Neler Yeni

Yeni Pc De Cızırtı Sesi

mert3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
mert altıntas
merhaba yeni pc aldım 1 hafta oluyor sistem özeligi

rtx 3060 ti
i5 11400
16 gb ram
asus b560 ana kart

sistemim bu bide ses sorunu ve ısınma olmasın diye 2 fanlı sıvı sogutma aldım ama oyuna girdigmde kasanın arkasından cızırtı sesi geliyor her oyunda gelmiyor bide oyuna girdikten 5-6 dk sonra gelmeye baslıyor

örnek vereyim elden ring son ayarda 1080p de oynuyorum cızırtı sesi yok ama total warhammer 3 ve gred fall da var (oyunu actıktan 5-10 dk sonra) ayarları ortada da yapsam devam ediyor ancak en düsüge alınca ses gidiyor fanda mı sorun var yoksa anakarttamı anlamadım ..fan ile anakartın orada geliyor cızırtı

masa üstünde pc 0 ses ile calısıyor

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Ekran kartı boşta fan çalıştırmıyor ya belki o yüzdendir. Yük altında ekran kartının fanlarını dinleyin

mert3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
mert altıntas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı boşta fan çalıştırmıyor ya belki o yüzdendir. Yük altında ekran kartının fanlarını dinleyin
ekran kartın gelmiyor gibi dinledim öyle eger ondan geliyorsa çözümü var mi ? sistem 0 daha ve agır oyunda oynamıyorum

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
ekran kartın gelmiyor gibi dinledim öyle eger ondan geliyorsa çözümü var mi ? sistem 0 daha ve agır oyunda oynamıyorum
Herhangi bi yere takılma yapmıyorsa kablo vs. İade yap

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Mehmet
İnşallah ses ekran kartından değildir.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
merhaba yeni pc aldım 1 hafta oluyor sistem özeligi

rtx 3060 ti
i5 11400
16 gb ram
asus b560 ana kart

sistemim bu bide ses sorunu ve ısınma olmasın diye 2 fanlı sıvı sogutma aldım ama oyuna girdigmde kasanın arkasından cızırtı sesi geliyor her oyunda gelmiyor bide oyuna girdikten 5-6 dk sonra gelmeye baslıyor

örnek vereyim elden ring son ayarda 1080p de oynuyorum cızırtı sesi yok ama total warhammer 3 ve gred fall da var (oyunu actıktan 5-10 dk sonra) ayarları ortada da yapsam devam ediyor ancak en düsüge alınca ses gidiyor fanda mı sorun var yoksa anakarttamı anlamadım ..fan ile anakartın orada geliyor cızırtı

masa üstünde pc 0 ses ile calısıyor
Aynı sorunla konu açan olmuş ona coil whine vakası demişler açıkçası bunun ne demek olduğunu bile bilmiyorum, sistemi nereden almıştın?

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
hardware monitör ile sıcaklığa bakabilirsin bazı ekran kartları 70 dereceden sonra tüm fanları çalıştırmaya başlar 5dk belki bu yüzden olabilir. tek fan çalışır 70 dereceye kadar buda sessiz olmasına sebep olur. sesi kasa açıkken iyice dinleseniz belli olur aslında oyundayken tekrar zorlayın kasaya yakından dikkatlice bakın

ParlaMert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mert
CoilWhine sorunu. Cızırtı sesi yapar, ekran kartı (çoğunlukla) ve psudan gelen bobinlerin titremesi sonucu oluşan sinir edici sestir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
mustafa kitapcı
Aynı sorun benim başıma gelmişti. CoilWhine denen bir zımbırtı. O kadar para verip sistem alıp bu sesi duymak insanı çıldırtıyor. Ekran kartına bir zararı olmadığını öğrendim araştırmalar sonucu. Kartı değişime yollayabilirsin ama gelecek olan kartta o sesle gelmesi muhtemel. Seriden kaynaklı olabilir. Çok fazla rahatsız etmiyorsa takılma sese.

mert3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
mert altıntas
Aynı sorun benim başıma gelmişti. CoilWhine denen bir zımbırtı. O kadar para verip sistem alıp bu sesi duymak insanı çıldırtıyor. Ekran kartına bir zararı olmadığını öğrendim araştırmalar sonucu. Kartı değişime yollayabilirsin ama gelecek olan kartta o sesle gelmesi muhtemel. Seriden kaynaklı olabilir. Çok fazla rahatsız etmiyorsa takılma sese.
bende aynı seyi düsünyorum simdi vericem gitcek 2 hafta gelmicek sonra gelicek aynı sey olablir vermicem bu seferde 3-4 yıl bu ses katlancam :D gtx 770 den sonra güzel günleri gördüm kötü sesler basladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı sorunla konu açan olmuş ona coil whine vakası demişler açıkçası bunun ne demek olduğunu bile bilmiyorum, sistemi nereden almıştın?
itopyadan aldim ama sistemi kaldırdılar suan linki yok

hardware monitör ile sıcaklığa bakabilirsin bazı ekran kartları 70 dereceden sonra tüm fanları çalıştırmaya başlar 5dk belki bu yüzden olabilir. tek fan çalışır 70 dereceye kadar buda sessiz olmasına sebep olur. sesi kasa açıkken iyice dinleseniz belli olur aslında oyundayken tekrar zorlayın kasaya yakından dikkatlice bakın
çözümü yok sanırım ):

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
mustafa kitapcı
bende aynı seyi düsünyorum simdi vericem gitcek 2 hafta gelmicek sonra gelicek aynı sey olablir vermicem bu seferde 3-4 yıl bu ses katlancam :D gtx 770 den sonra güzel günleri gördüm kötü sesler basladı

Yapacak bişey yok hocam hayırlı olsun sistemin güle güle kullan. :) Ben kulaklık filan takıyordum veya başka bir çözüm kasayı kendinden uzaklaştırabilirsin.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz

çözümü yok sanırım ):
Yahu bu itopya sorunlu parçaları indirimli bir şekilde satışamı sunuyor napıyor cidden artık zerre güvenim kalmadı bu siteye

Top Bottom