"Yenilenmiş telefon alınır mı?" Sorusuna genel bir cevap

dreamuiz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
432
Bu soruyu çok gördüm yanıtta verdim bazılarına deneyimlerimi aktardım ama pek başka deneyim sahibi kişilerden gelen (açıklayıcı) yorumlar görmedim ve hala sorular geldiği için hiç bilmeyen birine anlatır gibi genel bir cevap niteliğinde konu açmak istedim.

Yenilenmiş telefon = Daha önce kullanılmış

Mantık 2. el mantığı gibi. Aynı riskleri taşıyor ama bunda kalite farkı koyulu. a-b-c diye böyle gidiyor. Yani adam diyor ki "a kalitem en temizidir, değiştirdiysem en fazla pilini değişmişimdir.." işte "b kalite bi pili değişmişimdir bi kamerayı vs. vs..". Değişen parçaları siz aldığınızda gelen kağıtta da yazıyor, ama şöyle bi sıkıntı var. Kağıt üstünde dedikleri tutmayabiliyor özellikle eski modellerde. A kalite Iphone 12 mini almıştık ve kağıtta pil değişti yazıyordu, rengi siyah istedik ama mavi geldi. Imei'de de siyah geçiyor ama telefonun arka kapağı mavi. Bu arada Imei'si yenilenmiş telefon diye geçiyor bunların. B kalite Xr almıştık onda da pil yazıyordu ama ben arka kapağının çakma olduğunu ve ön kamerasının değiştiğini düşünüyorum (Başka Xr'la hissiyatı aynı değil). Bunlar benim için problem olmadığı için iade vesaire yapmadım. Problem bunların değişip değişmemesi değil, kağıt üzerinde bana sunduklarınla yaptıkların aynı değil. Eğer burada bi kapağı bile yazamıyorsan kim bilir içinde başka neler yok. B kalite Xr'ın 3 ay sonra arka kamerası titremeye başladı. Zamanında X geldi A kalite o ve 12 mini hala dayanıyor problemsiz :D.

Neden alınmaz?
1- Üstte dediğim gibi kağıt üstündeki yazdıklarıyla yaptıkları tutmayabiliyor.
2- Dedikleriyle yaptıkları tutmadığı için ileride problem çıkartma olasılığı yüksek.
3- Geri satmak istediğinizde satma ihtimaliniz çok zor (yenilenmiş değil desenizde Imei'de belli oluyor :D)

Alınırsa nasıl alınmalı?
1- Alacağınız yerde en üst kalite hangisiyse onu alırsanız problem çıkma ihtimali en düşüğe iner (ama hala riskli).
2- Ne kadar yeni modele daha yakınsa o kadar az parça değişimi oluyor (içinden vida alıp almadıklarını vesaire bilemiyorum o aldığınız yerin kalitesine göre değişir diye düşünüyorum).

Bir diğer artı ise de 12 taksite kadar imkan veriyor. Para verilir verilmez kişiye bağlı ben yenilenmiş telefon alınmayacağını düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,439
Üyeler
173,978
Son üye
Omrefrk
Geri