Neler Yeni

Yeni sistemim için monitör önerisi

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
Merhaba ,

Yeni topladığım sisteme fiyat performans odaklı monitör alacağım fakat bu işlerden anlamadığım için ne tarz monitör seçeceğimi bilmiyorum.
Mouse , kulaklık ve klavye içinde f/p odaklı önerileriniz varsa değerlendiririm.Yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

Anakart : Asus Prıme B650M-K Amd B650 Am5 Ddr5 6400 Dp

İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F 3,7 GHz 32 MB Cache AM5

Soğutucu : Dark Freezer X123 Duo 2x120mm Fixed RGB Fanlı Kule Tipi Soğutucu

Ssd : MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700MB NVMe 2280 Gen4X4 SSD

Ram : Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram

Ekran Kartı : INNO3D Nvidia Geforce RTX4070 Super Twin X2 12GB 192BIT GDDR6X Ekran Kartı

Kasa : Dark DKCHMAXV30 MAXIMA V30

Güç Kaynağı : High Power Element BR 750W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı

Mkann

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
ne tarz oyunlar oynuyorsun? senin için renk mi önemli, gecikme süresi mi önemli? O ekran kartı ve işlemci 1080pde çoğu oyunda darboğaz yapar o yüzden 27 inç 2k monitör alman gerekir.

Arishem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Arda Bala
Ben şahsen şuan kendime sistem kursam f/p odaklı olarak şunları alırdım:

Mouse >> Rog Gladius 2 Core veya Razer Deathadder V3 kablolu (Razer teknik olarak daha iyi ama Asusun bana göre hissiyatı daha iyi)

Klavye >> (Temudan) Aula F75 veya Havit Gamenote KB884L

Kulaklık >> Ben tercihen IEM Qoa Gimlet alırdım ama oyuncu kulaklığı olarak Corsair HS80 kablolu kulaklık.

Monitörde @MrHakkı arkadaşın dediği gibi en az QHD çözünürlük ve 27 inç alman gerektiği için >> MSI G274QPF E2, Samsung Odyssey G5 G55C, Gigabyte M27Q, Gigabyte GS27Q, ViewSonic VX2758A-2K-PRO aralarından seçim yapardım.

Bunu bir sana yazıyorum değerini bil ha :D

Son düzenleme:

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında bütçem belirsiz reis güzel f/p ve güzel monitör olursa ona göre taksit ile almayı düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne tarz oyunlar oynuyorsun? senin için renk mi önemli, gecikme süresi mi önemli? O ekran kartı ve işlemci 1080pde çoğu oyunda darboğaz yapar o yüzden 27 inç 2k monitör alman gerekir.
Kardeşlerim gta 5 hikayeli oyunlar oynar bende genelde csgo valo tarzı oyunları oynuyorum

Ben şahsen şuan kendime sistem kursam f/p odaklı olarak şunları alırdım:

Mouse >> Rog Gladius 2 Core veya Razer Deathadder V3 kablolu (Razer teknik olarak daha iyi ama Asusun bana göre hissiyatı daha iyi)

Klavye >> (Temudan) Aula F75 veya Havit Gamenote KB884L

Kulaklık >> Ben tercihen IEM Qoa Gimlet alırdım ama oyuncu kulaklığı olarak Corsair HS80 kablolu kulaklık.

Monitörde @MrHakkı arkadaşın dediği gibi en az QHD çözünürlük ve 27 inç alman gerektiği için >> MSI G274QPF E2, Samsung Odyssey G5 G55C, Gigabyte M27Q, Gigabyte GS27Q, ViewSonic VX2758A-2K-PRO aralarından seçim yapardım.

Bunu bir sana yazıyorum değerini bil ha :D
Temu dan klavye aldın hiç reis güzel mi klavyeleri ve harbiden ürünler geliyor mu geliyorsa orda uygun fiyatlı klavyeler vardır söylediğin klavye hoşuma gitti ☺️

Son düzenleme:

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
Aslında bütçem belirsiz reis güzel f/p ve güzel monitör olursa ona göre taksit ile almayı düşünüyorum

Kardeşlerim gta 5 hikayeli oyunlar oynar bende genelde csgo valo tarzı oyunları oynuyorum
dostum şöyle açıklayayım. Senin ekran kartın ve işlemcin 1080p'de çoğu oyunda darboğaz yapacaktır. Senin ekran kartın 2k kartı olduğu için 2k 27 monitör alman daha doğru olur fakat genelde cs valorant gibi oyuncular için 24 inç daha iyi olur. Bu durumda 24 inç 2k veya 1080p monitör alman daha iyi olur (2k 24 inç pek monitör bilmiyorum önerisi olan varsa yaparlar). Mesela darboğazı göze alıp 1080p 24 240hz monitör aldın. cs valorantta zaten o sistemle 1080pde darboğaz yapmasına rağmen 240 fpsin altına düşmeyeceğin için 1080p 24 inç monitör alabilirsin. Fakat bir gün dur ben şu oyunu oyniyim diye ekran kartı gücü isteyen oyunlar oynamak istersen, 1080p monitörden dolayı darboğazdan fps kaybı yaşarsın.

Kısaca yapılacak en mantıklı hareketin 24 inç 2k monitör almak fakat piyasada var mı, varsa da kaliteli var mı bilmiyorum.
Alınmazsa da sadece cs valorant tarzı yüksek fps alabileceğin oyunlar oynayacksan 1080p 24 inç yüksek hz monitör alman olur.

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
dostum şöyle açıklayayım. Senin ekran kartın ve işlemcin 1080p'de çoğu oyunda darboğaz yapacaktır. Senin ekran kartın 2k kartı olduğu için 2k 27 monitör alman daha doğru olur fakat genelde cs valorant gibi oyuncular için 24 inç daha iyi olur. Bu durumda 24 inç 2k veya 1080p monitör alman daha iyi olur (2k 24 inç pek monitör bilmiyorum önerisi olan varsa yaparlar). Mesela darboğazı göze alıp 1080p 24 240hz monitör aldın. cs valorantta zaten o sistemle 1080pde darboğaz yapmasına rağmen 240 fpsin altına düşmeyeceğin için 1080p 24 inç monitör alabilirsin. Fakat bir gün dur ben şu oyunu oyniyim diye ekran kartı gücü isteyen oyunlar oynamak istersen, 1080p monitörden dolayı darboğazdan fps kaybı yaşarsın.

Kısaca yapılacak en mantıklı hareketin 24 inç 2k monitör almak fakat piyasada var mı, varsa da kaliteli var mı bilmiyorum.
Alınmazsa da sadece cs valorant tarzı yüksek fps alabileceğin oyunlar oynayacksan 1080p 24 inç yüksek hz monitör alman olur.
O zaman 2k monitör şart sonrasında başka oyunlarda oynayabilirim sadece cs valorant oynamam. Peki klavye kulaklık fare önerebileceğin varmıdır

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
1080p 24 inç yüksek hz
2k 27 inç ortalama hz

bu ikisi arasında tercih yapıp belirtirsen ona göre monitör tercihi yapanlar olur. cs valorant oynamana rağmen panel olarak ips öneririm ki gecikme değerleri çok yüksek değil.

O zaman 2k monitör şart sonrasında başka oyunlarda oynayabilirim sadece cs valorant oynamam. Peki klavye kulaklık fare önerebileceğin varmıdır
maalesef bu aralar f/p klavye mouse pek ürün bilmiyorum. Genelde mouse ve kulaklıkta ergonomik olması önemlidir. Sensörü çok kaliteli bir mouse eline rahat oturmadığında bir anlamı olmaz.

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
1080p 24 inç yüksek hz
2k 27 inç ortalama hz

bu ikisi arasında tercih yapıp belirtirsen ona göre monitör tercihi yapanlar olur. cs valorant oynamana rağmen panel olarak ips öneririm ki gecikme değerleri çok yüksek değil.
2k almaya karar kıldım reis başka oyunlarda oynayabilirim

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir

@Arishem arkadaşın attıkları arasından seçim yaptım. Bütçene göre seçebilirsin.
edit : https://www.amazon.com.tr/dp/B097S9SYM5?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epeyh-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=9
böyle bir monitör buldum hocam bunu da forumlarda soran kişilerin konularından araştırırsınız. 24 inç 2k dediğim gibi. Ama 27 inç monitör öneriyorum, siz cs valo oynayacam dediğiniz için 24 inç aradım.

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
Değerlendireceğim reis bu arada @Arishem arkadaşımın attığı monitörlerde ebrarbilgisayar yorumları kötü olduğu için ebrarbilgisayardan uzak durmaya karar verdim

@Arishem arkadaşın attıkları arasından seçim yaptım. Bütçene göre seçebilirsin.
edit : https://www.amazon.com.tr/dp/B097S9SYM5?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epeyh-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=9
böyle bir monitör buldum hocam bunu da forumlarda soran kişilerin konularından araştırırsınız. 24 inç 2k dediğim gibi. Ama 27 inç monitör öneriyorum, siz cs valo oynayacam dediğiniz için 24 inç aradım.

şimdi ben cs valo oynayacağım hikayeli oyunlarda oynarım kardeşlerim hikayeli oyunlar oynuyor o yüzden aslında 27 inç düşünüyorum bende genelde kardeşlerim takılacak ara ara girip cs valorant oynarım

gavanoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan a

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
hocam ben aoc q24g2a kullanıyorum. 2023 yılında 8k fiyata almıştım. 1 yılı geçti kullanıyorum fiyatı da düşmüşken değerlendirebilirsin

güzelmiş. Tek eksiği 180hz yerine 165hz ve 1ms yerine 4 ms. Hocam son kez fikrimi belirteyim, bence 27 inç almalısınız. Farklı oyunlar elbette oynarsınız. O yüzden 2k almışken 27 inç almak daha mantıklı geliyor bana.

Top Bottom