Neler Yeni

Yeni işlemciyle görüntü alamıyorum

Deep

80+
Reaksiyon skoru
77
Msi b320m a Pro max anakarta elimde birkaç ay önce başka bilgisayarımdan söktüğüm R5 5600G ve Rx580'i takacağım 1Tb'ta SSD ve Psu aldım 600W
Eski işlemci R3 3200G

İlk sistemi topladım görüntü alamadım bende eski işlemciyi takıp bios update yaptım yeni işlemciyi taktım gene görüntü gelmedi Kasanın üstünde güç tuşunda bir ışık var o ışık yanmıyor.

Bios pilini söktüm taktım düzelmedi tek ram denedim olmadı yerlerini değiştirdim olmadı Ramsiz denedim olmadı

Başka ne deneyebilirim her parça sağlam sonuçta sistem başka işlemciyle çalışıyor.
İşlemci Arızalımı acaba?

Ekran kartı olmadan sadece 3200g yi çıkarıp 5600g taktın ve anakart çıkışından görüntü gelmiyor doğru mudur? yoksa rx580 ide takıp ekran kartı çıkışından mı görüntü alamıyorsun.

Ekran kartı olmadan sadece 3200g yi çıkarıp 5600g taktın ve anakart çıkışından görüntü gelmiyor doğru mudur? yoksa rx580 ide takıp ekran kartı çıkışından mı görüntü alamıyorsun.
Her parça kasada DP kablosu Ekran kartına takılı R3 3200G ile sistem çalışıyor Windows 11 kurdum bios update ettim ardından R5 5600G taktım görüntü gelmiyor

5000 serisi g modelleri sanırım desteklemiyordu ben öyle hatırlıyorum bir bakmak lazım siteden

Onuda baya araştırdım destekliyor olması lazım
Processor
Ryzen 5
Core Name
Cezanne
CPU No
5600G
FSB
100
CPU Speed
3.9GHz
L2
3MB
L3
16MB
Stepping
A0
Wattage
65
GPU
AMDRadeonGraphics....
Result
7C51v16.zip
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

destekliyor evet

• Beğen
Reaksiyonlar: Deep
pcyi açarken içinde disk olmasın öyle dene bir de

ekran kartını da takma görüntüyü anakarttan al

bios pilini en son ne zaman değiştiniz bitmiş olabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Deep
Harbiden saatiniz güncel değil uyarısı veriyordu Google acaba bios pili bittiği içinmi

pcyi açarken içinde disk olmasın öyle dene bir de

ekran kartını da takma görüntüyü anakarttan al

bios pilini en son ne zaman değiştiniz bitmiş olabilir
Ben bi pil alayım CR2032 imiş

Harbiden saatiniz güncel değil uyarısı veriyordu Google acaba bios pili bittiği içinmi

Ben bi pil alayım CR2032 imiş
anakartta piller her zaman cr2032 olur

evet saat güncel değil uyarısını bios pilinden dolayı verebilir çünkü pcniz saati genelde biostaki saate göre ayarlar eğer piliniz bitmiş ise saat ilk günkü saate döner RTC devresi güç alamadığı için

Yeni bios pili taktım halen aynı

Ekran kartını söktüm hdmi ile bağladım gene görüntü gelmiyor

Son düzenleme:

hocam 3200g yi takıp son bios tarihine update yapın ardından 5600g yi takın, bunu denemediniz sanırım

hocam 3200g yi takıp son bios tarihine update yapın ardından 5600g yi takın, bunu denemediniz sanırım
denemişsiniz

yüklediğiniz biosun 5000serisi işlemciler için yayınlanan bios olduğuna emin misiniz? Sallıyorum işlemci 2023 de çıkmıştır ama 2022 biosu atmışsınızdır

denemişsiniz

yüklediğiniz biosun 5000serisi işlemciler için yayınlanan bios olduğuna emin misiniz? Sallıyorum işlemci 2023 de çıkmıştır ama 2022 biosu atmışsınızdır
buradaki biosu indirin ve anakarta atın

Geri