Neler Yeni

Çözüldü✓ YENİ PC ALDIM NASIL SİZCE YOKSA İPTAL ETMELİ MİYİM ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Savaş Aydın
hepsi mi 5 para etmez anlamadım neresi sıkıntılı sadece m2 gen 4 onu bilerek aldım zaten ama diğer parçalardaki sorun ne ?
20.300TL paraya 3060li sistem alınmaz. Bütçeni arttır su sistemi al.

Stayy

80+
Yanlış Bilgilendirme
arkadaşlar öncelikle merhabalar. İtopyada indirimli bir şekilde bu pc ye denk geldim ve kendimce geliştirerek totalde 20.300 TL ye bu özelliklerde bir bilgisayar almış oldum parça kalitesine bakarsak nasıl sizce ?

AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci
MSI A520M-A PRO 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB RS Siyah 3200MHz C16 DDR4 Dual Kit Ram
MSI GeForce RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 192 Bit LHR Ekran Kartı
MSI MAG CORELIQUID B240 Rainbow 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
MSI MPG A650BN 650W 80 Plus Bronze 120mm Fanlı PSU
CORSAIR 1TB MP600 CORE XT PCIe Gen4 NVMe M.2 2280 SSD (5000MB Okuma / 3500MB Yazma)
MSI MAG FORGE 100R Tempered Glass ARGB USB 3.2 Mid Tower Kasa

tüm özellikleri bunlar upgrade yaparken içime sinmeyen sadece anakart oldu çünkü o kısımda herhangi bir yükseltme seçeneği sunmamışlar fakat hiç overclock yapmıyorum sistem hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Forumdaki insanlara güvenip AMD RX bu arkadaşın önerdiği ekran kartlarını alma sonra çok başın ağrır burada ki insanlar sadece vramine aldanıp diğer tüm hataları göz ardı ediyorlar. :D LOL. CW ayrı dert, Yazılımsal problemleri ayrı dert. AMD ekran kartı almak isteyen alsın. Tek kelime etmeyeceğim bundan sonra ne yaparsanız yapın.

Son düzenleme:

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf
Forumdaki insanlara güvenip AMD RX bu arkadaşın önerdiği ekran kartlarını alma sonra çok başın ağrır burada ki insanlar sadece vramine aldanıp diğer tüm donanımsal hataları göz ardı ediyorlar.
pahahahahahaha aynen kanka Allah'a emanet öpüyorum yanaklarından :) işi bilmeyen adam kalkmış donanım arıza diyor yav donanım arızalı/hatalı ürünü satarlar mı? yazılımsal problemlar var evet ama donanımsal demen inanılmaz saçma ve yanlış yönlendirmeye girer brom bilgin olsun. yazılımsal problemide düzgün bir driver seçimiyle halledebiliyorsun. he birde bu sistemlede 800tl oyun hediyesi ile birlikte 10 küsür K ya geliyor sistem fiyat olarak. ayrıca yanlış yönlendirme yerine alternatif önerilerini görebilirmiyiz 11K bandında ve 3060 performansında?

Son düzenleme:

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
yiğit alp yaşin
beyler öncelikle hepinize fikirleri için teşekkür ederim fakat neden bu kadar kırıcı ve sert yorumlar yaptığınızı anlamadım sallamasyon çöp falan. SSd gen 4 olduğunu biliyorum sıvı soğutma gereksiz diyen arkadaşa gelince yabancı forumlarda ve youtube videolarında çok dolaştım okudum stok soğutucuyla bu işlemci inanılmaz ısınıyor diyor çok büyük bir kısım valorantta bile 93 dereceyi gördüğü oluyor yer yer. Onun dışında parçaların genelinde donanımsal bir hata olmadığını biliyorum zaten. Bütçe arttır diyen arkadaşa gelincede max 20k var bütcem ve parçalar kaliteli gelince aldım açıkçası. Şuanda doların hali falanda ortada 20k bandında güvenilir sitelerdeki hazır sistemlere baktığım zaman ram ssd yer yer anakart ve ekrankartı güç kaynağı hiç bilinmedik markalar çok alt düzey parçalar oluyor.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
yiğit alp yaşin
beyler öncelikle hepinize fikirleri için teşekkür ederim fakat neden bu kadar kırıcı ve sert yorumlar yaptığınızı anlamadım sallamasyon çöp falan. SSd gen 4 olduğunu biliyorum sıvı soğutma gereksiz diyen arkadaşa gelince yabancı forumlarda ve youtube videolarında çok dolaştım okudum stok soğutucuyla bu işlemci inanılmaz ısınıyor diyor çok büyük bir kısım valorantta bile 93 dereceyi gördüğü oluyor yer yer. Onun dışında parçaların genelinde donanımsal bir hata olmadığını biliyorum zaten. Bütçe arttır diyen arkadaşa gelincede max 20k var bütcem ve parçalar kaliteli gelince aldım açıkçası. Şuanda doların hali falanda ortada 20k bandında güvenilir sitelerdeki hazır sistemlere baktığım zaman ram ssd yer yer anakart ve ekrankartı güç kaynağı hiç bilinmedik markalar çok alt düzey parçalar oluyor.
ayrıca amd ekran kartıda istemiyorum nvidea istediğim için bu fiyata güzel bulduğumu düşünüyorum açıkçası.

ahmetttt5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
ahmetttt
https://www.gencergaming.com/shiftdelete stokta varsa bunu almanı tavsiye ederim 3060ti dan daha iyi 4060 rakibi olmasi lazım begenmedigin parçaları değiştirebilirsin Nvidia kart yerine AMD tercih etmek istersen tabi

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,774
İsim
Kerem Çavuş

bunu alıyosun yanına da işlemci ısınıyo zaten 1000tllik bir kule tipi soğutucu alıyosun işlemci parası kadar soğutmaya para vermemiş olup ayrıca daha yüksek ekran kartlı sistemin oluyor

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Berk
sistem güzel ama ben şahsen bu fiyatı verdikten sonra ulen 3060 ti ne kadar ki üzerine 500-1k daha koyim ti versiyon olsun derdim. bir de anakart bari 550 seviyesinde olsaydı(20k bandında bir sistem için söylüyorum bunları) onun haricinde parçalar sıvı soğutması olan güzel bir sistem yapmışsın bence buradaki tek husus fiyata göre ekran kartının giriş seviyesinde kalması. 20k civarıda bir sistemin min. 3060 ti bulundurması gerekli diye düşünüyorum.

sonuçta şunu diyenler de haksız, yok o soğutmaya ne gerek var, yok nvidia ne gerek var gibi şeyleri için işine kattıktan sonra bu iş bitmez. insanlar bunu öğrenemiyor. arkadaş demek ki nvidia tabanlı bir sistem düşünüyor. ssd kaliteli olsun(o anakart gen4 destekliyor mu bakman lazım, benim bildiğim gen3 destekli 520 ler, bu doğrultuda ssd seçimi çok mantıksız kalıyor) sıvı soğutması kaliteli olsun diye düşünüyor. ya kardeşim 3060 alınır mı 6800 al o paraya demek çok saçma. kardeşim ne gerek var o psu ya 550 neyine yetmiyor bu konu uzar gider böyle. adam parasıyla en dolu bir sistem toplamak istiyor kısaca belli ki. bence güzel ama anakartı hadi en tepe olmadıktan sonra ödün verilebilir ama ekran kartında benim kafa takılırdı.

Son düzenleme:

casrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
mehmet yıldız
Hazır sistem almayın kardeşim. Burada çok bilgili insanlar var onlara danış sana yardımcı olurlar Parana yazık valla

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,556
İsim
Yusuf
a520 chipset seçmişsin ama gen4 ssd alıyorsun nasıl kullanmayı planlıyorsun? anakartın gördüğüm kadarıyla m2 yuvası pcie gen 3 destekliyor yanlış biliyorsam düzeltirsiniz. işlemciyi 240lık pahalı bir sıvı soğutma yerine 600küsür tlik bir sıvı soğutma ile buz gibi tutabiliyorsun. 3060 6600 tamamı ile tercih ve zevk meselesi tabii ki ama fiyat konusunda avantaj 6600de. psu seçimin çok güzel sağlam psu. ramler tercihen kasaya verilecek bütçeden kırpılır 3600e çekilebilirmiydi çekilirdi. yani aynı performansa sahip sistem daha ucuza bulunabiliyor.benim tavsiye ettiğim sistemde sanırım fiyat farkı 7bin tl. hatta hazır sistem içinde gelen psuyu veya beğenmediğin parçaları satıp bu bütçenin üstüne ekleyip dilediğin değişikliğide yapabiliyorsun. alınacak yada gücenek bir şey yok kırıcılıkya yok. ''sizce nasıl'' diye açtığın için ''bizce'' daha ucuza kısmını tavsiyeler veriyoruz.

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
yiğit alp yaşin
a520 chipset seçmişsin ama gen4 ssd alıyorsun nasıl kullanmayı planlıyorsun? anakartın gördüğüm kadarıyla m2 yuvası pcie gen 3 destekliyor yanlış biliyorsam düzeltirsiniz. işlemciyi 240lık pahalı bir sıvı soğutma yerine 600küsür tlik bir sıvı soğutma ile buz gibi tutabiliyorsun. 3060 6600 tamamı ile tercih ve zevk meselesi tabii ki ama fiyat konusunda avantaj 6600de. psu seçimin çok güzel sağlam psu. ramler tercihen kasaya verilecek bütçeden kırpılır 3600e çekilebilirmiydi çekilirdi. yani aynı performansa sahip sistem daha ucuza bulunabiliyor.benim tavsiye ettiğim sistemde sanırım fiyat farkı 7bin TL. hatta hazır sistem içinde gelen psuyu veya beğenmediğin parçaları satıp bu bütçenin üstüne ekleyip dilediğin değişikliğide yapabiliyorsun. alınacak yada gücenek bir şey yok kırıcılıkya yok. ''sizce nasıl'' diye açtığın için ''bizce'' daha ucuza kısmını tavsiyeler veriyoruz.
dosttum benim ben seni kastedmedim ki senin yorumların çok iyiydi alınmasaydın keşke...

Top Bottom