Neler Yeni

Yeni bilgisayar akıcı değil.

akastg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
fre
hocam windows 11 ayalarını nasıl yapmalıyım güncel video bulamadım.
hocam windows modlamak eski pcler içindir, yaptiginiz zaman ram biraz rahatlar pek bir şey değişmez yeni bilgisayarlar için. işlemci çipsetinizi güncellemeyi deneyin.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet cal
hocam windows modlamak eski pcler içindir, yaptiginiz zaman ram biraz rahatlar pek bir şey değişmez yeni bilgisayarlar için. işlemci çipsetinizi güncellemeyi deneyin.
hocam sizce windows 10 geçsem mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

gta 5 high ayarlarda takılıyor saçma değil mi?

Hocam tekrar temiz kurulum atayım mı şuan iyice cırkı çıkmaya başladı ayarlara giriyom kendi kendine kapanıyor hayır zaten normal bir şey yaparkende o akıcı olmama hissiyatını hissediyom sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:

TahinPekmez

80+ Silver
arkadaşlar yeni bilgisayar aldım ryzen 5 7600 + 7700 xt ama akıcı değil driverlar kuruk her şey tam. aşşağıya bir video bırakıyom birisi benim arayüz diğeri yabancı birinin arayüzünde akıcılığı.
bunun sebebi, alt+r yaptiktan sonra ayarlara gelip yırtılma önleyici acmamandir. nasıl nvidia kullanirken nvdia denetim masasindan gsync acıyorsak amd de free sync acman gerekiyor. sadece monitör den acman yeterli degil.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet cal
bunun sebebi, alt+r yaptiktan sonra ayarlara gelip yırtılma önleyici acmamandir. nasıl nvidia kullanirken nvdia denetim masasindan gsync acıyorsak amd de free sync acman gerekiyor. sadece monitör den acman yeterli degil.
1740146209424.png

desteklemiyor hocam.

EDİT:nasıl açılcağını buldum tamam ama yinede bir farklılık olmadı.

Arkadaşlar kaç dk furmak test yapayım?

furmarkk.jpg

Son düzenleme:

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
hocam 1080p 180 hz olduğu için mi darboğaz oluyor?
yok hocam darboğaz değil. akıcılığı etkileyen şeylerden 2 si işletim sistemi ve hz değerleri. hz ne kadar yüksek olursa o kadar akıcı gözükür. bunu test etmek isterseniz de ayarlardan daha düşük hz değerlerini seçerseniz farkı görürsünüz zaten.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet cal
yok hocam darboğaz değil. akıcılığı etkileyen şeylerden 2 si işletim sistemi ve hz değerleri. hz ne kadar yüksek olursa o kadar akıcı gözükür. bunu test etmek isterseniz de ayarlardan daha düşük hz değerlerini seçerseniz farkı görürsünüz zaten.
ya hocam hz ile alakası yok ya mesela pc bazen googlede kitleniyor tekrar format mı atsam ? garip sorunlar var. bu sefer windows 10 mu kursam acaba?

Satriani

80+ Silver
ya hocam hz ile alakası yok ya mesela pc bazen googlede kitleniyor tekrar format mı atsam ? garip sorunlar var. bu sefer windows 10 mu kursam acaba?
Donanımsal bi' şey değilse, tekrar temiz kurulum yapmayı dene. Windows' key satın alarak kur ve tüm güncellemelerini yap.
Herhangi şey yüklemeden önce ekran kartı, BIOS vs tüm driverları da güncelle. O şekilde sorun olmazsa, belki sonradan yapılan bi' değişiklik yüzünden sistemsel olabilir. WIN 11'in garip saçmalıkları var gerçekten, bence hala daha %100 sorunsuz değil.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet cal
Donanımsal bi' şey değilse, tekrar temiz kurulum yapmayı dene. Windows' key satın alarak kur ve tüm güncellemelerini yap.
Herhangi şey yüklemeden önce ekran kartı, BIOS vs tüm driverları da güncelle. O şekilde sorun olmazsa, belki sonradan yapılan bi' değişiklik yüzünden sistemsel olabilir. WIN 11'in garip saçmalıkları var gerçekten, bence hala daha %100 sorunsuz değil.
hocam zaten kutulu keyim var windows 10 kurucam bu sefer stres testlerinden başarıyla geçti pc.

hocam win 11 mi 10 mu kurayım bu sefer ?

Satriani

80+ Silver
hocam zaten kutulu keyim var windows 10 kurucam bu sefer stres testlerinden başarıyla geçti pc.

Anladım, o zaman donanımsal bi' şey değil.
WIN 10 kurarak deneyimle bir de...

İstersen 10 kurarak deneyimle, daha sonra duruma göre yükseltme yaparsın.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet cal
Anladım, o zaman donanımsal bi' şey değil.
WIN 10 kurarak deneyimle bir de...

İstersen 10 kurarak deneyimle, daha sonra duruma göre yükseltme yaparsın.
hocam bios zaten güncel format attıktan sonra tekrar onuda güncelliyim mi?

TahinPekmez

80+ Silver
Alıntıyı görüntüle
desteklemiyor hocam.

EDİT:nasıl açılcağını buldum tamam ama yinede bir farklılık olmadı.

Arkadaşlar kaç dk furmak test yapayım?

Alıntıyı görüntüle
sebep bundan kaynakli. minitorden Adaptive-Sync actin mi ve masaüstüne sag tikla, ekran özelliklerinden 144hz yada en yüksek kac ise onu sectin mi.

Top Bottom