Neler Yeni

Yardım Yeni Hardisk Aldım, Hangi testleri yapmam lazım?

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem, Kampanyalar, Teknik sorunlar
Kargo paketi korunaksız bir wd blue 2tb 256mb cache hardisk aldım hangi testleri yapmalıyım kontrol etmem gereken neler var?

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
CrystalDiskMark ile hız testi yapın sonrada HD tune programıyla hem hız testi hemde bad sector taraması yapın tüm bloklar yeşil ve hızında problem yoksa sıkıntı yoktur herhalde

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CrystalDiskMark ile hız testi yapın sonrada HD tune programıyla hem hız testi hemde bad sector taraması yapın tüm bloklar yeşil ve hızında problem yoksa sıkıntı yoktur herhalde
Farklı bir test var mı peki bunlar yeterlimi?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Eğer veri yazmadıysanız disk recovery programlarıyla önceden veri yazılıp yazılmadığını kontrol edin. Yazılmışsa zaten yazılan dosyaların ismi ve durumları görünür.

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
crystal disk info programıyla da daha önce disk kaç kez açılıp kapanmış ve veri yazılmış görebilirsiniz onuda kontrol etmenizde fayda var

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet onu aldım 999 tl ye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer veri yazmadıysanız disk recovery programlarıyla önceden veri yazılıp yazılmadığını kontrol edin. Yazılmışsa zaten yazılan dosyaların ismi ve durumları görünür.
Bu test ikinci el olup olmadığınımı kontrol etmemizi sağlayacak testin amacı nedir? Yazılmışsa iademi ediyim satıcı direkt hepsiburadanın kendisi.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Evet onu aldım 999 TL ye.

Bu test ikinci el olup olmadığınımı kontrol etmemizi sağlayacak testin amacı nedir? Yazılmışsa iademi ediyim satıcı direkt hepsiburadanın kendisi.
Evet yani sıfır ürün aldığınızı düşünüyorsanız iade edin. Kullanılmış ürün neden alasınız.

Evet onu aldım 999 TL ye.

Eğer önceden veri yazılmışsa kullanılmış demektir. Diski kullandınız mı, içine dosya falan attınız mı? Attıysanız veya atıp sildiyseniz disk recovery o dosyaları da gösterir. Eğer kendi dosyalarınızdan başka dosya varsa kullanılmış olabilir. Yoksa kullanılmamıştır. Hepsiburada'nın kendi satıcısı bu tür hataları çok az yapar.

Son düzenleme:

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
Evet yani sıfır ürün aldığınızı düşünüyorsanız iade edin. Kullanılmış ürün neden alasınız.

Eğer önceden veri yazılmışsa kullanılmış demektir. Diski kullandınız mı, içine dosya falan attınız mı? Attıysanız veya atıp sildiyseniz disk recovery o dosyaları da gösterir. Eğer kendi dosyalarınızdan başka dosya varsa kullanılmış olabilir. Yoksa kullanılmamıştır. Hepsiburada'nın kendi satıcısı bu tür hataları çok az yapar.
Test ekranına kadar bile gelemedim hdd bozulmuş galiba raw yazıyor.

Ekler

• hdd.png
    hdd.png
    11.8 KB · Hit: 27

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Formatlanmamış. Sağ tıklayıp biçimlendirmeyi seçin. Yönergeyi takip edin. Birkaç saniye sonra tamamdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: M.2.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yorumlarda arızalı çıkan ürünlerden söz edilmiş, iade değişim yapılmış... (formatı dönüştürme imkanı olabiliyor ama bence uğraşma değişim vs. iste)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,731
Üyeler
168,186
Son üye
krky88
Top Bottom