YENİ RAM ALACAĞIM

TheLykie

80+
Reaksiyon skoru
24
Merhaba bende RAM olarak bu var ; https://www.itopya.com/Corsair-8gb-ddr4-2666mhz-cl16-siyah-vengeance-single-kit-RAM/
16Gb yapmak istiyorum RAM i sizce daha yüksek frekansta bir RAM mi almalıyım yoksa yanına aynısından almam yeterli mi ?
Yüksek frekanslı RAM almam gerekiyorsa işlemci olarak ryzen 5 1500x var uyumlu olarak önerileriniz nelerdir ?
(Yüksek frekans derken bu RAM in yanına yüksek frekans değil satıp 2 tane yeni 8gb ram almaktan bahsediyorum.)

Son düzenleme:
yüksek frekanslı alsanda 2666mhz düşürür muhtemelen Anakart nedir?

Merhaba bende RAM olarak bu var ; https://www.itopya.com/Corsair-8gb-ddr4-2666mhz-cl16-siyah-vengeance-single-kit-RAM/
16Gb yapmak istiyorum RAM i sizce daha yüksek frekansta bir RAM mi almalıyım yoksa yanına aynısından almam yeterli mi ?
Yüksek frekanslı RAM almam gerekiyorsa işlemci olarak ryzen 5 1500x var uyumlu olarak önerileriniz nelerdir ?
Aynı RAM'den alıp takmalısınız. Daha yüksek frekansta bir RAM alsanız bile düşük olanla aynı frekansta çalışacaktır.

yüksek frekanslı alsanda 2666mhz düşürür muhtemelen Anakart nedir?
Asus prime b350m-k anakart kullanıyorum neden düşürür peki ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

başka alırsan etkisini göremezsin mhz düşük kullanır bir de uymama problemi var aynısını al gitsin
neden etkisi görülmüyor bi mantığı var mı ?

Aynı RAM'den alıp takmalısınız. Daha yüksek frekansta bir RAM alsanız bile düşük olanla aynı frekansta çalışacaktır.
benim demek istediğim bu rami satıp yerine 2 tane 8gb yüksek frekansta ram almaktı yine de olmaz mı ?

O rami satıp 2 tane 3000Mhz Vs. Alabilirsiniz.
Satmayacaksanız aynısından almalısınız

Satıp 3000mhz 2X8GB al.

Asus prime b350m-k anakart kullanıyorum neden düşürür peki ?

neden etkisi görülmüyor bi mantığı var mı ?

benim demek istediğim bu rami satıp yerine 2 tane 8gb yüksek frekansta RAM almaktı yine de olmaz mı ?
anakartın destekliyorsa elindekini satıp 2 tane 16gb 3000mhz al eğerki 2600mhz destekliyorsa aynısından bir tane daha al başka seçenek yok

anlıyorum da nerden bakıyoruz destekleyip desteklemediğine ?
googleye yazım maximum ram desteği yaz tam adını yazmalısın ama çıkar hemen

googleye yazım maximum RAM desteği yaz tam adını yazmalısın ama çıkar hemen
eğer dersen ben illaki 3000mhz istiyorum ki (gerek yok) 2 tane kullanacağın için ama yine de istersen anakartını b450m s2h yükseltebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,476
Üyeler
187,953
Son üye
Spider-Man
Geri