Neler Yeni

YENİ BİLGİSAYARIMDA EFSANE DÜŞÜK FPS

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
okkymnc
Selamın aleyküm cümleten o kadar masraf edip asla keyif alamamak nedir nasıl yapıcam yardımınıza ihtiyacım var dostlar fps dalgalanmasının kralını yaşıyorum PUBG de ve diğer oyunlarda işlemcim alev alıyo 75-85 derecede ama fps drobu dalgalanması beni deli etti çözümü bulamadım parçalar arzalıda değil

Asus tuff 4080
İ7 13700k
Kingston furry 6000mhz 32gb ram
Z690 e gaming anakart
280mm asus rog sıvı soğutma
2tb ssd samsung 980 pro
1000w gold asus rog psu
360 hz del monitör

Bu sistemde yaşıyorum şuan ve ekranı kırıcam az kaldı sorun nerdedir ekran kartımı yeni taktım vatandan aldım sorun yok ama temiz ama bir türlü çözemedim sorunu fps başlarken 350-500 oyuna girince 90-120-150 maks görüyo fps drobu yiyorum napmam lazım temiz kurulummu formatmı atayım ne yapayım
pubg nin optimizasyonu leş yani en iyi halinde bile 250yi geçmen zor olabilir ama yine de 120 150 normal değil tabii ki.

75 85 derece fazla değil normali budur 85i geçer 90ı görürse o zaman sıkıntı. yine de ben işlemcim daha soğuk çalışsın diyorsan voltaj düşürebilirsin. intelde nası oluyor oluyor mu bilmiyorum ben r5 3600 işlemcide yaptım 90dan aşağı inmeyen sıcaklık şimdi 85i geçmiyor.

ben r5 3600 rtx3060 16 gb ram sistemle ortalama 100 150 fps oynuyorum acaba benimki normal mi.

clieclie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sami Dinçer
Selamın aleyküm cümleten o kadar masraf edip asla keyif alamamak nedir nasıl yapıcam yardımınıza ihtiyacım var dostlar fps dalgalanmasının kralını yaşıyorum PUBG de ve diğer oyunlarda işlemcim alev alıyo 75-85 derecede ama fps drobu dalgalanması beni deli etti çözümü bulamadım parçalar arzalıda değil

Asus tuff 4080
İ7 13700k
Z690 e gaming anakart
2tb ssd samsung 980 pro
1000w gold asus rog psu
360 hz del monitör

Bu sistemde yaşıyorum şuan ve ekranı kırıcam az kaldı sorun nerdedir ekran kartımı yeni taktım vatandan aldım sorun yok ama temiz ama bir türlü çözemedim sorunu fps başlarken 350-500 oyuna girince 90-120-150 maks görüyo fps drobu yiyorum napmam lazım temiz kurulummu formatmı atayım ne yapayım
Merhaba. 1979 yılından beri programlama ve farklı şirketlerde (mavi donanım, gold, transparan vs.) firmalarda teknik servis şefliği yaptım. Sisteminin normal şartlarda uçması gerekiyor. Kafamda 2 durum var. Biri yuksek ihtimal cihazın ısınıyor. İşlemci, termal macun, sogutucunun doğru oturmamasi vs. Şu soğutmayı baştan sona kontrol et. Kasa içi havalandırmayi kontrol et. Çıkan hava (eksoz), giren havadan daha fazla olmalı. Sıcaklığı mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde dışarı atmalı. Aklıma gelen birinci konu ısı. Diğeri i7 ve 4080 kullanıyorsun. Maksimum yükte sistemin ne çekiyor. Senin Asus Psu kaç watt veriyor? Bu cihazları besleyebiliyor mu? Yüksek muhtemel bu iki sorundan biri senin işlemcinin tam kapasite çalışmasını engelliyor. Az ihtimal Ram olabilir ama çok zannetmiyorum. Bunun dışında cihazında anakart dışında diğer parçaların bozuk olma ihtimali çok düşük. Anakartlar çabuk bozulabiliyor ama bununla hiçbir alakası yok. Senden ricam öncelikle sistem ısılarını ve oyun içindeyken parçalarının kaç watt çektiğine bak. Bu ikisi dışında başka bir olasılık düşünmüyorum.. kolay gelsin.

laquica11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ünal Özcan
Ne kadar boş bir cümle ya adam isterse Intel alır isterse AMD alır fanboyculuk için kaç para veriyorlar sizin gibilere merak ediyorum çöp kelimesini genelde sizin gibi teknoloji cahilleri kullanıyo

Ne kadar boş bir cümle ya adam isterse Intel alır isterse AMD alır fanboyculuk için kaç para veriyorlar sizin gibilere merak ediyorum çöp kelimesini genelde sizin gibi teknoloji cahilleri kullanıyo

Ne kadar boş bir cümle ya adam isterse Intel alır isterse AMD alır fanboyculuk için kaç para veriyorlar sizin gibilere merak ediyorum çöp kelimesini genelde sizin gibi teknoloji cahilleri kullanıyor...
ne alaka fanboylukla o kadar parayı verdikten sonra tabi ki teknolojinin sonuna kadar gitmiş ve sıkıntısız olan amd alir tabi, senin intelin son zamanlarda yüksek maliyetli pclerde oluşturdugu sikintilardan haberin yoksa bu benim problemim degil cahil kardeşim

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa VURAL
ne alaka fanboylukla o kadar parayı verdikten sonra tabi ki teknolojinin sonuna kadar gitmiş ve sıkıntısız olan amd alir tabi, senin intelin son zamanlarda yüksek maliyetli pclerde oluşturdugu sikintilardan haberin yoksa bu benim problemim degil cahil kardeşim
Yahu cahil insan Intel tarafında Z serisi cipset nasıl pahalı ise AMD tarafında da X serisi anakartlar bir o kadar pahalı hatta X serisi anakartların Z serisi anakartların fiyatlarını geçtiğini bile gördüm ben orta ve üst sınıf anakartlarda iki tarafta da b serisi cipsetli anakartlar var şuan hangi taraftan işlemci alırsan al hemen hemen aynı fiyata dizmiş oluyorsun yurtdışı fiyat araştırması yaparsan Intel işlemciler AMD işlemcilerden daha ucuz Türkiye fiyatlarında da bu durum böyle ise Intel sistem dizmek daha ucuz anlamına geliyor demektir. Ha gidipte ben AMD sistemde daha f/p bir PC dizerim diyorsan ve gidip AM5 tarafinda ryzen 9 ve ya güçlü bir ryzen 7 işlemci alıp sonra a serisi bir cipsete sahip bir anakart kullanırsan işte o zaman alay konusu olursun zaten şuan Intel dizmek sana mantıklı gelmeyebilir haklı sebeplerini yazsaydın eyvallah derdim soket desteği ve verimlilik sorunları gibi ama direk çöp demen senin ne denli bir teknoloji cahili olduğunu gösteriyor zaten. Son olarak Intel sistemler AMD sistemlere göre daha stabil çalışıyor bunu Recep Baltaş bile söyledi "Kimse bunun aksini iddia edemez" diye. @Kürşat Kütükçü reis fanboyculuk yapmak bize bir şey kazandırmaz dimi tıpkı bu arkadaşın yaptığı gibi.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,600
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yahu cahil insan Intel tarafında Z serisi cipset nasıl pahalı ise AMD tarafında da X serisi anakartlar bir o kadar pahalı hatta X serisi anakartların Z serisi anakartların fiyatlarını geçtiğini bile gördüm ben orta ve üst sınıf anakartlarda iki tarafta da b serisi cipsetli anakartlar var şuan hangi taraftan işlemci alırsan al hemen hemen aynı fiyata dizmiş oluyorsun yurtdışı fiyat araştırması yaparsan Intel işlemciler AMD işlemcilerden daha ucuz Türkiye fiyatlarında da bu durum böyle ise Intel sistem dizmek daha ucuz anlamına geliyor demektir. Ha gidipte ben AMD sistemde daha f/p bir PC dizerim diyorsan ve gidip AM5 tarafinda ryzen 9 ve ya güçlü bir ryzen 7 işlemci alıp sonra a serisi bir cipsete sahip bir anakart kullanırsan işte o zaman alay konusu olursun zaten şuan Intel dizmek sana mantıklı gelmeyebilir haklı sebeplerini yazsaydın eyvallah derdim soket desteği ve verimlilik sorunları gibi ama direk çöp demen senin ne denli bir teknoloji cahili olduğunu gösteriyor zaten. Son olarak Intel sistemler AMD sistemlere göre daha stabil çalışıyor bunu Recep Baltaş bile söyledi "Kimse bunun aksini iddia edemez" diye. @Kürşat Kütükçü reis fanboyculuk yapmak bize bir şey kazandırmaz dimi tıpkı bu arkadaşın yaptığı gibi.
Ne AMD için ne de Intel için çöp diyemeyiz denmez de iki platformda belirli kesimlere hitap ediyor en basit örnek yazılımcilar Intel tercih ediyor genellikle çünkü kullanılan programlar Intel tabanlı ve oyuncularda edebiliyor tabii ki edemiyor diyemeyiz AMD ise daha çok oyuncu kesim tercih ediyor AMD ile de edit,kurgu,fotoshop,rander vs de gayet güzel alınıyor bunda da sıkıntı yok yani her iki işlemci ailesi de belli başlı özelliklere sahip aynı ios ve android gibi düşünün birbirlerine karşı avantajları da var dezavantajları da var isteyen istediğini edebilir ama çöp diyemeyiz Intel amd ye göre daha stabil de diyemeyiz AMD intele göre daha stabil de diyemeyiz bende ios seviyorum android alınmaz çöp diyemem şuan android kullanıyorum ama imkanım olsa kesinlikle ios alırım o ayrı 😄 Ne için kullanılacak ? Ne yapacaksın ? Beklentilerin neler ? gibi birçok detay var ona bakarak karar verebilirsiniz böyle basit şeyler için kavga etmeyin birbirinizi kırmayın iyi akşamlar diliyorum

Son düzenleme:

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Murat Cemal
C4, Çöp Gibi Bilgi İçermeyen Tabirler
Saçma sapan işler, senin sisteminde anladığım kadarıyla stutter oluyor ve millet 1080p de besliyo falan demişsin senin izlediğin kalite ile onların çözünürlüğü bir değil ve o işlemcide her ne kadar i7 13. Nesil olsada oyunlar tek çekirdek performansına baktığı için besleyemez. Çözünürlüğü 2k yap.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni donanımlarda çekirdek sayısı çok fazla olduğu için cpu genel kullanımını %100 olduğunu çok zor görürsünüz, ama iş parçacıklarını kontrol ederseniz %130 gibi değerleri görebilirsiniz (whinfo) her ne kadar donanımlar gelişsede biçok program hala tek çekirdeğe odaklı. Ve sende imkanı yok o ekran kartıyla 1080p'de rahat OYNAYAMAZSIN!

Forum olarak çöpsünüz bilgili adam bulmak çok zor burada, abdullah abi birazda bilgi içerikli videolar yayınlasa iyi olacak birazda onları izleyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa VURAL
Saçma sapan işler, senin sisteminde anladığım kadarıyla stutter oluyor ve millet 1080p de besliyo falan demişsin senin izlediğin kalite ile onların çözünürlüğü bir değil ve o işlemcide her ne kadar i7 13. Nesil olsada oyunlar tek çekirdek performansına baktığı için besleyemez. Çözünürlüğü 2k yap.

Yeni donanımlarda çekirdek sayısı çok fazla olduğu için cpu genel kullanımını %100 olduğunu çok zor görürsünüz, ama iş parçacıklarını kontrol ederseniz %130 gibi değerleri görebilirsiniz (whinfo) her ne kadar donanımlar gelişsede biçok program hala tek çekirdeğe odaklı. Ve sende imkanı yok o ekran kartıyla 1080p'de rahat OYNAYAMAZSIN!

Forum olarak çöpsünüz bilgili adam bulmak çok zor burada, abdullah abi birazda bilgi içerikli videolar yayınlasa iyi olacak birazda onları izleyin
Dostum son paragrafında kimleri kastettin ?

laquica11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ünal Özcan
abi adam oyun oynuyor ben de oyuncuyum ve işlemci olarak ikisinide kullanmış biri olarak amd çok daha iyi ben onun için çöp dedim yoksa intel başka işlerde daha iyidir adamin sorunu oyun üzerine olunca yorumumda bu şekilde oldu gereksiz tribe girdin

darbogaz yasadigini sadece sen anlamadın kanka haberin olsun

Son düzenleme:

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Murat Cemal
abi adam oyun oynuyor ben de oyuncuyum ve işlemci olarak ikisinide kullanmış biri olarak amd çok daha iyi ben onun için çöp dedim yoksa intel başka işlerde daha iyidir adamin sorunu oyun üzerine olunca yorumumda bu şekilde oldu gereksiz tribe girdin

darbogaz yasadigini sadece sen anlamadın kanka haberin olsun
Yani sövmek tarzım değil ama 2. Paragrafta darboğaz yaptığını kabul etmişim ve nasıl yaptığını açıklamışım.
Sorun başka senin yorumun başka ve bide üstüne polemiğe girmen aptallatra yaraşır.
Yok abi hem cahilsiniz hem okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz.
Hiçbir tarafa çöp diyemezsiniz, onun avantajı dezavantajı işine hesabına gelmiştir almıştır, ayrıca sadece sana deĝil 2 3 eleman uzun uzun yok sundan beri bilgisayarlarla uğraşırım cart curt demiş 100 derecede kendini kısıtlamaya başlayan işlemcinin 85 derecede termal kısıtlama yapacağını kendinden baya emin şekilde söylemiş.
Tamam fikrini özgürce dile getir. Ama bu kadar kendinden emin cesur olmanız komik kimi kime kanıtlamaya çalışıyorsunuz kardeşim aptallığın daniskası resmen

Arkadaşa tavsiyem dsr açsın 2k ya da 4k'da oynasın

DSR'yi nvdia kontrol panelinden açacaksın. Amd kart kullanıyorum şu an o yüzden tam hatırlayamıyorum. DSR kapalı ise onu 2k ya da 4k çözünürlüğe ayarla ve monitörün 1080p olsa bile o şekilde görüntü alırsın. Darboğaz kalkar keyfine bakarsın

Asus tuff 4080
İ7 13700k
Z690 e gaming anakart
2tb ssd samsung 980 pro
1000w gold asus rog psu
360 hz del monitör

O sistem 4k'da pubg oynayabilmen lazım. 2k'da dsr açarsan görüntü pek hoş olmayabilir. 4k olursa daha net görünecektir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Recep Karataş

Bu forumda soruoarıma hiç cevap bulamadım forum gerçekten çöp

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Murat Cemal

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
aşağı yukarı sistemlerimiz aynı. 1080p de oynarken pubg full ultrada 300 civarı fps alıyodum bazı maplerde 200 lerde takılıyodu fps. şu an 4k da bile 144 sabit oynuyorum. işlemcinin 1080p de fazla ısınması normal çünkü sisteminde darboğaz var ve işlemcine fazla yük biniyor ama sorunun işlemci sıcaklığıyla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. intel işlemciler 100 dereceye kadar frekans kısmadan çalışıyolar çünkü. ekran kartının driver ını ddu ile kaldırıp yeniden yükle. ayrıca nvdia denetim masasından güç seçeneklerini ve performans seçeneklerini kontrol et.

Top Bottom