Yardım Yeni modem aldım ama WAN kısmı yok

Reaksiyon skoru
6
Merhabalar, yeni modem aldım ve kablolarını takarken eski modemde wan (fiber galina) kısmının takılı olduğunu farkettim. Ama yeni aldığım Zyxel VMG1312-T20B modeminde wan girişi yok. Sadece DSL kablosunu bağlamama rağmen internet ışığı yanmıyor. Modem kurulumunu yaptım ama internet yok dedi. Bu durumda ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Türk telekom kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20240201_001816.jpg
IMG_20240201_001839.jpg

Modem ayarlarını yaptınız mı . Wan kablosu nereden geliyordu. Duvardaki prizden mi

Türk telekomun verdiği modemi kullanmak zorunlu diye biliyorum. Çoğu üst düzey modem alanlar ttnet in modemini de aktif tutuyordu

Merhabalar, yeni modem aldım ve kablolarını takarken eski modemde wan (fiber galina) kısmının takılı olduğunu farkettim. Ama yeni aldığım Zyxel VMG1312-T20B modeminde wan girişi yok. Sadece DSL kablosunu bağlamama rağmen internet ışığı yanmıyor. Modem kurulumunu yaptım ama internet yok dedi. Bu durumda ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Türk telekom kullanıyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Eski modem fiberi de destekliyor yeni dediğinde sadece DSL desteği var.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İnternet Sayfası (İnternet explorer, Chrome, Opera, Mozilla Firefox vb.) açılarak adres bölümüne http://192.168.1.1 yazılarak modem arayüzüne giriş yapınız.

Kullanıcı adı : admin
Şifre : 1234 (değiştirildiyse lütfen değiştirmiş olduğunuz şifreyi yazınız.)
mceclip1.png

Ağ Ayarları
> Genişbant > Ethnernet WAN bölümüne giriş yapınız. Durum bölümünü etkinleştiriniz ve yeniden başlatınız.

mceclip2.png

Cihazınızın türüne göre ETHWAN kurulumunu yaparak kullanabilirsiniz.
(Eth4 numaralı portuna wan kablosunu bağlamayı unutmayın.)

Kaynak.

Geri