?

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Alihan YILMAZ
Programlama çok zamanını alır. Derslere vaktin olmaz. Zihnini de meşgul eder. Başka şeylere odaklanamazsın. Okuluna öncelik ver. Şimdiye kadar kimse tavsiye ile programcı olabilmiş değil. O kadar kolay bir iş değil. Ama herkes yazılımcı olduğunu iddia eder. İyi bir Üniversite kazanabilmek öncelikli hedefin olsun.

man a man

80+ Bronze
Programlama çok zamanını alır. Derslere vaktin olmaz. Zihnini de meşgul eder. Başka şeylere odaklanamazsın. Okuluna öncelik ver. Şimdiye kadar kimse tavsiye ile programcı olabilmiş değil. O kadar kolay bir iş değil. Ama herkes yazılımcı olduğunu iddia eder. İyi bir Üniversite kazanabilmek öncelikli hedefin olsun.
iyi bir üniversite mezunu olarak üniversiteyi gereksiz buluyorum. Sadece teorik bilgi ile mezun oluyorsun ve iş hayatında çoğunu kullanmıyorsun.
Teorik bilgi gereksiz demiyorum fakat 4 yılda farklı şekillerde kendini geliştirerek daha iyi imkanlara sahip olunabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yuzarsef
Yapay zekanın nasıl çalıştığıyla ilgili bir fikrin varmı ?
sen tam anlattığın sürece sen ne dersen o şekilde çalışıyor. Ve sıfırdan yeni kod üretebiliyor bu açıdan soruyorsan.

man a man

80+ Bronze
sen tam anlattığın sürece sen ne dersen o şekilde çalışıyor. Ve sıfırdan yeni kod üretebiliyor bu açıdan soruyorsan.
Yapay zeka dediğin şey daha önce görmediği bir kodu yazamaz. Leetcode sitesindeki çok ağır soruları çatır çatır çözer çünkü github bu soruların çözümleriyle dolu ve bu datalar ile eğitiliyor. Benim kafamdan uydurduğum karmaşık bir problemde ise saçmalar ve yeterli yazılım bilgin yoksa yapay zekanın saçmaladığını anlayamazsın. Sana göre yazılım öğrenmek saçma olabilir fakat yapay zekayı eğitecek dataları hayla yazılımcılar yazıyor olacak

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yuzarsef
Yapay zeka dediğin şey daha önce görmediği bir kodu yazamaz.
burada direkt konuşma bitti. yapay zekaya kodun mantığı verilir ve o sıfırdan oluşturur örneğin meta sadece kitapları veri olarak vererek yapay zekanın kendini geliştirmesini önüne açtı akabinde ise şu an mahkemelikler vs.

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
yapay zekayı öğren. yazılım öğrenmek hiç bir işine yaramayacak yapay zeka kullanımını arşa çıkar oradan istediğin kodu yazdır kullan zahmetsizce. Ve bak keyfine daha ileriye dönük olur.
İşte biz buna acizlik diyoruz. Birisi neden kendini geliştirmek varken işi yapayzekaya bıraksın ki? Prompt yazmayı öğrenmek bile bir şey değil. 6 Temel kavramdan oluşuyor 6 temel kavramı bildikten sonra zaten istediğini yazdırıp elde edebilir. Öğrenmesi gereken bir şey yok.

man a man

80+ Bronze
burada direkt konuşma bitti. yapay zekaya kodun mantığı verilir ve o sıfırdan oluşturur örneğin meta sadece kitapları veri olarak vererek yapay zekanın kendini geliştirmesini önüne açtı akabinde ise şu an mahkemelikler vs.
Haklısın sen yapay zeka ile proje geliştirmeye devam et umarım çok başarılı olursun

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
Ayriyeten yapayzeka denen şey, verileri insanlardan alarak kendini günceller. Görmediği şeyleri yapamaz yaptığı şey bir insanın bunu düzelt yada bunun üzerinden bir şey çıkart diye attığı kodları verisine kaydeder kendini geliştirir. Sıfırdan bir yapayzeka kodları bilemez. Bunun için sana bir çok örnek atabilirim. Eğer bildiğin şeyler varsa sana dediğim şeyleri yazdır yapayzekaya :D

Son düzenleme:

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
9. sınıfa gidiyorum ve yazılım öğrenmek istiyorum, şimdilik ana hedefim yazılımcı olmak değil matematiğim iyi ama ingilizcem pek iyi değil nereden başlayabilirim? Ne yapmamı önerirsiniz?
Öncelikle ne yapmak istediğini, ne üzerinde geliştirmek istediğini ve yazılımla ne yapmak istediğini öğren.

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
Kısaca sana bir şey anlatayım; 3 ay önce Avrupa'da çalıştığım firmadan, artık yapay zeka kullanıldığı için benim yarı zamanlı çalışmamı söylediler. 40 saatlik haftalık çalışmadan 30 saate düşürdüler. Ben de 3 gün çalışmaya başladım, 3 günde başka firmalara danışmanlık hizmeti vermeye başladım. Firmada bilgisayarlarda sorun çıkmış. Beni arayıp işe çağırdılar. Ben de 'Gelemem, 300 km uzaktayım.' dedim. Bana kızarak 'Ne yapalım şimdi?' diye sorunca, ben de 'Banane, Yapay zekaya sorun, götünüzü o kurtarsın.' dedim.

Madem bu kadar bilgilisin dediğine göre yapayzekada sınır yok herşeyi yaptırabilirsin. Bana sıfırdan bir işletim sistemi yazdırsana? :D

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
Geminiye giriyorsun verdigim kodu yapistiriyorsun active dev mode diyorsun istedigin her şeyi yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

C++ gibi
Yaşın 15 filan mı, işe yaramayan bilmediğin promptları paylaşma.

Top Bottom