Yani sövmek tarzım değil ama 2. Paragrafta darboğaz yaptığını kabul etmişim ve nasıl yaptığını açıklamışım.
Sorun başka senin yorumun başka ve bide üstüne polemiğe girmen aptallatra yaraşır.
Yok abi hem cahilsiniz hem okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz.
Hiçbir tarafa çöp diyemezsiniz, onun avantajı dezavantajı işine hesabına gelmiştir almıştır, ayrıca sadece sana deĝil 2 3 eleman uzun uzun yok sundan beri bilgisayarlarla uğraşırım cart curt demiş 100 derecede kendini kısıtlamaya başlayan işlemcinin 85 derecede termal kısıtlama yapacağını kendinden baya emin şekilde söylemiş.
Tamam fikrini özgürce dile getir. Ama bu kadar kendinden emin cesur olmanız komik kimi kime kanıtlamaya çalışıyorsunuz kardeşim aptallığın daniskası resmen
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arkadaşa tavsiyem dsr açsın 2k ya da 4k'da oynasın
DSR'yi nvdia kontrol panelinden açacaksın. Amd kart kullanıyorum şu an o yüzden tam hatırlayamıyorum. DSR kapalı ise onu 2k ya da 4k çözünürlüğe ayarla ve monitörün 1080p olsa bile o şekilde görüntü alırsın. Darboğaz kalkar keyfine bakarsın
O sistem 4k'da PUBG oynayabilmen lazım. 2k'da dsr açarsan görüntü pek hoş olmayabilir. 4k olursa daha net görünecektir.
dayı sen bana kurulmuşsun ama ondan dolayı tüm foruma hakaret etme hakkını veriyor mu sana bu ben ona takıldım yoksa sövmüşsün sövmemişsin vereyim iletişim adresimi sana söv için rahatlasın
Saçma sapan işler, senin sisteminde anladığım kadarıyla stutter oluyor ve millet 1080p de besliyo falan demişsin senin izlediğin kalite ile onların çözünürlüğü bir değil ve o işlemcide her ne kadar i7 13. Nesil olsada oyunlar tek çekirdek performansına baktığı için besleyemez. Çözünürlüğü 2k yap.
Yeni donanımlarda çekirdek sayısı çok fazla olduğu için cpu genel kullanımını %100 olduğunu çok zor görürsünüz, ama iş parçacıklarını kontrol ederseniz %130 gibi değerleri görebilirsiniz (whinfo) her ne kadar donanımlar gelişsede biçok program hala tek çekirdeğe odaklı. Ve sende imkanı yok o ekran kartıyla 1080p'de rahat OYNAYAMAZSIN!
Forum olarak çöpsünüz bilgili adam bulmak çok zor burada, abdullah abi birazda bilgi içerikli videolar yayınlasa iyi olacak birazda onları izleyin
o ekran kartıyla ve işlemciyle 1080p de cayır cayır oyun oynarsın. oynayamayacağına dair kanıya veya bilgiye nasıl ulaştın acaba? bu nasıl bi cahil cesareti arkadaş. 1080p de triple a oyunların çoğunda 13700k 4080 ikilisi gayet de mükemmel performans veriyor. ben 5 ay kadar 1080p de kullandım bu sistemi oyunlarda ekran kartı güç tüketimi 280w nin altına nadiren düşüyordu. ne bir fps drop ne stuttering olmadı. gerçekten bu bilgiye nerden ulaştığını bi açıklayabilir misin?
dayı sen bana kurulmuşsun ama ondan dolayı tüm foruma hakaret etme hakkını veriyor mu sana bu ben ona takıldım yoksa sövmüşsün sövmemişsin vereyim iletişim adresimi sana söv için rahatlasın
o ekran kartıyla ve işlemciyle 1080p de cayır cayır oyun oynarsın. oynayamayacağına dair kanıya veya bilgiye nasıl ulaştın acaba? bu nasıl bi cahil cesareti arkadaş. 1080p de triple a oyunların çoğunda 13700k 4080 ikilisi gayet de mükemmel performans veriyor. ben 5 ay kadar 1080p de kullandım bu sistemi oyunlarda ekran kartı güç tüketimi 280w nin altına nadiren düşüyordu. ne bir fps drop ne stuttering olmadı. gerçekten bu bilgiye nerden ulaştığını bi açıklayabilir misin?
O zaman tedaşa sormak lazım. Besbelli darboğaz var işte, adam pubg oynayamıyorum demiş ben orada hiçbir oyunu oynayamazsın diye bir ibare kullanmadım.
Sizin fikriniz nedir? Acaba evin tesisatı mı sıkıntılı ki?
O zaman tedaşa sormak lazım. Besbelli darboğaz var işte, adam PUBG oynayamıyorum demiş ben orada hiçbir oyunu oynayamazsın diye bir ibare kullanmadım.
Sizin fikriniz nedir? Acaba evin tesisatı mı sıkıntılı ki?
performansı yerlere düşürecek bi darboğaz olma ihtimali yok. bi önceki yorumumda pubg de çoğu mapte 300+ fps aldığımı söyledim zaten aynı sistemle. 4080 13700k ikilisi 1080p de yaklaşık yüzde 90-95 performansta rahat bi şekilde oyun oynatır. tabi aslında 1080p kartı değil orası ayrı. oraya "o ekran kartıyla 1080p de imkanı yok rahat oyun oynayamazsın" yazmışsın. istersen yazdıklarını bi daha kontrol et.
aşağı yukarı sistemlerimiz aynı. 1080p de oynarken PUBG full ultrada 300 civarı fps alıyodum bazı maplerde 200 lerde takılıyodu fps. şu an 4k da bile 144 sabit oynuyorum. işlemcinin 1080p de fazla ısınması normal çünkü sisteminde darboğaz var ve işlemcine fazla yük biniyor ama sorunun işlemci sıcaklığıyla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. intel işlemciler 100 dereceye kadar frekans kısmadan çalışıyolar çünkü. ekran kartının driver ını ddu ile kaldırıp yeniden yükle. ayrıca nvdia denetim masasından güç seçeneklerini ve performans seçeneklerini kontrol et.