Neler Yeni

Yeni Açık Lise Yönetmeliği hakkındaki düşünceleriniz?

EsdeathSama

80+ Bronze
Sizler şuanki şartlarda ne yapmayı düşünüyorsunuz, okuyun okumayın fark etmez yorumlarınız nelerdir?
Ben üniversite son sınıf olarak okulum bitince boşluktayken mesleki açık öğretimi denemek istiyordum çünkü ben düz lise mezunuyum. Ekstra meslek diploması alma düşüncem vardı. Alamasam da beni çok etkilemez ama özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencileri ne düşünüyorsunuz acaba?

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
12.sınıf olarak söyliyeyim ki gerçekten rezillik. 2 Gün sonra okullar açılıyor. Ve bakan gelmiş diyorki açığa geçemezsiniz . Ee bunu şimdi mi söylüyon. Kaç kişi dershane ye özel derse yazıldı ort 30-50k arası fiyat verip. 1 yıllık tüm planını buna göre yaptı. Hadi neyse açık lise iptal oldu e o zaman niye devamsızlık affını kladırıyorsunuz. Hayır yani nereden baksanız rezillik. Tek mantıklı yanı bulunmuyor. Tamam 1 yılda 600k kişi açık liseden sınava giriyor ,illa ki iptal edecekseniz gidin 12.sınıfları muaf tutun bu seferlik en azından .
Ben büyük ihtimalle açık liseye geçerim o sorun değil ama birçok kişinin hakkı yeniyor burada.

EsdeathSama

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12.sınıf olarak söyliyeyim ki gerçekten rezillik. 2 Gün sonra okullar açılıyor. Ve bakan gelmiş diyorki açığa geçemezsiniz . Ee bunu şimdi mi söylüyon. Kaç kişi dershane ye özel derse yazıldı ort 30-50k arası fiyat verip. 1 yıllık tüm planını buna göre yaptı. Hadi neyse açık lise iptal oldu e o zaman niye devamsızlık affını kladırıyorsunuz. Hayır yani nereden baksanız rezillik. Tek mantıklı yanı bulunmuyor. Tamam 1 yılda 600k kişi açık liseden sınava giriyor ,illa ki iptal edecekseniz gidin 12.sınıfları muaf tutun bu seferlik en azından .
Ben büyük ihtimalle açık liseye geçerim o sorun değil ama birçok kişinin hakkı yeniyor burada.
Evet son güne bırakmaları ve neredeyse sistemin bir parçası haline gelmiş 12lere devamsızlık affını kaldırmaları çok acayip olmuş. Bu kabineden daha ne sürprizler göreceğiz acaba merak ediyorum

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Evet son güne bırakmaları ve neredeyse sistemin bir parçası haline gelmiş 12lere devamsızlık affını kaldırmaları çok acayip olmuş. Bu kabineden daha ne sürprizler göreceğiz acaba merak ediyorum
alıştık osrun yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Talha Üster
Ailemin zar zor kazandigi 90k ya yakin para ile dershaneye kayit olmustum bunlar okullar acilmadan 2 gun once bunlari soyluyor kafayi yemelik durum cidden okulda bombos dersler goruyoruz hem para hem zaman cop oluyor kisacasi. Zaten 12. Sinifa gidip de adam gibi okulda ders yapan birisi cok zordur yarisi dershaneye gider diger yarisi da evinden bi sekilde halleder devamsizlik affi oldugu icin, tamamen zaman kaybi umarim duzeltirler.

bysemo22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Şems
Çöp bir sistem ve bizlere yapılan haksızlık başka da bir şey değil.

EsdeathSama

80+ Bronze
Çöp bir sistem ve bizlere yapılan haksızlık başka da bir şey değil.
Büyüklerimin 11. sınıfta veya 12nin ilk döneminde mezun olabildiği sistemle karşılaştırınca gerçekten milli eğitimin hiç elinin ayarı yok, ya çok katı ya çok geniş oluyor kurallar.

Farway

80+ Silver
Sizler şuanki şartlarda ne yapmayı düşünüyorsunuz, okuyun okumayın fark etmez yorumlarınız nelerdir?
Ben üniversite son sınıf olarak okulum bitince boşluktayken mesleki açık öğretimi denemek istiyordum çünkü ben düz lise mezunuyum. Ekstra meslek diploması alma düşüncem vardı. Alamasam da beni çok etkilemez ama özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencileri ne düşünüyorsunuz acaba?
Üniden mezun olunca lise diplomana çoğu yer bakmıyor ve onunla işe almıyor haberin olsun. 12.sınıflara da geçmiş olsun şu açığa geçme olayının zaten birgün patlayacağı çok belliydi şimdi de milli eğitim dershaneyle öğrencinin arasında uğraşacak ve bunu 2 gün kala yapmaları cidden rezil bir eğitim. Çocuklara test kitabı dağıt imkan sun desek o da yok... her şey boşa vallahi gençler eğer tıp falan okumayacaksanız gidin yazılım öğrenin, sanayide çırak olun, CNC operatörü olun, mobilyacı olun, kaynakçı olun ama olun bir şey mutlaka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boyacıda olabilirsiniz iyi para var.

EsdeathSama

80+ Bronze
Üniden mezun olunca lise diplomana çoğu yer bakmıyor ve onunla işe almıyor haberin olsun. 12.sınıflara da geçmiş olsun şu açığa geçme olayının zaten birgün patlayacağı çok belliydi şimdi de milli eğitim dershaneyle öğrencinin arasında uğraşacak ve bunu 2 gün kala yapmaları cidden rezil bir eğitim. Çocuklara test kitabı dağıt imkan sun desek o da yok... her şey boşa vallahi gençler eğer tıp falan okumayacaksanız gidin yazılım öğrenin, sanayide çırak olun, CNC operatörü olun, mobilyacı olun, kaynakçı olun ama olun bir şey mutlaka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boyacıda olabilirsiniz iyi para var.
Bende çok istediğimden değilde daha çok keyfine ek bir diploma istiyordum, zaten şuanki durumda uğraştığıma bile değmez mezun olduktan sonra düşünürüm durumumu. Ama 12lere yazık oldu bunun son gün duyurulması kim bilir öğrencilerin başına ne dertler, uğraşlar getirir.

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
Benim aklımdaki tek soru depremzedeler açığa geçebilecek mi...

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
Hacı ben 11.sınıfa gectim beni kotu etkileyecek şeyler şimdi ney ? Ben pek umursamadim açıklamaları ortalamam hep 55 üstü gelir 2-3 zayifim olur geçer miyim la 😜

Ukta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Alperen Çelebi
Benim fikrim böylesi daha iyi oldu. En azından öğrencileri sıkıya almak gerekiyordu. Ama 12. Sınıf olan ve dershaneye kayıt olan kardeşlerim çok şanssızsınız :(

Top Bottom