Neler Yeni

Yeni PSU ile bilgisayar açılmıyor

cloadhX

80+
Ekran kartı:
PowerColor RX 6600

Anakart:
Prime H310M-D R2.0

Merhaba, geçenlerde ben sistemime yeni olarak bunları aldım:

PSU: MSI MAG A600dn.
Ekran kartı: (ikinci el) PowerColor RX 6600.

Şimdi şöyle, yeni kartı ve yeni PSU'yu taktığımda en başta sistem 1 sn açılıyor sonra geri kapanıyor ardından geri 1 sn açılıyor bu böyle devam ediyor, eski ekran kartım GeForce 210'uda yeni PSU ile taktığımda da böyleydi. Sonra BIOS pilini çıkardım, bekledim, ardından tekrar denedim ve sistem açılıyor fakat yeni ekran kartı 1 sn çalışıyor sonra geri çalışmıyor ve görüntüde gelmiyor. Eski kartımı taktığımda da çalıştığını anlayamıyorum çünkü fanı yok ve zaten yine görüntü gelmiyor. Eski PSU'mda PCI Express için fiş olmadığı için yeni ekran kartının tam olarak çalışıp çalışmadığını da anlayamıyorum. Şimdi eski PSU'm ve eski ekran kartımı taktığımda görüntü alabiliyorum.
Sorun nedir, PSU'da mı sorun var?

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mustafa Miraç Özkan
Ekran kartı:
PowerColor RX 6600

Anakart:
Prime H310M-D R2.0

Merhaba, geçenlerde ben sistemime yeni olarak bunları aldım:

PSU: MSI MAG A600dn.
Ekran kartı: (ikinci el) PowerColor RX 6600.

Şimdi şöyle, yeni kartı ve yeni PSU'yu taktığımda en başta sistem 1 sn açılıyor sonra geri kapanıyor ardından geri 1 sn açılıyor bu böyle devam ediyor, eski ekran kartım GeForce 210'uda yeni PSU ile taktığımda da böyleydi. Sonra BIOS pilini çıkardım, bekledim, ardından tekrar denedim ve sistem açılıyor fakat yeni ekran kartı 1 sn çalışıyor sonra geri çalışmıyor ve görüntüde gelmiyor. Eski kartımı taktığımda da çalıştığını anlayamıyorum çünkü fanı yok ve zaten yine görüntü gelmiyor. Eski PSU'mda PCI Express için fiş olmadığı için yeni ekran kartının tam olarak çalışıp çalışmadığını da anlayamıyorum. Şimdi eski PSU'm ve eski ekran kartımı taktığımda görüntü alabiliyorum.
Sorun nedir, PSU'da mı sorun var?
psu 600w mı acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mustafa Miraç Özkan
hocam psu az geldiği için olabilir eğer tanıdığınız birinde yüksek watt lı psu varsa onu deneyin olmuyor ise ekran kartı sıkıntılıdır

cloadhX

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam psu az geldiği için olabilir eğer tanıdığınız birinde yüksek watt lı psu varsa onu deneyin olmuyor ise ekran kartı sıkıntılıdır
Hocam ama hiçbir şekilde görüntü alamıyorum eski PSU'mda 300W yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski kartımı takıp da görüntü alamıyorum. İlk mesajda dediğim gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mustafa Miraç Özkan
Hocam ama hiçbir şekilde görüntü alamıyorum eski PSU'mda 300W yani.

Eski kartımı takıp da görüntü alamıyorum. İlk mesajda dediğim gibi
o zaman psu sıkıntılıdır hocam psu alamnızı öneririm

cloadhX

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o zaman psu sıkıntılıdır hocam psu alamnızı öneririm
İşlemcimde i3-9100F, yani HDMi'ı anakarta takıpta görüntü alma şansım yine yok, bence de sorun PSU'da gibi gibi ya gerçekten şuanda ne yapacağım bilmiyorum, ekran kartını da Sahibinden'den Param Güvende ile almıştım 2 gün müddetim var, onunda çalışıp çalışmadığını anlamanın neredeyse yolu yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mustafa Miraç Özkan
İşlemcimde i3-9100F, yani HDMi'ı anakarta takıpta görüntü alma şansım yine yok, bence de sorun PSU'da gibi gibi ya gerçekten şuanda ne yapacağım bilmiyorum, ekran kartını da Sahibinden'den Param Güvende ile almıştım 2 gün müddetim var, onunda çalışıp çalışmadığını anlamanın neredeyse yolu yok.
yakında bir yerde telefoncu dükkanı var ise ekran kartını götürüp denemeni tavsiye ederim

clayzn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
yunusemre
yok hocam 1200w olması lazım 600 cok AZ DEGILMI

clayzn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
yunusemre

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,601
İsim
Kerem Çavuş
Sorun psuda gibi gözüküyor , eski psu + yeni ekran kartını takmayı dene istersen , ekran kartı yüke binmeyeceği için açıldığını görsen bile yeter
yine de isersen bios pilini çıkarıp başlatma düğmesine 5 saniye basılı tutup statik elektriği tekrar boşaltmaya ve ramleri de çıkarıp silgi ile silip tekrar takmayı dene istersen , ayrıca anakart ezdebug led ışıklarından herhangi biri yanıyor mu

1727298220072.png

cloadhX

80+
Yardımlarınız için teşekkür ederim, ürün arızalı değil. Dün PSU'yu iadeden emin olduğum için daha önceden çıkarmıştım, sonra dedim bunun çalışmadığına dair bir video çekeyim kanıtım olsun. Taktığımda başka bir güç kablosu takmayı denedim ve de PSU kasaya sabit değildi, kablolar rahattı. Ben biraz fazla germiştim. Neyse işte sistemi başlattığımda başarılı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

@Cavuskerem @clayzn

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,467
Üyeler
160,388
Son üye
bberkesk
Top Bottom