Neler Yeni

YD Telefon ile gümrükten geçiş

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
Merhaba, ABD'den arkadaşım geliyor ay sonunda. Gelirken telefon getirmesini istemiştim. Lakin şöyle bir durum var. Kendine iphone 14 pro almış ve eski telefonunu da getircekmis. Bir iPhone daha alsa ve totalde 3 telefon ile geçmeye kalksa nasıl bir senaryo yaşanır?

şahin doğan

80+ Platinum
Gümrük vergisi çıkar.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
kendi telefonu ve bir başka telefon getirebilir diye biliyorum. sorun çıkarabilirler gümrük vergisi falan isteyebilirler yüksek ücret olur ve ek olarak iphone imei atılmıyor kayıt ücreti 6 bin TL'dir. wifi bağlanıp vowifi özlliğiyle arama yapabilirsin bir de ayda bir düşük ücret verip açtırabiliyordun aramalara ücret düşüktü ama ne kadar bilmiyorum

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Arif Dağcı
kendi telefonu ve bir başka telefon getirebilir diye biliyorum. sorun çıkarabilirler gümrük vergisi falan isteyebilirler yüksek ücret olur ve ek olarak iphone imei atılmıyor kayıt ücreti 6 bin TL'dir. wifi bağlanıp vowifi özlliğiyle arama yapabilirsin bir de ayda bir düşük ücret verip açtırabiliyordun aramalara ücret düşüktü ama ne kadar bilmiyorum
4 ay e sim 4 ay normal sim toplam 8 ay kullanım hakkı var kalan 4 ay da iphone 7 alır icloudları bağlar sadece yanında taşır her işini 14 prodan görür veya WiFi araması yapar dediğin gibi

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kayıt edicem zaten bende çıktım yurtdışına yakın zamanda o açıdan problem yok. Sorunum 3 cihazla geçerken ne olur. Gümrük vergisi çıktı diyelim hangisine cikicak? Eski telefona mi çıkar yeniye mi ? Ordayken eski telefonun vergisini odemek istiyorum gibi bisey diyebiliyor muyum?
Gümrük vergisi çıkar.
Hangi cihaza çıkacağını nasıl belirliyorlar peki bir bilginiz var mı? Böyle bir risk alınır mı yani yoksa söyleyeyim de hiç getirmesin mi?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
sitelerde sadece gümrük ücreti muafiyeti kalkar yazıyor ücret yazmıyor en iyi ihtimalle türkiye satış fiyatının yüzde 20'sini ödersin daha yüksekte ödeyebilirsin tabi. en düşük model sanırım gösterebilirsin ama emin değilim. ne yapacakları belli olmaz belki göz yumarlar benim telefonun diye ısrar ederse veya gümrük vergisine tabii tutabilirler. aşırı yüksek ücretlede karşılaşabilir pek önermem

YURT DIŞINDAN KAÇ TANE TELEFON GETİRİLEBİLİR?​

Yeni düzenleme sonrasında 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olan şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak.

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vergiyi eski telefona koysalar problem olmaz da işte seçimi bırakırlar mi bize meçhul. Sanırım vazgeçeceğim ben de. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,086
Üyeler
166,879
Son üye
Altine
Top Bottom