Neler Yeni

Yeterli performans vermemesi

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
GİGABYTE AERO 4070 SUPER
MSİ B650M GAMİNG PLUS WİFİ ANAKART
R5 7500F
XPG LANCER 16X2 6000Mhz cl30 RAM

Sistemim var ama Lolde mesela aramda 200 fps 190 fpslere kadar düşüyor 4070 sistemli arkadaşlarımda daha yüksek fps değerleri mevcut tek fark işlemcileri 7600 olması ama bildiğim kadarıyla aralarında öyle pekte bir fark yok valorant ölüm maçlarında 340 fps civarlarında dolaşıyor ama furmark testine soktuğumda ekran kartım gayet yeterli performansı veriyor şuan tam olarak hatırlamıyorum skorunu ama 4070 super performansı yani. Cinebench testlerinde de işlemcimin skoru yine yeterli değerler veriyor eve geçince yine testleri yapıp sizlere atacağım. Ama oyunlarda daha çok rekabetçi oyunlarda beklediğimin altında performans sergiliyor.

NOT: Deepcool 240mm sıvı soğutucu kullanıyorum işlemcim cinebench skorlarında 60 dereceyi geçmiyor tam kullanımda. Driver ve bioslarım güncel durumda ve nvidia ayarlarını da yüksek performans şekilde de ayarladım.

Nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mesaj otomatik birleştirildi:

Abi kimse bilmiyor mu kendi kendime konuşuyom kötü oldum

Son düzenleme:

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
Help me

LeviN01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Çiko
ilgniç geldi hocam ram lerle alakalı bieşy olmasın bende imzadaki sistem var 800fps alıyorum fps sabitr 243 yapıyorum

fps sabitmi

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Ali Burak

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,844
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Online oyunlarda darboğaz sebebiyle 4070 super tam gücünü vermez. Witcher 3, RDR 2, god of war gibi iyi grafikli hikayeli oyunlarda dene. Ekran kartı %99 kullanarak en iyi FPS'i verir.

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
ilgniç geldi hocam ram lerle alakalı bieşy olmasın bende imzadaki sistem var 800fps alıyorum fps sabitr 243 yapıyorum

fps sabitmi
Yok hocam sabitte değil monitörüm 1080p ve ben nvidia ayarlarından 2k ayarladım öyle oynuyorum

Online oyunlarda darboğaz sebebiyle 4070 super tam gücünü vermez. Witcher 3, RDR 2, god of war gibi iyi grafikli hikayeli oyunlarda dene. Ekran kartı %99 kullanarak en iyi FPS'i verir.
Hocam AAA oyunlarda böyle problemler çok yaşamıyorum hazır sistem videolarını izleyince milletin aynı sistemle ve daha kötü soğutmaya sahip olduğu donanımlarda bile benden çok daha fps aldığını gördüm

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Ali Burak
Yok hocam sabitte değil monitörüm 1080p ve ben nvidia ayarlarından 2k ayarladım öyle oynuyorum

Hocam AAA oyunlarda böyle problemler çok yaşamıyorum hazır sistem videolarını izleyince milletin aynı sistemle ve daha kötü soğutmaya sahip olduğu donanımlarda bile benden çok daha fps aldığını gördüm
Monitör darboğazı?

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
Monitör darboğazı?
Hocam evet ama 2k ya nvidia üzerinden ayarlıyorum dsr çarpanı ile hadi diyelim dediğiniz gibi ama yine de 1080p valoda 300 350 fpsler bu sistem için sizce normal mi

İnsanların testlerine bakıyorum 500den aşağısını pek görmedim yani

Yani çaresiz kaldım biraz elimden gelen her şeyi denedim nihai performansa da attım yüksek performansta da denedim farkeden bir şey olmadı pek heavy load indirdim ama kıyaslayabileceğim bir sistem olmadı pek internette de bulamadım cinebench indirmiştim silmişim ama orada da internetten araştırdığım kadarıyla standart performansıydı ama ne yaptıysam bu fps işinde sıkıntıya düşüyorum. gta5 videosu gördüm ben ortalama 100 120 arası gidip gelirken aynı ayarlarda hatta benden bazı ayarları ekstra açık olmasına rağmen benden yüksek değerlere sahip oluyor kafayı yememe ramak kaldı. furmarkta hatta çoğu 4070 super serisinden bi 10 fps 15 fps hatta 20 fps fark attığı skorlara denk geldim ama oyunda göremiyorum bunu

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Ali Burak
Hocam evet ama 2k ya nvidia üzerinden ayarlıyorum dsr çarpanı ile hadi diyelim dediğiniz gibi ama yine de 1080p valoda 300 350 fpsler bu sistem için sizce normal mi

İnsanların testlerine bakıyorum 500den aşağısını pek görmedim yani

Yani çaresiz kaldım biraz elimden gelen her şeyi denedim nihai performansa da attım yüksek performansta da denedim farkeden bir şey olmadı pek heavy load indirdim ama kıyaslayabileceğim bir sistem olmadı pek internette de bulamadım cinebench indirmiştim silmişim ama orada da internetten araştırdığım kadarıyla standart performansıydı ama ne yaptıysam bu fps işinde sıkıntıya düşüyorum. gta5 videosu gördüm ben ortalama 100 120 arası gidip gelirken aynı ayarlarda hatta benden bazı ayarları ekstra açık olmasına rağmen benden yüksek değerlere sahip oluyor kafayı yememe ramak kaldı. furmarkta hatta çoğu 4070 super serisinden bi 10 fps 15 fps hatta 20 fps fark attığı skorlara denk geldim ama oyunda göremiyorum bunu
Windows 11 kullanıyorsan aşırı sorunlu bir sürüm. Ben de hemen hemen aynı dertlerden muzdaripim.
Son sürüm ile daha da bozuldu. 24h2, izlediğin testlerin güncel tarihler olup olmadığını kontrol et.
Kardeşim valo da ortalama 280-300 arası alıyormuş.
1570x1080 p çözünürlükte

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mete Şahlan
Windows 11 kullanıyorsan aşırı sorunlu bir sürüm. Ben de hemen hemen aynı dertlerden muzdaripim.
Son sürüm ile daha da bozuldu. 24h2, izlediğin testlerin güncel tarihler olup olmadığını kontrol et.
Kardeşim valo da ortalama 280-300 arası alıyormuş.
1570x1080 p çözünürlükte
Evet win11 24h2 kullanıyorum izlediğim videolar daha öncelere ait sadece abdullah abinin son paylaştığı güncel mesela ondan da fark var aramızda

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Ali Burak
Evet win11 24h2 kullanıyorum izlediğim videolar daha öncelere ait sadece abdullah abinin son paylaştığı güncel mesela ondan da fark var aramızda
Teknoloji işi şans birazda, çok fark yok ise kurcalama kalsın öyle :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,084
Üyeler
167,780
Son üye
Bahator
Top Bottom