Neler Yeni

Yeni Bilgisayarda GPU kullanımı

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
Hocam normal normal. Masaüstündeki ekran kartı ile laptopun ekran kartı aynı güçte değil. İşlemci daha rahat besliyor laptopta. PUBG'de %20-30 kullanılan işlemcim BF 2042'de %60-70 kullanılıyor. Oyundan oyuna, kullanılan ekran kartına göre değişiyor.
Hocam BF2042 de islemci 100 e vuruyor ve fps drop yiyorum. 12400f ve 4060ti olan bir kasada bf42 oynanamamsı drop olması normalse hangi sistemle oynucaz biz bu oyunu veya nfs heat

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,635
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Hocam BF2042 de islemci 100 e vuruyor ve fps drop yiyorum. 12400f ve 4060ti olan bir kasada bf42 oynanamamsı drop olması normalse hangi sistemle oynucaz biz bu oyunu veya nfs heat
%50-60 işlemci kullanımı var.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun

2K ultrada işlemci %60-70 kullanılıyor. 1080P de işlemci kullanımı daha da yükselir ve ekran kartı kullanımı düşer.
2K ultraya aldım oyunu. Aynı ayarlarda fps 60-65 iken adamda fps 100 bu nasıl olcak 2 kat fps farkı var nerdeyse

smhkkrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
semih kökkıran
Arkadaşlar yeni sistem aldım hazır sistem. Ancak oyunlarsa fps dusuk. GPU tam kapasite ile kullanmıyor. GPU %70 lerde kullanırken CPU da 90-100 arası çok fazla bir kullanım söz konusu. Ben Ekran kartinin kullanimini nasil en yukarıya %99 a cikarabilirim?

Sistem: i5 12400f 4060Tİ 16Ram
bendede aynı sorun var hocam sen çözebıldın mı

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
gigabyte 3090 , 5800 x
Hocam 5800x ekran kartına göre düşük kalabilir. Ben biraz çözdüm biraz çözemedim. Oyun ayarlarını yükseltin, Dlss açın o da olmuyorsa 2K alıp oynayın. Hangi oyunlarda yaşıyorsun?

smhkkrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
semih kökkıran
Hocam 5800x ekran kartına göre düşük kalabilir. Ben biraz çözdüm biraz çözemedim. Oyun ayarlarını yükseltin, Dlss açın o da olmuyorsa 2K alıp oynayın. Hangi oyunlarda yaşıyorsun?
Bf5 new world. Yani düsük fps 30-40 arası veren oyunlarda yasıyorum. Fps i yukseltmesi icin tam performans calısması gerek kartın fakat %45 lerde calısıyor. Eski kartım powerden gelen tek soket girişliydi. Simdiki kart cift soket girisli. Kabloları ayırarak tek tek takmayı dusunuyorum

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
Bf5 new world. Yani düsük fps 30-40 arası veren oyunlarda yasıyorum. Fps i yukseltmesi icin tam performans calısması gerek kartın fakat %45 lerde calısıyor. Eski kartım powerden gelen tek soket girişliydi. Simdiki kart cift soket girisli. Kabloları ayırarak tek tek takmayı dusunuyorum
Hocam valla kesin bir cozumu yok. Anakart guncellemelerinizi, chipset, bios guncellemelerinizi tam yapın. Eğer sisteme direkt win11 yüklediyseniz, oncellikle son surum win10 yukleyin. Win10 da iken sisteminizi tam guncelleyin. Daha sonra win11 e geçin guncellemelerden. Ben boyle yapınca daha stabil fps ler almaya başladım. Ekran karti kullanimim da 90 uzerine cikti bf5 te falan. Yani kesin cozum mu bilmiyorum ama musaitse bilgisyaariniz denemekte fayda var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Poweriniz kaç watt bir de, 3090 bayağı bir watt tuketiyor. Ekran kartinizi guncellediyseniz diger parcalar da uyumlu olmali

Son düzenleme:

smhkkrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
semih kökkıran
Hocam valla kesin bir cozumu yok. Anakart guncellemelerinizi, chipset, bios guncellemelerinizi tam yapın. Eğer sisteme direkt win11 yüklediyseniz, oncellikle son surum win10 yukleyin. Win10 da iken sisteminizi tam guncelleyin. Daha sonra win11 e geçin guncellemelerden. Ben boyle yapınca daha stabil fps ler almaya başladım. Ekran karti kullanimim da 90 uzerine cikti bf5 te falan. Yani kesin cozum mu bilmiyorum ama musaitse bilgisyaariniz denemekte fayda var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Poweriniz kaç watt bir de, 3090 bayağı bir watt tuketiyor. Ekran kartinizi guncellediyseniz diger parcalar da uyumlu olmali
corsait 850 w power var

Top Bottom