Neler Yeni

Yeni SSD 'ye SADECE Windows nasıl klonlanır?

Horoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cemil Serter
Merhaba, yeni SSD aldım ve internette eskiden yeniye nasıl klonlayabileceğime dair bir sürü rehber var, ancak hepsi sadece komple nasıl klonlayabileceğimi gösteriyor. Ben sadece Windows 'u yeni ssd ye geçirmek, ardından eski SSD 'yi depo olarak kullanmak ve oradaki Windows 'u silmek istiyorum. Macrium programında (Fotosunu koydum) ya 500 mb 'lık dosya var yada 390. Büyük ihtimalle windows 390 'lığın içinde. Unutmayın lütfen SADECE ama SADECE Windowsu klonlamam (geçirmem) lazım, teşekkürler.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    102.5 KB · Hit: 43

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
Windowsu zaten geçirirsin onda sıkıntı yok eğer dosyaları istiyorsan herşeyi geçireceksin sadece Windows geçirme diye bir şey yok yani windows yüklersin ama eğer diğer ssd deki windows paralı sürümü ise key kodunu al yeni ssd de indirince oraya yaz

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhaba, yeni SSD aldım ve internette eskiden yeniye nasıl klonlayabileceğime dair bir sürü rehber var, ancak hepsi sadece komple nasıl klonlayabileceğimi gösteriyor. Ben sadece Windows 'u yeni ssd ye geçirmek, ardından eski SSD 'yi depo olarak kullanmak ve oradaki Windows 'u silmek istiyorum. Macrium programında (Fotosunu koydum) ya 500 mb 'lık dosya var yada 390. Büyük ihtimalle windows 390 'lığın içinde. Unutmayın lütfen SADECE ama SADECE Windowsu klonlamam (geçirmem) lazım, teşekkürler.
Ben klonlamayı pek mantıklı bulmuyorum. Temiz kurulum her zaman daha avantajlıdır.
Kendi yöntemini anlatacağım, istersen uygula, istersen uygulama.

İlk olarak Microsoft’un sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirip, flash belleğe yaz.

Kasadan içine Windows kurulu olan diskin sata güç ve veri bağlantısını kes.

Yeni SSD’nin bağlantısını yap, flash belleği tak ve bilgisayarı aç.

BIOS üzerinden flash belleği 1 numaraya al ve Windows’u kurmaya başla.

Windows kurulduktan ve ayarları yapıldıktan sonra bilgisayarı kapat, elektriğini kes ve bağlantısını kestiğin diski, tekrar tak.

Bilgisayarı aç, diski çok yüksek ihtimal okuyacaktır.

Disk biçimlendiricisine girip, içinde eski Windows’un kurulu olduğu diski, NTFS şeklinde hızlı biçimlendir.

İşlem tamamdır. 😅

Horoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cemil Serter
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben klonlamayı pek mantıklı bulmuyorum. Temiz kurulum her zaman daha avantajlıdır.
Kendi yöntemini anlatacağım, istersen uygula, istersen uygulama.

İlk olarak Microsoft’un sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirip, flash belleğe yaz.

Kasadan içine Windows kurulu olan diskin sata güç ve veri bağlantısını kes.

Yeni SSD’nin bağlantısını yap, flash belleği tak ve bilgisayarı aç.

BIOS üzerinden flash belleği 1 numaraya al ve Windows’u kurmaya başla.

Windows kurulduktan ve ayarları yapıldıktan sonra bilgisayarı kapat, elektriğini kes ve bağlantısını kestiğin diski, tekrar tak.

Bilgisayarı aç, diski çok yüksek ihtimal okuyacaktır.

Disk biçimlendiricisine girip, içinde eski Windows’un kurulu olduğu diski, NTFS şeklinde hızlı biçimlendir.

İşlem tamamdır. 😅
Önceden yenisini biçimlendirmeme gerek varmı? Birde eski ssd deki windowsu nasıl sileceğim boşuna yer kaplamasın :)

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Önceden yenisini biçimlendirmeme gerek varmı? Birde eski ssd deki windowsu nasıl sileceğim boşuna yer kaplamasın :)
E anlattım ya, yenisini biçimlendirmene gerek yok.
Eski diskin bağlantısını kes, yenisini bağla ve Windows’u kur.

Sonra bilgisayarı kapat, yeni diskin bağlantısını sökmeden, eski diski tekrar bağla ve bilgisayarı aç.

Bilgisayar yeni Windows ile açılacaktır. Sonra eski diskin içindeki verileri silmek için de başlat kısımına biçimlendirme yaz. Eski diski seç, NTFS şeklinde hızlı biçimlendir. Bu kadar.

Yeni diskinde yepyeni bir Windows + tertemiz eski disk.

Horoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cemil Serter
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eski disteki sadece windowsun gitmesini istiyorum diğer belgelerin kalmasını istiyorum

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
arkadaşlar yanlış anlamış konuyu açan arkadaş eski ssd sindeki herşeyi yeni ssd ye geçirmelk istiyo galiba

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Klonlama uygulamaları var ama temiz kurulum her zaman tavsiye edilir

Horoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cemil Serter
arkadaşlar yanlış anlamış konuyu açan arkadaş eski ssd sindeki herşeyi yeni ssd ye geçirmelk istiyo galiba
Ya kardeşim insanların kafasını karıştırıyosun yukarıda basa basa SADECE WİNDOWS demişim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Klonlama uygulamaları var ama temiz kurulum her zaman tavsiye edilir
Ben klonlama uygulamasının resmini koymadım galiba yukarı

Ya kardeşim insanların kafasını karıştırıyosun yukarıda basa basa SADECE WİNDOWS demişim

Koymuşum pardon

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

Ben koymamışsın bilmiyorsun da demedim. Yalnızca temiz kurulumun daha iyi olacağını belirttim yeni SSD için.

Horoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cemil Serter
Ben koymamışsın bilmiyorsun da demedim. Yalnızca temiz kurulumun daha iyi olacağını belirttim yeni SSD için.
Şu ahmet isimli arkadaş gelip herkesin kafasını bulandırmaya kararlı, yani SADECE windowsu geçirmek istediğimi daha ne yaparak anlatmam gerek?

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Şu ahmet isimli arkadaş gelip herkesin kafasını bulandırmaya kararlı, yani SADECE windowsu geçirmek istediğimi daha ne yaparak anlatmam gerek?
Şöyle yapabilirsiniz.
Önce bir iso kurulum flaşı yapın.
Flaş takılı bir şekilde yeniden başlatın.
Yeni ssd'yi takın ve biostan boot'ta en üste onu alın.
Sonra ona windows kurun PC açılacaktır.
Eski disk'e bu bilgisayardan sağ tık yapın şu an tam hatırlayamadım. Disk temizlemede eski Windows sürümleri gibi bir bölüm vardı yanlışım yoksa bu şekilde windowsun silinir.

Top Bottom