Yeni Bilgisayar Sistemi Parça Seçimi Hakkında Yardım.!

Suvar1

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
120000
Öncelikle herkese selamlar ve iyi forumlar dilerim dostlar.
Yeni bir sistem toplamış bulunmaktayım 2 bileşen dışında hepsi elime ulaştı kalanlar ise bir kaç güne gelir. Sizden ricam sistemim hakkında bütün parçaları iyi seçmiş miyim? her hangi bir problem yaratacak bir parça var mı yok mu yardımı olacak.

➡️Kasa: Lian Li O11 Vision Compact
➡️Power Supply: Lian Li Edge Gold 850
➡️Anakart: Msi x870e Carbon wifi
➡️İşlemci: Amd Ryzen 7 9800x3d
➡️Ekran kartı: Zotac 5070 Ti AMP Extreme Infinity
➡️Ram: CORSAİR Vengeance Rgb DDR5 32 GB (2x16) CL36 6000mhz anakart ile uyumunu kontrol ettim Ovl yazıyordu.
➡️SSD: Samsung EVO Plus NVMe m.2- 2 TB bu sisteme neden bunu seçtim diye sormayın idarelik bi ssd sonradan Gen.5 bi SSD daha ekleyeceğim sisteme elim genişleyince
➡️Sıvı Soğutma işlemci için: Lian Li HydroShift LCD360R
➡️FAN: Lian Li UNI FAN SL RGB 3 lü paket x2
➡️Lian Li UNI FAN TL LCD hava akımını dışarı taşımak için 1 tane daha sonradan 1 tane daha ekleyeceğim
➡️Ekran zaten daha önce almıştım: LG 32GS75QX-B.AEU 180 Hz Amd freesync ve Nvidia G-Sync uyumlu QHD IPS panel
➡️Ekran için ayak aldım Masaya Sabitlenebilen: NB North Bayou H100 modeli
➡️Zaten bende var olan ekipmanlar: Steelseries Aerox 3 Wireless Maus // Steelseries Apex 7 Red Switch Klavye // SteelSeries Arctis Nova 7 Dragon Edition Kablosuz kulaklık // HyperX QuadCast Mikrofon.

Sistemim bunlardan oluşmakta. Herkese değerli yorumlarından dolayı şimdiden teşekkürlerimi iletiyor ve iyi günler diliyorum.

Yeni bir sistem toplamış bulunmaktayım 2 bileşen dışında hepsi elime ulaştı kalanlar ise bir kaç güne gelir. Sizden ricam sistemim hakkında bütün parçaları iyi seçmiş miyim? her hangi bir problem yaratacak bir parça var mı yok mu yardımı olacak.

Kasa: Lian Li O11 Vision Compact
Power Supply: Lian Li Edge Gold 850
Anakart: Msi x870e Carbon wifi
İşlemci: Amd Ryzen 7 9800x3d
Ekran kartı: Zotac 5070 Ti AMP Extreme Infinity
Ram: CORSAİR Vengeance Rgb DDR5 32 GB (2x16) CL36 6000mhz anakart ile uyumunu kontrol ettim Ovl yazıyordu.
SSD: Samsung EVO Plus NVMe m.2- 2 TB bu sisteme neden bunu seçtim diye sormayın idarelik bi ssd sonradan Gen.5 bi SSD daha ekleyeceğim sisteme elim genişleyince
Sıvı Soğutma işlemci için: Lian Li HydroShift LCD360R
FAN: Lian Li UNI FAN SL RGB 3 lü paket x2
Lian Li UNI FAN TL LCD hava akımını dışarı taşımak için 1 tane daha sonradan 1 tane daha ekleyeceğim
Ekran zaten daha önce almıştım: LG 32GS75QX-B.AEU 180 Hz Amd freesync ve Nvidia G-Sync uyumlu QHD IPS panel
Ekran için ayak aldım Masaya Sabitlenebilen: NB North Bayou H100 modeli
Zaten bende var olan ekipmanlar: Steelseries Aerox 3 Wireless Maus // Steelseries Apex 7 Red Switch Klavye // SteelSeries Arctis Nova 7 Dragon Edition Kablosuz kulaklık // HyperX QuadCast Mikrofon.

Sistemim bunlardan oluşmakta. Herkese değerli yorumlarından dolayı şimdiden teşekkürlerimi iletiyor ve iyi günler diliyorum.
sanırım lian li seviyorsun XD

ram olarak 6000mhz cl30 al , https://www.akakce.com/power-supply...wt-1350-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,937689638.html psu olarak bunu al benim önerilerim böyle olur.

➡️
sanırım lian li seviyorsun XD

ram olarak 6000mhz cl30 al , https://www.akakce.com/power-supply...wt-1350-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,937689638.html psu olarak bunu al benim önerilerim böyle olur.
Almışken bi kerede hepsi Lian li olsun dedim:LOL: parçaların hepsi evde daha kurulum yapamadım anakart ve ekran kartı henüz gelmediği için Sanırım değişim hakkımı yitirmiş olabilirim çünkü parçalar geleli 1 ayı geçti Ekran kartı yüzünden çok bekledim ondan dolayı artık iade edemeyebilirim CL36 nın nesi kötü uymaz mı sisteme? PS yide bilerek bunu aldım yandan bağlantı olduğu için eğer uyuşumda bir problem yoksa kalsın değiştirmeye niyetim yok çok hoşuma gitti :)

➡️

Almışken bi kerede hepsi Lian li olsun dedim:LOL: parçaların hepsi evde daha kurulum yapamadım anakart ve ekran kartı henüz gelmediği için Sanırım değişim hakkımı yitirmiş olabilirim çünkü parçalar geleli 1 ayı geçti Ekran kartı yüzünden çok bekledim ondan dolayı artık iade edemeyebilirim CL36 nın nesi kötü uymaz mı sisteme? PS yide bilerek bunu aldım yandan bağlantı olduğu için eğer uyuşumda bir problem yoksa kalsın değiştirmeye niyetim yok çok hoşuma gitti :)
yo yoo uyuşmazlık yok sadece çok daha iyi olurdu cl30 ve 1350w psu.

yo yoo uyuşmazlık yok sadece çok daha iyi olurdu cl30 ve 1350w psu.
yani kontrol ettiğim kadarıyla sistemimin maximum güç gereksinimi 750W idi bende 100 fazladan aldım. Olmadı ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim. Peki ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Oc olmayan bir ekran kartı ama 2512mh yanılmıyorsam ve diğer Zotac ekran kartlarından daha fazla Mhz kontrol ettim. Soğutması çok iyi diyorlar üstünde güzel bi görsel için sonsuzluk aynası diye bi zımbırtı yapmışlar. çok hoşuma gitti. En önemlisi anakart belki 1 aydır onuda araştırıyorum. Hangi ekran kartına baksam reddit te bir şeylerden yakınan şikayet eden insanları gördüm normalde alt modellerini alacaktım B850 veya x670e serisi ama o kadar çok problem yaşayan olmuş ki en son buna karar verdim oda bu gün teslim edilecek. ekran kartıda haftaya geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yorum yok hayırlı olsun
Neden hocam ya yorumunuzu okumayı çok isterdim? :) Büyük ihtimalle düşünceniz gereksiz pahalı bileşenler o parayla çok daha güzel bi pc kurulabilirdi olacak ama senelerdir böyle bir kasanın hayalini kuruyordum ondan bütçe umrumda olmadı inanın

yani kontrol ettiğim kadarıyla sistemimin maximum güç gereksinimi 750W idi bende 100 fazladan aldım. Olmadı ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim. Peki ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Oc olmayan bir ekran kartı ama 2512mh yanılmıyorsam ve diğer Zotac ekran kartlarından daha fazla Mhz kontrol ettim. Soğutması çok iyi diyorlar üstünde güzel bi görsel için sonsuzluk aynası diye bi zımbırtı yapmışlar. çok hoşuma gitti. En önemlisi anakart belki 1 aydır onuda araştırıyorum. Hangi ekran kartına baksam reddit te bir şeylerden yakınan şikayet eden insanları gördüm normalde alt modellerini alacaktım B850 veya x670e serisi ama o kadar çok problem yaşayan olmuş ki en son buna karar verdim oda bu gün teslim edilecek. ekran kartıda haftaya geliyor.
hocam ana kart kısmına ve psu kısmına geldin mi kimseyi tatmin edemezsin kendini kanıtlamış 1-2 üretici harici asus gibi problem her modelde oldu ama geçici bunlar aldığın ana kart çok iyi şimdi 850w çok iyi almışsın evet mantıklı fakat 1350w alıp ömür boyu kullanmak daha mantıklı olur fiyatı inanılmaz iyi bir de iade edip alabilirsen süper olur diğer parçalar kalabilir.

madem öyle

CORSAIRCMH32GX5M2E6000Z36(Ver 3.43.04)2x 16GBXMP/EXPO60006000SSMicron

sadece yorumum buna sistemini aşağı çektiği için bir

hynix a seçmeni tercih ederdim

➡️Kasa: Lian Li O11 Vision Compact
➡️Power Supply: Lian Li Edge Gold 850
➡️Anakart: Msi x870e Carbon wifi
➡️İşlemci: Amd Ryzen 7 9800x3d
➡️Ekran kartı: Zotac 5070 Ti AMP Extreme Infinity
➡️Ram: CORSAİR Vengeance Rgb DDR5 32 GB (2x16) CL36 6000mhz anakart ile uyumunu kontrol ettim Ovl yazıyordu.
➡️SSD: Samsung EVO Plus NVMe m.2- 2 TB bu sisteme neden bunu seçtim diye sormayın idarelik bi ssd sonradan Gen.5 bi SSD daha ekleyeceğim sisteme elim genişleyince
➡️Sıvı Soğutma işlemci için: Lian Li HydroShift LCD360R
➡️FAN: Lian Li UNI FAN SL RGB 3 lü paket x2
➡️Lian Li UNI FAN TL LCD hava akımını dışarı taşımak için 1 tane daha sonradan 1 tane daha ekleyeceğim
➡️Ekran zaten daha önce almıştım: LG 32GS75QX-B.AEU 180 Hz Amd freesync ve Nvidia G-Sync uyumlu QHD IPS panel
➡️Ekran için ayak aldım Masaya Sabitlenebilen: NB North Bayou H100 modeli
➡️Zaten bende var olan ekipmanlar: Steelseries Aerox 3 Wireless Maus // Steelseries Apex 7 Red Switch Klavye // SteelSeries Arctis Nova 7 Dragon Edition Kablosuz kulaklık // HyperX QuadCast Mikrofon.

Lianli yerine markaları degisitirp 5080li alabilirsin.

ürünlerin çoğu evde ve değişim yapılmayacak bu yüzden fazla kurcalamak senide üzer bizide xd

ürünlerin çoğu evde ve değişim yapılmayacak bu yüzden fazla kurcalamak senide üzer bizide xd
Bana saçma geldi 5080 almak varken lianli alıp fan almak falan kazık gibi duruyor marka ismine görüntüye para verip 40 FPS düşmek

Geri