Neler Yeni

Yeni alınmış sistemde performans sıkıntıları

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
RTX 3060 Ryzen 5 5600 2x8 gb ram 500 gb ssd 650W psu Aquaris Mesh kasa
Mesaj otomatik birleştirildi:

hadi sadece işlemcidi sorun olsa eyvallah gider parayı basar sıvı soğutma alırım ama hem fps düşük hem de ekran kartı 70-75 derece arası
ekran kartı normal işlemci normal değil işlemci çok ısınıyor ghz düşürüyor ekran kartını besleyemiyor tahminimce işlemciye soğutma almanız yeterli

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Ekran kartı normal. İşlemciye soğutma almanız gerekebilir.

TahinPekmez

80+ Silver
inoo3d 4 sene kullandım sağlamdır ama ısınır ucuz olmasının sebebide budur zaten 75-80 lere çıkabilir. birde sen işlşemciye stok soğutucu kullanırsan daha da ısınacaktır.

adardemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Adar Demir
75 derece normal o karta :D
İşlemci ne kadar ısınıyor?
işlemci yarım yükte bile 85 lere çok rahat çıkıyor

Ekran kartının 70-75 olmasına laf etmek hiç mantıklı değil ki adamlar üst düzey bir marka da kullanmamışlar INNO3D yani. 75 normal denebilir. Ben de gamegarajdan sistem aldım stok soğutucuya yakın bir soğutucu kullanmışlar indirimde 500TL'ye çektim kule tipini rahat ettim. Boşu boşuna triplenmişsiniz gibi. Probleminizi tam anlatır mısınız?

Alakası yok bayağı iyi hava sirkülasyonu
ben bu sıcaklıklara da razıydım ama oyunlarda fps düşüşü de yaşıyorum ben

Mujka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Mustafa Polat

FPS düşüşü yaşıyorsun diye gamegaraj pişmanlıktır diye konu mu açtın yani, yanlış mı algılıyorum? Eğer işlemci stok fandan dolayı fazla ısınıyorsa gidersin 500-700Tl gibi fiyata kule tipi alırsın bakarsın yoluna. Kimsenin de bu konuyu görüp hadi gamegaraj'dan almayayım diyeceğini de sanmıyorum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Hacı

İşlemci kaynaklı Düşük FPS alıyorsunuz muhtemelen. Kule tipi soğutucu alabilirsiniz. Bütçeniz nedir? almak isterseniz.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Uzun yıllardır hayalim olan bir bilgisayar almaya 2 ay önce GameGaraj üzerinden bir sistem alarak kavuştum fakat mutluluğum pek uzun sürmedi sistemde çeşitli problemler vardı ben yine kafama takmadım çünkü bazı oyunlarda performansım olması gerektiği gibi iken sadece bazılarında değildi ama yine de işlemci ve ekran kartı sıcaklığım olması gerektiğinden yüksekti FPS değerlerim normal olduğu için onlara da pek aldırış etmemiştim ama son günlerde bu bütün oyunları etkilemeye başladı artık her oyunda düşük FPS alıyorum ve sıcaklıklarımda inanılmaz yüksek teknik servisleriyle defalarca konuştum her seferinde bana normal dediler garantiye göndersem dahi birkaç test yapıp göndereceklerinden eminim FurMark vb. bu yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak istedim oyunlardan soğudum artık hayatımda 2 kere PC aldım ikisinde de performans ile ilgili sıkıntılar çektim artık saldım bu PC işini eğer siz de bir gün GameGaraj'dan sistem alacak olursanız bu söylediklerimi bir gözden geçirin derim.
Gamegarajdaki sistemlerin ucuz olmasının sebebi kalitesiz parçalar kullanılması zaten , marka olarak en ucuz olanlarını koyuyorlar , oradan almak yerine kendiniz toplasanız daha iyi olurdu yine benzer fiyatlara denk gelirdi.
Tuf 3060ti kullanıyorum 3 fanlı , kart en fazla 60 dereceyi görüyor , sizdeki 2 fanlı sanırım ama yinede fazla bence.

Mujka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Mustafa Polat
şuan 600 TL var ama bütçeyi 1000'e zorlayabilirim
700 civarı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Hacı
şuan 600 TL var ama bütçeyi 1000'e zorlayabilirim
İkisi de yeterli olur, bunlardan birini alabilirsiniz.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
ınno 3d fyatı ucuz oluğu için kullanmışlar siteye girdiğimde hemen hemen hepsi palit ya da inno 3d bu marka kötü bir marka değil yurt dışında çok satan modelerden işlemcini yazar mısın belki sıcaklık ya da dar boğaz yapmış olabilir
Kötü değil parasinin malları dedigin gibi

150 200 liralik soğutucular da isini görür ben OC lu kullandığım halde snowman m200 de 70 dereceyi bile zor geciyor arada sırada kaloriferin dibinde kasa

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Hacı
İkisi de yeterli olur, bunlardan birini alabilirsiniz.
Bütçenizi aşıyor ama sıvı soğutma olsun derseniz bunu önerebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,016,538
Üyeler
161,081
Son üye
tatlılimon