Merhaba, yaklaşık 1,5 hafta önce yeni bilgisayarımı topladım, MemTest86, Furkmark, aida64, Prime95 gibi testlerde sistem tam yükte olsa dahi genellikle sorun olmuyor, sadece bir kere sistem tam yükte iken oyun içinde bazı pencerelerde karıncalanma oldu ve diğer oyuncu isimleri görüntülenemiyordu. Bu noktada DDR5 uyumluluk sorunundan şüphelendim çünkü GPU tek başına yük altına alındığında sorun olmuyordu. Eski güç kaynağım High Power Element-DD GD 750W 80+ 62.5A Single Rail Aktif PFC PSU'idi onu MSI MPG A650BN 650W ile değiştirdim ve sorun devam etti. Windows olay günlüğünde Karnel Power 41 hatasını gördüğüm için bellek uyumsuzluğu ile beraber anakart VRM arızasından da şüphelenerek anakartı değiştirdim. Yaklaşık 1,5 haftadır uğraşıp duruyorum, arıza ile uğraşmak hobim değil bu bana işkence gibi oluyor. Şuanki anakartım ASUS PRIME B650M-K, yeni satın aldığım anakartım MSI MB PRO B650M-B olacak yarın teslim edilecek ve sisteme takıp test edeceğim. Yine düzelmezse ekran kartını servise göndereceğim iade isteyeceğim. Sistemim:
- ASUS Prime B650M-K AM5
- AMD Ryzen 5 7500F
- Patriot 32 GB (2x16) Viper Venom RGB 6000MHz CL30 DDR5 EXPO RAM
- Kioxia Exceria G2 1TB 2100-1700 MB M.2 NVMe PCI-e SSD
- Sapphire RX 9070 Pure
- MSI MPG A650bn PSU
Son düzenleme: