Çözüldü✓ Yeni sistem aldım ilk olarak ne yapmalıyım

Rumpigy

80+
Reaksiyon skoru
1
İnternetten sistem aldım ilk defa sistemim oldu. İlk olarak elime ulaştığında neler yapmalıyım.

Neleri yapman gerektigini ve nasil yalacagni sirayla analticam.

Internetten bios update ne arastir, kendi anakartinin uretici sitesine git ve en guncek bios surumunu usb bellege yazdir, update nasil yapacagni youtbeden bulabilirsin.

Eger anliyosan arastirmak istersen istege bagli xmp, docp nedir orenebilirsin.

Freedos geliyorsa windows kurman gerekecek. Windows kurmayi ogren.

Windows kurdun ve basariyla kullaniyosun ilk yalman gerekenler. Windows uzerinden sunlar.

Windowsu guncelle.
Guncelleme sonrasi pc yi ac kapa yaptiginda guncellemeri denetle de ve guncelleme kalmayana kadar bunlari tekrar et.

Anakartinin yine uretici sayfasindan sendeki modelin support kismina gir ve butun driver(surucu) yazilimlarini tek tek kur.

Bazi markalarin otomatik kurulum araci bulunur bakabilirsin.

Anakart driverlari bittigine gore sirada ekran kartin kaldi.

Ekran kartin intelse intelin programi.
Rx (amd) kartsa amd nin programini.
Rtx(nvdia) ise nvdia app kurup ekran kartini suruculer kismindan gunxelleyebilirsin.

Simdi guncellemelr bitti geriye testler kaldi.

Parcalarinin dogru calisip calismadigni denetlemek icin sunlari yap.

Occt yada aida64 programi ile islemci rami stress testinde 1 saat boyunca beklet test sirasinda cokme mavi ekran veya cok uzun sureli donmalar olmamali, minik takilmalar normal.

Ayni mantigi furmark programi ile ekran ksrtinada 1 saat uygula.

Hersey tamamsa devam, degilse yeni forum ac ve destek iste :D

Son düzenleme:
Neleri yapman gerektigini ve nasil yalacagni sirayla analticam.

Internetten bios update ne arastir, kendi anakartinin uretici sitesine git ve en guncek bios surumunu usb bellege yazdir, update nasil yapacagni youtbeden bulabilirsin.

Eger anliyosan arastirmak istersen istege bagli xmp, docp nedir orenebilirsin.

Freedos geliyorsa windows kurman gerekecek. Windows kurmayi ogren.

Windows kurdun ve basariyla kullaniyosun ilk yalman gerekenler. Windows uzerinden sunlar.

Windowsu guncelle.
Guncelleme sonrasi pc yi ac kapa yaptiginda guncellemeri denetle de ve guncelleme kalmayana kadar bunlari tekrar et.

Anakartinin yine uretici sayfasindan sendeki modelin support kismina gir ve butun driver(surucu) yazilimlarini tek tek kur.

Bazi markalarin otomatik kurulum araci bulunur bakabilirsin.

Anakart driverlari bittigine gore sirada ekran kartin kaldi.

Ekran kartin intelse intelin programi.
Rx (amd) kartsa amd nin programini.
Rtx(nvdia) ise nvdia app kurup ekran kartini suruculer kismindan gunxelleyebilirsin.

Simdi guncellemelr bitti geriye testler kaldi.

Parcalarinin dogru calisip calismadigni denetlemek icin sunlari yap.

Occt yada aida64 programi ile islemci rami stress testinde 1 saat boyunca beklet test sirasinda cokme mavi ekran veya cok uzun sureli donmalar olmamali, minik takilmalar normal.

Ayni mantigi furmark programi ile ekran ksrtinada 1 saat uygula.

Hersey tamamsa devam, degilse yeni forum ac ve destek iste :D
Bios ekranında kaldım windows yüklemem lazım usb bellek takıyorum windows var ama seçemiyorum bios izin vermiyor windows yükleyemiyorum şimdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,111
Üyeler
184,106
Son üye
vierss.
Geri