Yeni Bilgisayarda Yapılması Gerekenler ?

GPU OC için +400 MHz core clock güzel daha fazlası bana sorun gibi geldi. 3000MHz'den sonrası crash oldu bende.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tüm sürücüler yüklü hocam. Aygıt yöneticisinde ünlem vardı onların kodunu arattım forumlardan indirdim. En sonki setupta tüm sürücüleri indirme seçeneği vardı onu seçince bitti
Sürüm güncel ise sorun yok, windows'un önerdiği sürücülere pek güvenmemek lazım ben o yüzden hep kendim indiriyorum 😅
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve hayırlı olsun!

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
x3d turbo mode ryzen 9900x3d ve 9950x3d gibi çift ccdli işlemciler için olan bir özellik. seninki tek ccd ve açtığın zaman tek yaptığı şey işlemcinde smtyi kapatmak oluyor, 8 core 16 thread yerine 8 core 8 thread yapıyor işlemciyi ve gözle görülür fps kaydı sağlamaz sana, o ayarı kapalı tutmani öneririm.

bunun dışında occt ile hangi testte 74 dereceyi gördün? sadece cpu test kısmında extreme profil seçip hwmonitor ile işlemci güç tüketimi, frekans hızı ve sıcaklığını kontrol edip söyler misin.

ve undervolt yapmadiysan amd overclocking kısmından curve optimizer ile undervolt yapmanı tavsiye ederim.

son olarak bu videoyu izleyip 5070ti'a overclock yapmanı öneririm, performansi neredeyse 5080 e yaklaşıyor 5 dakikalik bir oc ile. videoda undervolt yapmayida öğretiyor fakat orayı atlayabilirsin zaten sıcaklık sorunun yok senin, örnek olarak +350 core clock +2000 memory clock ve %100 güç limiti bende stabil çalışmıştı (asus 5070 ti kullanıyorum) quake 2 rtxde stabilitesini test edip sende aynı ayarları kopyalabilirsin
Power Limit/Gücün %110 değil mi?

• Beğen
  • Beğen
bu sürücü apu grafik birinin sürücüsü. hiç gerek yok. hatta benim 5070'te 7600 ün grafik birimi aktiften dlss4 mfg görünmüyordu oyunlarda açamıyordum. 2 hafta kurcaladım aygıt yöneticisinden 7600 ün apu grafiğini devre dışı bıraktım pc kendine geldi.
Yongayı/chipseti de indiriyor yanlış değilsem, ben bunu yüklemeyince daha çok sorun taşıyorum gibi😂

• Beğen
Yongayı/chipseti de indiriyor yanlış değilsem, ben bunu yüklemeyince daha çok sorun taşıyorum gibi😂
chipset zaten ayrı olarak indiriliyor anakart sitesinden. tercih meselesi fakat indiriyorsanız da dediğim işlemi yapmak faydalı olabilir.

• Beğen
Bu sistemi aldım

Flash ile ÖNCE bios SONRA win 11 pro kurdum. Sağlam lisanstan benim ihtiyacım için oem mantıklı olduğundan oem key aldım onu bekliyorum
NVIDIA driver yükledim
OCCT testi yaptım sıcaklıklar 74 cpu 64 gpu. Özellikle cpu beklediğimden iyi geldi sıcaklık olarak crystal diskmark testi yapacam birazdan

BIOS'tan x3d turbo mode,pbo,expo 1 6000mhz cl30 açtım. Resize bar mı öyle bir şeyi de açtım. TPM 2.0 seçtim otodaydı

YouTube daha sonra izle listem pc alındıktan sonra yapılması gerekenlerle dolu ama en basitinden masaüstüne bu bilgisayar simgesini nasıl ekleyecem ?
Hayırlı olsun . Sistemden memnun musun ?

• Beğen
Gerekenler yapılmış. ATTO'ya da bakarsın

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,021
Üyeler
183,046