Neler Yeni

Yeni aldiğim monitörümde ghosting varmı ve monitörle ilgili birkaç soru

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Eagle
Önemli deyil yani

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Hocam ulmb yi bulamadım o acikmi kapalı mı bilmiyorum ama ilk fotoğraf düzey 3 diğeri 4
Mesaj otomatik birleştirildi:

pardon ilki 4 sonraki 3
Overdrive açma kanka arkadaş farklı monitörlerin od ayarı ile karıştırmış, bu monitörü bende kullanıyorum odyi kapat ghosting olur yoksa.

Overdrive açma kanka arkadaş farklı monitörlerin od ayarı ile karıştırmış, bu monitörü bende kullanıyorum odyi kapat ghosting olur yoksa.
İlk başta attığın fotodaki ayarlara dön öyle daha iyi.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Başka monitör ile karıştırmadım, muhtemelen ayar menüsü değişmiş monitörün. Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Eagle

İlk başta attığın fotodaki ayarlara dön öyle daha iyi.
Sende ghosting varmı konunun açılış konuşmasındaki fotolara bak orda düzey galiba 3 ya da 2

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Başka monitör ile karıştırmadım, muhtemelen ayar menüsü değişmiş monitörün. Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur.
Sende ghosting varmı konunun açılış konuşmasındaki fotolara bak orda düzey galiba 3 ya da 2
Menüsü değişmedi çoğu tuf monitörün menüsü aynı değil , od açınca ghosting oluyor , od kapalıyken ghosting neredeyse yok

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Eagle
Menüsü değişmedi çoğu tuf monitörün menüsü aynı değil , od açınca ghosting oluyor , od kapalıyken ghosting neredeyse yok
En iyisi ben bi kapaliyken ss atım birde 3 ve ya düzey 4 deyken mesaj atım buraya siz karar verin

Adamlara sikitiğin yerde ölüyor demi

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
En iyisi ben bi kapaliyken ss atım birde 3 ve ya düzey 4 deyken mesaj atım buraya siz karar verin

Adamlara sikitiğin yerde ölüyor demi
Kanka merak etme bilgim var ghosting ve monitörler konusunda bana güven ayarı 0'a çek yoksa çok kötü bir görüntü oluyor od ile , normalde od açınca ghosting düşmesi lazım ama bu monitörde garip çalışıyor veya hiç çalışmıyor , o yüzden ayarı kapat direkt.

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Eagle
Kanka merak etme bilgim var ghosting ve monitörler konusunda bana güven ayarı 0'a çek yoksa çok kötü bir görüntü oluyor od ile , normalde od açınca ghosting düşmesi lazım ama bu monitörde garip çalışıyor veya hiç çalışmıyor , o yüzden ayarı kapat direkt.
Bide MS ini nasıl ayarlayabiliriz

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Bide MS ini nasıl ayarlayabiliriz
Ayarlamazsın o panelin hızına göre değişir genelde ips paneller mprt olanlar 5-6 ms oluyor 1 ms yazsada. Zaten ghosting olmadıgından dolayı herhangi bir ayara vs gerek yok böyle kullanabilirsin

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Eagle
Ayarlamazsın o panelin hızına göre değişir genelde ips paneller mprt olanlar 5-6 ms oluyor 1 ms yazsada. Zaten ghosting olmadıgından dolayı herhangi bir ayara vs gerek yok böyle kullanabilirsin
Mprt ne ve benim monitörüm gerçekden 1 MS mi 5 6 MS mi

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Bir kaynaktan görmüşüm ki Overdrive ayarı 40 olmalı diyorum, konu sahibi düzey 3 vs. deyince olayı anladım kapattım zaten o konuyu. Üstünden 2 sayfa geçmiş düzey 3 mü yoksa düzey 4'mü olmalı onu tartışıyorken ''Arkadaş başka mönitörle karıştırmış'' diye konuya giriyorsun. Böyle yazarsan ben bunun arkasında art niyet ararım. Başka monitörle karıştırmış olduğumu sanmış olabilirsin fakat tekrar üstüne basa basa ve emin olsam da başka bir ihtimale karşı yine kesin bir yargıda bulunmayarak ''başka monitör ile karıştırmadım, menüsü değişmiş olabilir'' yazıyorum kalkmış bana benim dediğimi hiç araştırmadan kesin bir ithamda bulunarak ''menüsü değişmedi'' yazıyorsun. Amaç ne kendini haklı çıkarabilmek veya bilgili görünmek mi? Bak bakalım değişmiş mi değişmemiş mi?

1674408584712.png

.
1674408674115.png

RTINGS'te de OD ayarları 0-20-40-60-80-100 diye gidiyor.
.

Diğer bir konu da Overdrive konusu. Monitörü kullanmana ve Overdrive'nin tepki süresini ve ghostingi azaltmaya yaradığını bilmene rağmen ''OD'yi kapat ghosting olur yoksa'' gibi ters bir cümle kuruyorsun ben buna cevap olarak ''Bu modele özel istisnai bir durum yoksa OD'yi kapatması ghostingin artmasına sebep olur'' yazıyorum hala kalkmış cevap olarak ''od açınca ghosting oluyor , od kapalıyken ghosting neredeyse yok'' yazıyorsun. Madem modele özel istisnai bir durum var söylesene kardeşim en baştan, ne mantığa ters cümleler kurarak uzatıyorsun?

Normalde böyle cevap yazmam ama hak edene de hak ettiği şekilde yazmak gerekiyor bazen. Monitör ve ghosting hakkında bilgisi varmış, daha düne kadar katalog değeri 1ms gtg'ye gerçek 1ms diyen adamın. Hiç düşündün mü acaba 144Hz monitörün 7ms'te bir yeni kare çizmeye başlıyorken 1ms'in ne işe yarayacağını?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,713
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom