Neler Yeni

Yeni alınmış sistemde performans sıkıntıları

supr34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Omer Kara
Neredeyse aynı kasa bende de var. Tek farkımız bende Palit 3060 olması ona da extra 150tl verip Palit almıştım. INNO3D o kadar iyi değil. Bu kesinlikle doğru baktım ikiside neredeyse birbirine yakın. Sıcaklık bakımından INNO3D daha fazla ısınıyor ama Palit 3060 çoğu zaman 75C geçmiyor bile. RDR2 Cyperpunk Witcher3 GTA5 ve bunun gibi tüm oyunları max 65C gibi derecelerde rahatlıkla oynuyorum. Aynı zamanda Gameboosterın liquid coolerını aldım İtopyadan 1100tlye. Kafa rahatlığı ile oynuyorum ama almadan önce 5600 işlemcide ısı değerleri aşırı yüksekti. Tam olarak değerleri hatırlamıyorum ama bildiğin pc fırın gibiydi. RDR2'de max 30dk oynadıktan sonra pc sanki patlayacak gibiydi. Soğutucu alınca buzdolabı gibi oldu. Pc alalı neredeyse 3-4 ay oldu. Çoğu oyunlarda max ayarlarda 60fps üstü ısı değerlerim ise 65C nerdeyse hiç geçmiyor. (Witcher3 hariç optimizayson sıkıntısı var galiba). İsteyen olursa fotosunu musait bir vakitte foto atarım.

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
yaklaşık 1.5 sene önce game garaj pollux 3t-10 almıştım hala sorunsuz çalışıyor o senin şanssızlığın olmuş
al bendende o kadar 2020 aralık da aldım yılbaşı indirimiyle özelleştirilmiş halini o modelin i5 10400f palit gtx 1660 ti 16 gb ram yapmıştım hala canavar gibi 3 yıl bitecek bi kere açıp temizlemedim ekran kartı hala boşta 36 derecelerde oyunlarda ısınmıyor biraz arkadaşın şansızlıgına denk gelmiş

adardemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Adar Demir
Neredeyse aynı kasa bende de var. Tek farkımız bende Palit 3060 olması ona da extra 150tl verip Palit almıştım. INNO3D o kadar iyi değil. Bu kesinlikle doğru baktım ikiside neredeyse birbirine yakın. Sıcaklık bakımından INNO3D daha fazla ısınıyor ama Palit 3060 çoğu zaman 75C geçmiyor bile. RDR2 Cyperpunk Witcher3 GTA5 ve bunun gibi tüm oyunları max 65C gibi derecelerde rahatlıkla oynuyorum. Aynı zamanda Gameboosterın liquid coolerını aldım İtopyadan 1100tlye. Kafa rahatlığı ile oynuyorum ama almadan önce 5600 işlemcide ısı değerleri aşırı yüksekti. Tam olarak değerleri hatırlamıyorum ama bildiğin pc fırın gibiydi. RDR2'de max 30dk oynadıktan sonra pc sanki patlayacak gibiydi. Soğutucu alınca buzdolabı gibi oldu. Pc alalı neredeyse 3-4 ay oldu. Çoğu oyunlarda max ayarlarda 60fps üstü ısı değerlerim ise 65C nerdeyse hiç geçmiyor. (Witcher3 hariç optimizayson sıkıntısı var galiba). İsteyen olursa fotosunu musait bir vakitte foto atarım.
performans değerlerimiz birbirine yakın'mı? sizde bu oyunlar varsa performans değerlerinizi atabilirmisiniz csgo hariç hepsi 1080p ultra

Ekler

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    2.1 MB · Hit: 44
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 173015.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 173015.png
    3.4 MB · Hit: 49
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 171357.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 171357.png
    3.1 MB · Hit: 48
  • Ekran_goruntusu_2023-02-26_173951_copy_1872x1053.png
    Ekran_goruntusu_2023-02-26_173951_copy_1872x1053.png
    3 MB · Hit: 38
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 171942.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 171942.png
    3.9 MB · Hit: 47

supr34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Omer Kara
performans değerlerimiz birbirine yakın'mı? sizde bu oyunlar varsa performans değerlerinizi atabilirmisiniz csgo hariç hepsi 1080p ultra
Neredeyse aynı. Benimkiler 5-10C ben bazen 70C'de görüyorum daha soğukda olabilir. Bunlar normal değerler yeterki 85C üstüne çıkmasın. Birde her oyunu ultra max ayarlarda oynamamanı tavsiye ederiö şimdilik. CSGO'yu hala en düşük ayarlarda oynuyorum. Witcher3'ın değerlerine takılma. Tüm sistemlerde çile çekiyor. Ama CPU çile çekiyor. En yakında zaman stock soğutucudan kurtul. Buradaki indirimleri takip et. Kule tipi veya liquid işene yarar illa coolermaster filan almana gerek yok. Hepsi aynı işi görüyor. Hatta arkadaşta 300tllik kule tipi var ısı değerlerimiz onunla bile aynı yeterki termal macun iyi olsun. OC yapıyorsanda da yapmamanı öneririm.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Tabi efendim

Phanzox

80+ Silver
Uzun yıllardır hayalim olan bir bilgisayar almaya 2 ay önce GameGaraj üzerinden bir sistem alarak kavuştum fakat mutluluğum pek uzun sürmedi sistemde çeşitli problemler vardı ben yine kafama takmadım çünkü bazı oyunlarda performansım olması gerektiği gibi iken sadece bazılarında değildi ama yine de işlemci ve ekran kartı sıcaklığım olması gerektiğinden yüksekti FPS değerlerim normal olduğu için onlara da pek aldırış etmemiştim ama son günlerde bu bütün oyunları etkilemeye başladı artık her oyunda düşük FPS alıyorum ve sıcaklıklarımda inanılmaz yüksek teknik servisleriyle defalarca konuştum her seferinde bana normal dediler garantiye göndersem dahi birkaç test yapıp göndereceklerinden eminim FurMark vb. bu yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak istedim oyunlardan soğudum artık hayatımda 2 kere PC aldım ikisinde de performans ile ilgili sıkıntılar çektim artık saldım bu PC işini eğer siz de bir gün GameGaraj'dan sistem alacak olursanız bu söylediklerimi bir gözden geçirin derim.
Acaba kasayı hava almayan bir yere mi koydunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
crazy
değerler normal, palit ve inno soğutması birbirine benzer olabilir, bende palit 1660s gp oc vardı, 68-69 derece 2100 rpm görüyordu, bunun sebebi gpu sogutmasının iyi olmaması, palit ve inno alıyorsan, palitte gamerock, innoda ichill alıcaksın, gerisine bulaşılmaz, klasik oem soğutma gibi, işlevsiz, gpu için ayrıca yan kapağı açmayı deneyebilirsiniz, airflow kötüyse ısılar bir miktar daha düşer.
cpu olarak bakarsak 500-600 tl civarı kule tipi rahat soğutur, ak400 ya da se 214 xt yeterli.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Gamegaraj ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Yazdığınız metinden bilgisayar bilginizinin ne düzeyde olduğunu az buçuk anladığım için. Ayrıca gamerajdan 3/4 kez alışveriş yaptım. Birinde özel bir durum oldu, onda da fazlasıyla iyi şekilde ilgilendiler. Kısacası sorunuzu kendinizde aramanızı tavsiye ederim, firmayı lekelemeden önce.

adardemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Adar Demir
Neredeyse aynı. Benimkiler 5-10C ben bazen 70C'de görüyorum daha soğukda olabilir. Bunlar normal değerler yeterki 85C üstüne çıkmasın. Birde her oyunu ultra max ayarlarda oynamamanı tavsiye ederiö şimdilik. CSGO'yu hala en düşük ayarlarda oynuyorum. Witcher3'ın değerlerine takılma. Tüm sistemlerde çile çekiyor. Ama CPU çile çekiyor. En yakında zaman stock soğutucudan kurtul. Buradaki indirimleri takip et. Kule tipi veya liquid işene yarar illa coolermaster filan almana gerek yok. Hepsi aynı işi görüyor. Hatta arkadaşta 300tllik kule tipi var ısı değerlerimiz onunla bile aynı yeterki termal macun iyi olsun. OC yapıyorsanda da yapmamanı öneririm.
hocam peki fps değerleri aynı mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gamegaraj ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Yazdığınız metinden bilgisayar bilginizinin ne düzeyde olduğunu az buçuk anladığım için. Ayrıca gamerajdan 3/4 kez alışveriş yaptım. Birinde özel bir durum oldu, onda da fazlasıyla iyi şekilde ilgilendiler. Kısacası sorunuzu kendinizde aramanızı tavsiye ederim, firmayı lekelemeden önce.
öfkeyle yazdığım bir mesajdan bilgisaysr bilgimi anlamışsın helal olsun seninle güzel ilgilenmilşler ona da helal olsun fakat game garaj yetkili servisinim fps düşüşü yaşıyorum deyince bana normaldir denmesini anlamıyorum

Acaba kasayı hava almayan bir yere mi koydunuz?
yok hocam yan camı açıp üstüne pencereyi de açsam yine max 3,4 derece fark ediyor

ben 4 kere konu açtım bu sorunla ilgili onun için pek pc terimi kullanmadım sadece sade bir dille game garajdan alışveriş yapmadan önce mesajımı bir gözden geçirmelerini tavsiye ettim yaklaşık 4 yıldır bilgisayar piyasasını araştırıyorum bir bilgisayarcının yanında 6 ay çalışma geçmişim var bunlar da çok önemli şeyler değil önemli olan sizin spesifik terimler kullanmayan insanları hor görüp cehaletle yargılamanız

🤠

Son düzenleme:

supr34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Omer Kara
hocam peki fps değerleri aynı mı?

öfkeyle yazdığım bir mesajdan bilgisaysr bilgimi anlamışsın helal olsun seninle güzel ilgilenmilşler ona da helal olsun fakat game garaj yetkili servisinim fps düşüşü yaşıyorum deyince bana normaldir denmesini anlamıyorum

yok hocam yan camı açıp üstüne pencereyi de açsam yine max 3,4 derece fark ediyor

ben 4 kere konu açtım bu sorunla ilgili onun için pek pc terimi kullanmadım sadece sade bir dille game garajdan alışveriş yapmadan önce mesajımı bir gözden geçirmelerini tavsiye ettim yaklaşık 4 yıldır bilgisayar piyasasını araştırıyorum bir bilgisayarcının yanında 6 ay çalışma geçmişim var bunlar da çok önemli şeyler değil önemli olan sizin spesifik terimler kullanmayan insanları hor görüp cehaletle yargılamanız

🤠
Aynı üstad. Gönlün rahat olsun. Eğer kimse almasaydı ve yurtdışında tutulmasaydı. Bunları zaten hiçkimse almazdı ve Çin piyasasından çıkamazdı. İki markada neredeyse 20 yıllık markadır ama ucuz olduğu için hepsinin artısı veya eksisi vardır. Stok işlemciden kurtul o zaman asıl farkı anlayacaksın. Merak etme.

adardemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Adar Demir
Aynı üstad. Gönlün rahat olsun. Eğer kimse almasaydı ve yurtdışında tutulmasaydı. Bunları zaten hiçkimse almazdı ve Çin piyasasından çıkamazdı. İki markada neredeyse 20 yıllık markadır ama ucuz olduğu için hepsinin artısı veya eksisi vardır. Stok işlemciden kurtul o zaman asıl farkı anlayacaksın. Merak etme.
sağolun hocam gönlümü rahatlattınız şu an kafama takılan tek şey youtubedeki r5 5600 ve 3060 ile yapılan test videolarında millet cs ve warzone de daha fazla fps alıyor o takıldı

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Konunun gamegaraj ile alakası yok.Habire teknik servise gideceğine bı kere de şuraya yazaydın

supr34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Omer Kara
sağolun hocam gönlümü rahatlattınız şu an kafama takılan tek şey youtubedeki r5 5600 ve 3060 ile yapılan test videolarında millet cs ve warzone de daha fazla fps alıyor o takıldı
Onların extra bir şeyler yaptığına inanıyorum. Yüksek ihtimalle arka planda bir şey kapatıyorlar ya da soğutucuları var veya anakartları farklı. Ben iki tane nvme girişim olsun diye yükseltmiştim ama oyunlar gene yavaş açılıyor. Sanırım anakart değişmek lazım. Zaten masaüstü alırken bunları göz önünde bulundurman lazım. İleriye dönük bir pc almak lazım. Bizimkiler 4-5 sene götürür ama sonra değişmek lazım. İndirimleri takip et, paran olduğunda değişmeye başla. Diğer konular için rahat ol.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,973
Üyeler
165,614
Son üye
Pixel_less
Top Bottom