Neler Yeni

Yeni aldiğim monitörümde ghosting varmı ve monitörle ilgili birkaç soru

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,210
İsim
Necati
Mprt ne ve benim monitörüm gerçekden 1 MS mi 5 6 MS mi
Mprt olunca gerçek 1 ms olmuyor kanka , tipik 1 ms tarzı bir şey karışık olaylar , anlatmaya üşendim kısaca söyliyim senin monitörün hem 1 ms değil diyebiliriz ama sen fark etmezsin bile zaten sendeki monitörde ghosting yok.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Bir kaynaktan görmüşüm ki Overdrive ayarı 40 olmalı diyorum, konu sahibi düzey 3 vs. deyince olayı anladım kapattım zaten o konuyu. Üstünden 2 sayfa geçmiş düzey 3 mü yoksa düzey 4'mü olmalı onu tartışıyorken ''Arkadaş başka mönitörle karıştırmış'' diye konuya giriyorsun. Böyle yazarsan ben bunun arkasında art niyet ararım. Başka monitörle karıştırmış olduğumu sanmış olabilirsin fakat tekrar üstüne basa basa ve emin olsam da başka bir ihtimale karşı yine kesin bir yargıda bulunmayarak ''başka monitör ile karıştırmadım, menüsü değişmiş olabilir'' yazıyorum kalkmış bana benim dediğimi hiç araştırmadan kesin bir ithamda bulunarak ''menüsü değişmedi'' yazıyorsun. Amaç ne kendini haklı çıkarabilmek veya bilgili görünmek mi? Bak bakalım değişmiş mi değişmemiş mi?

Alıntıyı görüntüle
RTINGS'te de OD ayarları 0-20-40-60-80-100 diye gidiyor.
.

Diğer bir konu da Overdrive konusu. Monitörü kullanmana ve Overdrive'nin tepki süresini ve ghostingi azaltmaya yaradığını bilmene rağmen ''OD'yi kapat ghosting olur yoksa'' gibi ters bir cümle kuruyorsun ben buna cevap olarak ''Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur'' yazıyorum hala kalkmış cevap olarak ''od açınca ghosting oluyor , od kapalıyken ghosting neredeyse yok'' yazıyorsun. Madem modele özel istisnai bir durum var söylesene kardeşim en baştan, ne mantığa ters cümleler kurarak uzatıyorsun?

Normalde böyle cevap yazmam ama hak edene de hak ettiği şekilde yazmak gerekiyor bazen. Monitör ve ghosting hakkında bilgisi varmış, daha düne kadar katalog değeri 1ms gtg'ye gerçek 1ms diyen adamın. Hiç düşündün mü acaba 144Hz monitörün 7ms'te bir yeni kare çizmeye başlıyorken 1ms'in ne işe yarayacağını?
Hocam ben düzey kaça ayarliyim 😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mprt olunca gerçek 1 ms olmuyor kanka , tipik 1 ms tarzı bir şey karışık olaylar , anlatmaya üşendim kısaca söyliyim senin monitörün hem 1 ms değil diyebiliriz ama sen fark etmezsin bile zaten sendeki monitörde ghosting yok.
Hocam kaç MS olduğunu nasıl anlarım @Adriatique

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam ben düzey kaça ayarliyim 😅
Arkadaşın dediği gibi bir durum varsa Overdrive'yi kapatın ve UFO'yu gözlemleyin. Eğer UFO'nun arkasındaki iz Düzey 3 veya Düzey 4'e göre azaldıysa kapalı dursun. Eğer arttıysa Düzey 3 veya Düzey 4'ten hangisi daha iyi görünüyorsa onda kalsın.

İsterseniz fotoğrafta atabilirsiniz.

Hocam kaç MS olduğunu nasıl anlarım @Adriatique
İncelemesi yoksa siz anlayamazsınız, özel ölçüm cihazları var onun için. Sadece UFO görselinden yola çıkarak tahminde bulunabiliriz.
Bir inceleme kanalında incelemesi var fakat eski menülü model incelenmiş. Eski menülü modelin ortalama MS'i 6ms.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Arkadaşın dediği gibi bir durum varsa Overdrive'yi kapatın ve UFO'yu gözlemleyin. Eğer UFO'nun arkasındaki iz Düzey 3 veya Düzey 4'e göre azaldıysa kapalı dursun. Eğer arttıysa Düzey 3 veya Düzey 4'ten hangisi daha iyi görünüyorsa onda kalsın.

Siz anlayamazsınız, özel ölçüm cihazları var onun için. Bir inceleme kanalında incelemesi var fakat eski menülü model incelenmiş. Eski menülü modelin ortalama MS'i 6ms.
Peki neden 1 MS diye bizi kandırıyorlar

Ve de şuan piyasada 1 MS diye satılan monitörlerin hepsimi farklı MS değerlerine sahip

İncelemesi yoksa siz anlayamazsınız, özel ölçüm cihazları var onun için. Sadece UFO görselinden yola çıkarak tahminde bulunabiliriz.
Bir inceleme kanalında incelemesi var fakat eski menülü model incelenmiş. Eski menülü modelin ortalama MS'i 6ms.
Uygulamadan felan olmazmi

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Peki neden 1 MS diye bizi kandırıyorlar
Satış stratejisi, 1ms diye satılıp yer yer 74ms'e kadar çıkan modeller var.

Ve de şuan piyasada 1 MS diye satılan monitörlerin hepsimi farklı MS değerlerine sahip
Evet hepsi farklı MS değerlerine sahip. Çok çok küçük bir kısmı gerçekten gerçek 1ms'i verebiliyor. Ki gerçekten 1ms'e ihtiyacınız yok eğer monitör 1000Hz değilse.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Satış stratejisi, 1ms diye satılıp yer yer 74ms'e kadar çıkan modeller var.

Evet hepsi farklı MS değerlerine sahip. Çok çok küçük bir kısmı gerçekten gerçek 1ms'i verebiliyor. Ki gerçekten 1ms'e ihtiyacınız yok eğer monitör 1000Hz değilse.
Yani gereksiz oluyor he bide ben eve gidince bütün kademelerde UFO yu Atcam siz karar verirsiniz ver monitörümde ghosting varmi

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yani gereksiz oluyor he bide ben eve gidince bütün kademelerde UFO yu Atcam siz karar verirsiniz ver monitörümde ghosting varmi
Tamamdır, kamerayı şu şekilde haraket ettirirken fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Zaman ayarlı video.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Tamamdır, kamerayı şu şekilde haraket ettirirken fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Zaman ayarlı video.

Bu şekilde video çeksem?

Kuzenimin Trendyoldan almıştı bir öç set halinde ve ghosting sonucu

Ekler

• IMG_20230122_222202.jpg
    IMG_20230122_222202.jpg
    4 MB · Hit: 18
  • IMG_20230122_222143.jpg
    IMG_20230122_222143.jpg
    3.9 MB · Hit: 22

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu şekilde video çeksem?
Olur da hepsini tek tek Youtube'ye yükleyip link olarak paylaşmanız gerekir.

Kuzenimin Trendyoldan almıştı bir öç set halinde ve ghosting sonucu
60Hz gibi duruyor bu. Bu fotoğraf da yanlış şekilde çekilmiş, normalde bu kadar kötü görünmüyor olması lazım.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Olur da hepsini tek tek Youtube'ye yükleyip link olarak paylaşmanız gerekir.

60Hz gibi duruyor bu. Bu fotoğraf da yanlış şekilde çekilmiş, normalde bu kadar kötü görünmüyor olması lazım.
Hocam onun yerine Discord ya da instegram varsa özelden atabilirmisiniz

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Daha sonradan bu konuyu okuyacaklar için yazıyorum, VG249Q1A modelinin bu menülü halini kullananlar için en doğru overdrive ayarı düzey 0 yani kapalı hali.

Eski menülü yani 0-20-40-60 diye gideni için de en doğru ayar 40 olanı.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Eagle
Daha sonradan bu konuyu okuyacaklar için yazıyorum, VG249Q1A modelinin bu menülü halini kullananlar için en doğru overdrive ayarı düzey 0 yani kapalı hali.

Eski menülü yani 0-20-40-60 diye gideni için de en doğru ayar 40 olanı.
Ben 4 de kullanıyorum

Top Bottom