Başka monitör ile karıştırmadım, muhtemelen ayar menüsü değişmiş monitörün. Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur.
Başka monitör ile karıştırmadım, muhtemelen ayar menüsü değişmiş monitörün. Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur.
Kanka merak etme bilgim var ghosting ve monitörler konusunda bana güven ayarı 0'a çek yoksa çok kötü bir görüntü oluyor od ile , normalde od açınca ghosting düşmesi lazım ama bu monitörde garip çalışıyor veya hiç çalışmıyor , o yüzden ayarı kapat direkt.
Kanka merak etme bilgim var ghosting ve monitörler konusunda bana güven ayarı 0'a çek yoksa çok kötü bir görüntü oluyor od ile , normalde od açınca ghosting düşmesi lazım ama bu monitörde garip çalışıyor veya hiç çalışmıyor , o yüzden ayarı kapat direkt.
Ayarlamazsın o panelin hızına göre değişir genelde ips paneller mprt olanlar 5-6 ms oluyor 1 ms yazsada. Zaten ghosting olmadıgından dolayı herhangi bir ayara vs gerek yok böyle kullanabilirsin
Ayarlamazsın o panelin hızına göre değişir genelde ips paneller mprt olanlar 5-6 ms oluyor 1 ms yazsada. Zaten ghosting olmadıgından dolayı herhangi bir ayara vs gerek yok böyle kullanabilirsin
Bir kaynaktan görmüşüm ki Overdrive ayarı 40 olmalı diyorum, konu sahibi düzey 3 vs. deyince olayı anladım kapattım zaten o konuyu. Üstünden 2 sayfa geçmiş düzey 3 mü yoksa düzey 4'mü olmalı onu tartışıyorken ''Arkadaş başka mönitörle karıştırmış'' diye konuya giriyorsun. Böyle yazarsan ben bunun arkasında art niyet ararım. Başka monitörle karıştırmış olduğumu sanmış olabilirsin fakat tekrar üstüne basa basa ve emin olsam da başka bir ihtimale karşı yine kesin bir yargıda bulunmayarak ''başka monitör ile karıştırmadım, menüsü değişmiş olabilir'' yazıyorum kalkmış bana benim dediğimi hiç araştırmadan kesin bir ithamda bulunarak ''menüsü değişmedi'' yazıyorsun. Amaç ne kendini haklı çıkarabilmek veya bilgili görünmek mi? Bak bakalım değişmiş mi değişmemiş mi?
.
RTINGS'te de OD ayarları 0-20-40-60-80-100 diye gidiyor.
The ASUS TUF Gaming VG249Q1A is a decent budget monitor with great gaming performance. It's an IPS monitor with a 24 inch screen and 1080p resolution. Its motion...
www.rtings.com
.
Diğer bir konu da Overdrive konusu. Monitörü kullanmana ve Overdrive'nin tepki süresini ve ghostingi azaltmaya yaradığını bilmene rağmen ''OD'yi kapat ghosting olur yoksa'' gibi ters bir cümle kuruyorsun ben buna cevap olarak ''Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur'' yazıyorum hala kalkmış cevap olarak ''od açınca ghosting oluyor , od kapalıyken ghosting neredeyse yok'' yazıyorsun. Madem modele özel istisnai bir durum var söylesene kardeşim en baştan, ne mantığa ters cümleler kurarak uzatıyorsun?
Normalde böyle cevap yazmam ama hak edene de hak ettiği şekilde yazmak gerekiyor bazen. Monitör ve ghosting hakkında bilgisi varmış, daha düne kadar katalog değeri 1ms gtg'ye gerçek 1ms diyen adamın. Hiç düşündün mü acaba 144Hz monitörün 7ms'te bir yeni kare çizmeye başlıyorken 1ms'in ne işe yarayacağını?