Neler Yeni

yeni çıkan ekran kartlarının karşılaştırması

Merhaba bildiğiniz gibi AMD yeni ekran kartları çıkardı. Ben de onceki hesaplarım banlansa da sizlere bunun hakkında bilgi vermek için yeni hesap açtım. Bu kartlar çok iyi, NVIDIA gibi kotü değil kesinlikle bilirsiniz ;)

Neyse şimdi bi' once onların teknik bilgilerine bakalım:

6950XT:

• Mimari: RDNA2 Navi 21 KXTX
  • Çekirdek Sayısı: 5120 akış çekirdeği
  • Temel Saat Hızı: 2100 MHz
  • Maksimum Saat Hızı: 2310 MHz
  • Bellek Arayüzü: 256 bit
  • Bellek: 16 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 18 Gbps
  • TDP: 335W
  • Fiyat: 1099$

Bu kart çok pahalı almayın kesinlikle. Bunu teknik bilgime güvenerek soylüyorum, daha iyi teknik bilgisi olan varsa gelsin yazsın.

6850XT:

1652215512606.png

Evet arkadaşlar, bu kart ile GTA oynayabilirsiniz bence 6950XT'den daha mantıklı çünkü daha ucuz MSRP falan diyor ama ne bilmiyom araştırıverin onu da her şeyi biz mi yapacağız bilirsiniz ;) Ayrıca 1024 bit yani her oyunu oynatır bunu teknik bilgime güvenerek soylüyorum bunu almalısınız kesinlikle. Tek kotü yanı Core Clock ile Boost Clock arasında sadece 38 MHz fark olması :)

6650XT:

1652215413970.png

Bu kart birazcık çop arkadaşlar kesinlikle almayın en aşağı seviyesi, GTA 4 oynamak istiyorsanız gidin alın ama ne bileyim yani bilirsiniz ;) Bunu da en iyi teknik bilgilerime dayanarak soylüyorum merak etmeyin :)

Evet şimdi karşılaştırmaya geçelim:

RX6950XT > RX6850XT > RX6650XT (onermiyorum zaten)

Evet arkadaşlar bu rehberin de sonuna geldik. Umarım beğenmişsinizdir, daha fazla teknik bilgi elde edinip sizler için yeni çıkan NVIDIA kartlarına da bakacağım.

Kalın sağlıcakla ;)

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Teknik bilgime dayanarak söylüyorum zeirrr gibi rehber daha iyi teknik bilgisi olan varsa yazsın.

Top Bottom