Yeniden başladı-PSU'dan gelen CIZZ sesi

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
9,289
Arkadaşlar bugün bilgisayarımı açmak üzereyken farkettim, PSU'dan cızzzzzz diye bir ses geliyor.
Şartel kapalı ve PSU'ya güç gitmeyince bu ses çok azalıyor ama bilgisayar kapalı ve güç girdiğinde PSU'ya cızz sesi geliyor.
Beni çok rahatsız etti.
Sebebi nedir?
@kandes22
@RevDeisDou PSU hakkında bilgiliydiniz sanırım.
@keremcnsz24 sizin bilginiz var mıdır?

Son düzenleme:
Prizde çıkma riski daha yüksek daha iyi dinleyip emin ol nereden çıkıyor. (İki türlü de tehlikeli denemek için aç sonra priz veya psu yu kullanma parazit yapıyor.)
Direk PSU'nun içinden geliyor, kapasitör sesi olabilir mi acaba?

Arkadaşlar bugün bilgisayarımı açmak üzereyken farkettim, PSU'dan cızzzzzz diye bir ses geliyor.
Şartel kapalı ve PSU'ya güç gitmeyince bu ses çok azalıyor ama bilgisayar kapalı ve güç girdiğinde PSU'ya cızz sesi geliyor.
Beni çok rahatsız etti.
Sebebi nedir?
@kandes22
Ne kadar rahatsız edici bir ses yani bir şey le kıyaslamak gerekirse Ve büyük ihtimalle psu içerisindeki komponetlerde bir arıza olmuş olabilir garantisi var ise verin tamir etsinler

Direk PSU'nun içinden geliyor, kapasitör sesi olabilir mi acaba?
Olabilir.
Fan sesi de olabilir. Prizden çek fanı kalem benzeri bir şeyi delikten sokup durdur. Sonra dene bakalım.

Bilgisayar kapalı iken neden fan çalışsın ki?
Ha ıkapalıyken mi geliyorrr.
Prizden gelmediğine eminsen kapasitörden gelme ihtimali veya şebeke elektriğinin dalgalı olma ihtimali var. Kaç yıldır kullanıyorsun PSU yu?

Ha ıkapalıyken mi geliyorrr.
Prizden gelmediğine eminsen kapasitörden gelme ihtimali veya şebeke elektriğinin dalgalı olma ihtimali var. Kaç yıldır kullanıyorsun PSU yu?
1 Ay 15 gün civarı.

Ya büyük ihtimalle şebeke yüzünden. PSU da sorun olduğunu sanmıyorum. Fişten çek en iyisi kapatınca. İstersen emin olmak için garanti gönder.

Ya büyük ihtimalle şebeke yüzünden. PSU da sorun olduğunu sanmıyorum. Fişten çek en iyisi kapatınca. İstersen emin olmak için garanti gönder.
Priz değiştirip yazacağım tekrar, bekleteceğim biraz.

Hocam PSU'yu söktük, babam elektrikçi ama böyle elektronik aletlerden anlamıyor.
Kapasitörden geliyor olabilir dedi.
Ne yapmalıyım? @baltazar
Hocam siz anlıyor musunuz PSU'dan?
@crazyreign
@Emirhandkee

Son düzenleme:

Hocam PSU'yu söktük, babam elektrikçi ama böyle elektronik aletlerden anlamıyor.
Kapasitörden geliyor olabilir dedi.
Ne yapmalıyım? @baltazar
Hocam siz anlıyor musunuz PSU'dan?
@crazyreign
@Emirhandkee
Priz değiştirdiğinde devam etti mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Priz değiştirdiğinde devam etti mi?
Garanti gönder istersen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri