Yeni bir Türk devleti kuruldu!

Lorensk

80+
Reaksiyon skoru
35
Pek bilinmemiş olması ve daha önce bu konu hakkında hiçbir forum açılmamış olması beni bu konuyu açmaya itti.

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ NEDİR?​

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan hükümeti tarafından kurulan Azerbaycan-Ermenistan arasında çıkan çatışmalarda kurulan ''Türk'' devletidir. Türk devletlerini birleştirerek tek bir çatı altında toplamayı hedeflemiş ve bunu idealleri arasına almış bir Türk devletidir.
15 Eylül 2022 Tarihinde kurulmuştur.
Bu devleti ilk tanıyan devlet ise Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ'nin toprakları;​

Göyce Zengezur Türk Cumhuriyeti - Vikipedi

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ'nin bayrağı;​

Göyce Zengezur Türk Cumhuriyeti - Vikipedi

Nedeni belli değil mi?
Tüm türk devletleri aynı çatı altında düzgün yaşayamaz, daha 1 devlet olamıyorlar. Kurulması Zor ve daha sayılabilecek bi sürü neden.
ayrı kültürler felan

Kaynak var mı
Nedeni belli değil mi?
Tüm türk devletleri aynı çatı altında düzgün yaşayamaz, daha 1 devlet olamıyorlar. Kurulması Zor ve daha sayılabilecek bi sürü neden.
Katılıyorum bundan 150 yıl öncesine kadar mantıkkıydı ama şu an değil. Sadece dil bile sıkıntı ki Türkiye'de bile bazı bölgelerde zor iletişim kuruyorum alıştığımdan. Kültür vs de değişti bundan sonra aynı devlet değil ittifak kurulur o da var zaten

Turan birliği Hayal ürünü realist olmak lazım bu tip konularda

Diğer Türk devletleri hala tam bağımsızlıklarını almış bir durumda değiller

Türk devletleri hala Teknoloji,Enerji,Ekonomi vb konularda hala gerideler

Pek bilinmemiş olması ve daha önce bu konu hakkında hiçbir forum açılmamış olması beni bu konuyu açmaya itti.

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ NEDİR?​

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan hükümeti tarafından kurulan Azerbaycan-Ermenistan arasında çıkan çatışmalarda kurulan ''Türk'' devletidir. Türk devletlerini birleştirerek tek bir çatı altında toplamayı hedeflemiş ve bunu idealleri arasına almış bir Türk devletidir.
15 Eylül 2022 Tarihinde kurulmuştur.
Bu devleti ilk tanıyan devlet ise Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ'nin toprakları;​

Alıntıyı görüntüle

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ'nin bayrağı;​

Alıntıyı görüntüle
Bu haber gerçek mi??

Kaynak isteyenler için:
Türk devletlerini birleştirerek tek bir çatı altında toplamayı hedeflemiş ve bunu idealleri arasına almış bir Türk devletidir.
En fazla birkaç yıl ömrü olan, bölgenin hakimi Azerbaycan veya Ermenistan olunca ortadan kalkacak bir devlet için abartılı fikirler.

Ermenistan bayrağına çıkartma ekleyip yeni devlet olduğunu iddia eden Dağlık Karabağ Devleti'ne karşılık Azerbaycan bayrağına çıkartma ekleyip yeni devlet olduğunu iddia eden Göyçe-Zengezur Devleti. Olay bundan ibaret diye görüyorum.

Geri