En temizi eski ssd icinde kaybetmek istemedigin dosyalari yedekle.İnternetten yeni anakart aldım. Ne yapmam gerekiyor? Ne yapmamam gerekiyor? Eski sistemime ait içinde Windows ve dosyalar olan SSD var. Bunu direkt takayım mi mesela?
bıos guncellemeden açmak yanlışmı olur hocam ,bıos flashback ozelliği var ordan hallederimYeni anakartı monte etmeden önce eğer imkanınız var ise yedek alın. Ardından bir adet USB belleğe yeni satın aldığınız anakartın en güncel BIOS dosyasını kopyalayın ve ardından anakart montajını yapıp sistemi açtıktan sonra ilk iş Windows kurmadan BIOS güncelleyin.
Bunların ardından yeniden SSD diskinize format atarak temiz bir sistem kurulumu yapın.
bıos guncellemeden açmak yanlışmı olur hocam ,bıos flashback ozelliği var ordan hallederim
anladım teşekkürlerYoo neden yanlış olsun. Önce sistemi kurup daha sonradan BIOS güncelleseniz de olur. Tamamen size kalmış![]()
hocam bıde benim b450m s2h anakartım var gigabayte ,amerıcan megatrend yazısında kalıyo yazı fln gelmıyo sebebi ne olabilir 2.el aldım gt740 takıp denedım böyle kalıyoYoo neden yanlış olsun. Önce sistemi kurup daha sonradan BIOS güncelleseniz de olur. Tamamen size kalmış![]()
anladım teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam bıde benim b450m s2h anakartım var gigabayte ,amerıcan megatrend yazısında kalıyo yazı fln gelmıyo sebebi ne olabilir 2.el aldım gt740 takıp denedım böyle kalıyo
denedeyim bidaha olur belki bu sefer peki hocam anakart bozulmuş olabiliri bıosu vs.Bilgisayarı kapatın, ardından kasanın arkasından güç kaynağının fişini çekip bir kaç dakika bekleyin. Sonra BIOS pilini çıkarın ve bir kaç dakika bekleyip tekrar takın. Düzelmez ise anakartın sitesinde BIOS pinleri ile nasıl sıfırlanır yazması lazım.
Bunlarda olmazsa aldığınız kişi ile irtibata geçin.
anladım hocam kusura bakmayın sizide soruya tuttum tekrardan deneyim bakayımSiz önce bir BIOS resetlemeyi deneyin ardından tekrar buraya yazın. Pili çıkartıp takın ve bu da işe yaramazsa anakart üzerindeki BIOS sıfırlama pinleri ile deneyin.
Anakartın başka bir sorunu varsa aldığınız kişi ile irtibata geçin. Tamirlik bir olayı varsa buradan edilebilecek bir yardım yok maalesef.
anladım hocam kusura bakmayın sizide soruya tuttum tekrardan deneyim bakayım
anladım teşekkür ederim haftalardır kafayı yedim çözülmedi yapınca dönüş yapıcamRica ederim, kusurluk bir durum yok. Keşke sorununuza bir çözüm üretebilsek. Pil çıkarıp takarak ya da anakart üzerindeki BIOS sıfırlama pinleri ile sorunu çözebilirsek ne ala memleket. Fakat başka bir sıkıntısı varsa, o sorunu buradan yazmak ile çözemeyiz, onu anlatmaya çalışmıştım![]()