PC Performans Sorunları ve Çözüm Arayışları

neleri denedin hocam? hepsini denedin mi ?

başka evde bile denedim maalesefki sorun aynı lolde fightlarda mesela bi anda görüntü düşüyo sanki 60 fps gibi oluyo oyun
neleri denedin hocam? hepsini denedin mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu işlemciyle böyle olmaması gerekiyo

3 pc değiştirdim aynı sorun vardı demiştin hocam önceki pclerle şu an kullandığın pcnin ortak noktası var mıydı ? tekrar kullandığın ssd monitör vs. ?

ram veya ssd sıkıntısı olduğunu düşünüyorum ama testlerde düzgün çıkıyor

3 pc değiştirdim aynı sorun vardı demiştin hocam önceki pclerle şu an kullandığın pcnin ortak noktası var mıydı ? tekrar kullandığın ssd monitör vs. ?
valla ilk pcden bu yana sadece ssd var heralde zaten am4 den am5 e geçince ramler değişti monitör vs de değişti 165 den 240 a geçirdim

ssd testlerde sorunsuz çıksa bile bozuk olabilir mi ?

Sorunun işlemci olabilir. 9800x3d olan bir arkadaşım benzer sorunu yaşadı. İşlemci birisinden bulup değiştirebilir misin o imkanın varsa.

valla benim hdd sağlık testinden sorunsuz geçiyor ama oyunlarda en ufak yüke gelemiyor ondan dolayı olabilir belki ama siz kendiniz takıntı yapmadığınıza eminsiniz demi ? bir ara bendede oluyordu un ufak şey gözüme batıyordu gözle görülür olmadığı halde, eğer değil ise arkadaşın dediği gibi işlemci bulabilirseniz farklı işlemci ile deneyin

valla benim hdd sağlık testinden sorunsuz geçiyor ama oyunlarda en ufak yüke gelemiyor ondan dolayı olabilir belki ama siz kendiniz takıntı yapmadığınıza eminsiniz demi ? bir ara bendede oluyordu un ufak şey gözüme batıyordu gözle görülür olmadığı halde, eğer değil ise arkadaşın dediği gibi işlemci bulabilirseniz farklı işlemci ile deneyin
takıntı yaptığımı sanmıyorum çünkü sadece oyunlarda böyle fightlarda vs oluyor bu olay acaba bir de ssd mi değişsem

ya da gerçekten sorunun nerde olduğunu bulabilicek kendine güvenen bir bilgisayarcı var mıdır ?

Aynı sorundan bende müzdaribim, bugün konu açtım kimse bakmadı. Aşağıda paylaştığım sisteme sahibim anlık yarım saniyelik drop yaşıyorum. Son sürümden mi başka bişeyden mi bilmiyorum. Ben de işlemciye bahane buldum, 7600x var 7700x ya da 9700x e geçebilirim.
Yakın zaman da Expedetion 33 oynuyorum, açık dünya kısmına girdiğimde anlık işlemci 80 derecelere %70-80 kullanıma çıkıyor ve yarım saniyelik takılmalar oluşuyor. Ekran kartım bu oyunda Max 61-62 derece %98-100 arası kullanımda

RAM G.Skill Z5 Neo 2x16 32 GB RAM CL30 6000MHz.
SSD veya HDD modeli KC3000.
Ekran kartı 4070 Ti super.
Anakart B650 Carbon Wi-Fi
İşlemci 7600X.

veAynı sorundan bende müzdaribim, bugün konu açtım kimse bakmadı. Aşağıda paylaştığım sisteme sahibim anlık yarım saniyelik drop yaşıyorum. Son sürümden mi başka bişeyden mi bilmiyorum. Ben de işlemciye bahane buldum, 7600x var 7700x ya da 9700x e geçebilirim.
Yakın zaman da Expedetion 33 oynuyorum, açık dünya kısmına girdiğimde anlık işlemci 80 derecelere %70-80 kullanıma çıkıyor ve yarım saniyelik takılmalar oluşuyor. Ekran kartım bu oyunda Max 61-62 derece %98-100 arası kullanımda

RAM G.Skill Z5 Neo 2x16 32 GB RAM CL30 6000MHz.
SSD veya HDD modeli KC3000.
Ekran kartı 4070 Ti super.
Anakart B650 Carbon Wi-Fi
İşlemci 7600X.
Micro stutter sorunu herşeyden olabilir çok zor bulmak ama bazı micro stutterlar oyun kaynaklı takmamak lazım

Micro stutter sorunu herşeyden olabilir çok zor bulmak ama bazı micro stutterlar oyun kaynaklı takmamak lazım
Hocam aynı zamanda ps5 pro da var gram takılma yok 60 fps inanılmaz akıcılıkta devam ediyor. Dünya para ver ama karşılığını alama intel celeron dönemlerini özledim 😏

Hocam aynı zamanda ps5 pro da var gram takılma yok 60 fps inanılmaz akıcılıkta devam ediyor. Dünya para ver ama karşılığını alama intel celeron dönemlerini özledim 😏
Azaltabilirsiniz ama kafa yormanız lazım bu arada başka bi sorunda olabilir sizde ben tahminen konuşuyorum

1746820439911.webp

PC nin HWmonitor bilgisi burada 45 dk kadar Clair Obscur Expedition 33 oynadım. Teleport olduğum yükleme ekranında bu şekide 90 derecelere kadar çıkıyor. Macun düzgün bir şekilde sürüldüğünü var sayarsak ne diyorsunuz?

Geri