Neler Yeni

Yeni tabletimi kaç saat şarj etmeliyim?

Green MAN

80+ Bronze
Selamlar Samsung Galaxy tab a7 aldım alırım bi h.o. şimdi sizlere bir kaç sorum var.

1- bu tableti ilk defa şarj edeceğim kaç saat şarjda durması lazım 5-6 saat şarjda tutmak zorunda mıyım.

2- tabletin yanında gelen adaptör dandik kendi Xiaomi orijinal adaptörünü kullansam tabletin bataryasına zarar verir miyim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
Selamlar Samsung Galaxy tab a7 aldım alırım bi h.o. şimdi sizlere bir kaç sorum var.

1- bu tableti ilk defa şarj edeceğim kaç saat şarjda durması lazım 5-6 saat şarjda tutmak zorunda mıyım.

2- tabletin yanında gelen adaptör dandik kendi Xiaomi orijinal adaptörünü kullansam tabletin bataryasına zarar verir miyim.

%80 e kadar şarj edin.
En sağlıklısıdır.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
tabletin yanında gelen adaptör dandik
Kendi ihtiyacı olan gücü verecektir nasıl dandik ki.
Belli bir saat şarj etmen lazım değil ama tamamen boşaltmak ve tamamen doldurmak genelde sağlıklı değil.

G.P.U

80+ Silver

60 ile 80 arası en çok tavsiye edilen bu sayedebatarya çok daha fazla dayanabilir

Green MAN

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendi ihtiyacı olan gücü verecektir nasıl dandik ki.
Belli bir saat şarj etmen lazım değil ama tamamen boşaltmak ve tamamen doldurmak genelde sağlıklı değil.
Şu yönden dandik dedim yanında gelen adaptör 7 watt'lık Samsung'un kendi sitesinde 15 watt hızlı şarj destekliyor yazıyor cevabınız için teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

60 ile 80 arası en çok tavsiye edilen bu sayedebatarya çok daha fazla dayanabilir
Kendi adaptörünü değil de Xiaomi adaptörü kullansam sorun çıkarır mı

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Yeni pil teknolojilerinde artık eskisi gibi sabaha kadar şarja takma muhabbetleri yok.
Pili %20 ile %80 arasında tutmak pil ömrünü uzatır deniyor. %80'e kadar şarj edip çekin. Pili sıfırlamayın. Tableti aşırı sıcak bir yerde ya da doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın (örneğin yaz sıcağında araba koltuğunda kalmasın). Bunlara dikkat ettiğiniz sürece pilin eskimesini yavaşlatırsınız.

Green MAN

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni pil teknolojilerinde artık eskisi gibi sabaha kadar şarja takma muhabbetleri yok.
Pili %20 ile %80 arasında tutmak pil ömrünü uzatır deniyor. %80'e kadar şarj edip çekin. Pili sıfırlamayın. Tableti aşırı sıcak bir yerde ya da doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın (örneğin yaz sıcağında araba koltuğunda kalmasın). Bunlara dikkat ettiğiniz sürece pilin eskimesini yavaşlatırsınız.
Cevabınız için çok teşekkürler peki Xiaomi adaptör kullansam sorun çıkarır mı Samsung tablette

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Cevabınız için çok teşekkürler peki Xiaomi adaptör kullansam sorun çıkarır mı Samsung tablette
Bence çıkarmaz (adaptör orijinalse). Zaten tabletin max kaç watt ile şarj olduğu bellidir, 100W adaptör bile taksanız alabileceği max watt'la şarj olur.

Yıllarca farklı farklı elektronik eşyalarımı Asus'un all-in-one PC'siyle gelen hızlı şarj adaptörüyle şarj ettim, hiçbir problem yaşamadım.

G.P.U

80+ Silver
Şu yönden dandik dedim yanında gelen adaptör 7 watt'lık Samsung'un kendi sitesinde 15 watt hızlı şarj destekliyor yazıyor cevabınız için teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi adaptörünü değil de Xiaomi adaptörü kullansam sorun çıkarır mı
Bence en sağlıklısı kendi adaptörü olur usb kablosu fark etmese bile kafa kısmı yine fark edecektir

Green MAN

80+ Bronze
Bence çıkarmaz (adaptör orijinalse). Zaten tabletin max kaç watt ile şarj olduğu bellidir, 100W adaptör bile taksanız alabileceği max watt'la şarj olur.

Yıllarca farklı farklı elektronik eşyalarımı Asus'un all-in-one PC'siyle gelen hızlı şarj adaptörüyle şarj ettim, hiçbir problem yaşamadım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Xiaomi adaptörüm orijinal onunla şarj etmeyi düşünüyorum çünkü Samsung'un adaptörü çok küçük ve yetersiz kalacaktır

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Xiaomi adaptörüm orijinal onunla şarj etmeyi düşünüyorum çünkü Samsung'un adaptörü çok küçük ve yetersiz kalacaktır
7W çok düşükmüş gerçekten, ölme eşeğim ölme... İkisiyle de deneyip süre tutun isterseniz, belirgin derecede kısa sürede şarj ediyorsa Xiaomi ile devam edin. Yoksa en sağlıklısı orijinalidir.

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz

artık o şarj olayı lityum pillerde çok önemli bir şey değil .önceki likit pillerde o olay geçerliydi yani istediğin kadar şarj edebilirsin sıkıtnı yok. adaptör mevzusu da aynı şekilde sıkıntı olmaz.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk

5 6 saat durmasına gerek yok dolunca çıkar

Top Bottom