Yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Sizce almancaya alışabilirmiyim kendimi ufade edebilecek ve insanlarla iletişim kurabilecek kadar orta seviye ingilizce biliyorum ama almanca zor gibi geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum yağ 80 lira😁
Meyve fiyatları pahalı diye ''Türkiye de daha ucuz daha iyi'' diyeni gördü bu gözler :D

Ekler

• Screenshot_2021-01-22-16-45-08-149_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-01-22-16-45-08-149_com.android.chrome.jpg
    453.4 KB · Hit: 43
Sizce almancaya alışabilirmiyim kendimi ufade edebilecek ve insanlarla iletişim kurabilecek kadar orta seviye ingilizce biliyorum ama almanca zor gibi geliyor.

Dostum yağ 80 lira😁
Ya sen git, gerisi kolay. Zaten akraban falan da varmış sana her türlü yardımcı olurlar. Dil öğrenirsin bir şekilde. Zaten en iyi dil öğrenme şekli; o dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır. Korkma yani.

Ya sen git, gerisi kolay. Zaten akraban falan da varmış sana her türlü yardımcı olurlar. Dil öğrenirsin bir şekilde. Zaten en iyi dil öğrenme şekli; o dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır. Korkma yani.
Umarım öyle olur öğrenemezsem diye çok korkuyorum😁

Arkadaşlar 17 yaşındayım şuan türkiyede yaşıyorum ama yaşadığım ülkeden memnun değilim, bugün almanyadaki 1. Dereceden yakın bir akrabamla konuştum ve bana ilerde buraya gel burada yaşarsın dedi ama ben kararsızım şimdiye kadar hep amerikada yaşamayı düşünmüştüm siz olsaydınız hiç arkadaşınızın ve akrabanızın olmadığı biryerlerdemi yaşamak isterdiniz yoksa avrupada yakın akrabalarınızlamı?
Dostum neredeyse bire bir aynı durumdayım seninle. Şahsen bana da teklif edildi yakın bir akrabam tarafından. Ben büyük ihtimalle bu teklifi değerlendireceğim. Artık youtubeda, instagramda, twitterda önüme gelen ürün, araba, teknoloji karşılaştırmaları çok canımı sıkmaya başladı. Paramız para değil, üstüne tonlarca vergi ödüyoruz. Eğer nasipse kesinlikle gideceğim ben.

Fırsat olsa en çok istediğim ülke Norveç. Ama akraba olduğu için Almanyaya git bence.

Kaçırmayın. Öyle bir imkanım olsa ben de gitsem...

Dostum neredeyse bire bir aynı durumdayım seninle. Şahsen bana da teklif edildi yakın bir akrabam tarafından. Ben büyük ihtimalle bu teklifi değerlendireceğim. Artık youtubeda, instagramda, twitterda önüme gelen ürün, araba, teknoloji karşılaştırmaları çok canımı sıkmaya başladı. Paramız para değil, üstüne tonlarca vergi ödüyoruz. Eğer nasipse kesinlikle gideceğim ben.
Haklısın dostum adamlar aylık ufacık taksitlerle son model araba alıyorlar.

Kaçırmayın. Öyle bir imkanım olsa ben de gitsem...
Eğer gidip orada düzenimi kurarsam tatile benim evime gelebilirsiniz veya gelip çalışabilirsiniz ben insanlara yardım etmeyi severim orada akrabası olmayanlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

Hiç durma derim. Her geçen gün daha da kötüleşiyoruz.

Vasfın filan yoksa hiç durma
Gazla Almanyaya

İlginç.
Yurdışına çıktın diye seni vatan haini ilan eden olmamış.

Arkadaşlar 17 yaşındayım şuan türkiyede yaşıyorum ama yaşadığım ülkeden memnun değilim, bugün almanyadaki 1. Dereceden yakın bir akrabamla konuştum ve bana ilerde buraya gel burada yaşarsın dedi ama ben kararsızım şimdiye kadar hep amerikada yaşamayı düşünmüştüm siz olsaydınız hiç arkadaşınızın ve akrabanızın olmadığı biryerlerdemi yaşamak isterdiniz yoksa avrupada yakın akrabalarınızlamı?
Almanya'ya gittiğinde okul okuyamıyacaksın, gidip bir kebapçıda çalışacaksın. Herkes altında BMW ile gezicek yani bir anlamı yok o arabalar sadece Türkiye'de değerleniyor ve sen ilk gittiğinde 5 sene araba alamıyacaksın. Ardından evlenecek birini bulman bile zor kim kebapçıyla evlenir orda okul okumak kolay eğer doğduysan kadın gider mühendisle evlenir. En fazla gidip bir tane fakir bir kadınla mantık evliliği yaparsın mutluda olmassın. Daha sayarım ama yaşam kalitesi ve parası çok iyi bunlara dayanacaksan git.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,191
Üyeler
192,637
Son üye
Fotamako
Geri