Neler Yeni

🔥İndirim Yılbaşı Çam Agacı 120cm 103TL🎅🎄

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Antalya'da İslam henüz dünyaya inmeden önce bir rahip yaşarmış, zamanında değiştirilmemiş şekliyle Hristiyanlığa tabiymis sanırım.
Bütün acları fakirleri, besler doyuyurur giydirirmis ama bunu gizli yaparmış,
Gel zaman git zaman kulaktan kulağa dolasa dolaşa bu olay Noel babaya dönmüş ve çam ağacına böyle kötü şeyleri evde barındırmayan,
Ha o rahib için Allah a dua edebilirsiniz bozulmamış Hristiyanlık üzerine ölmüşse rabbim şefaat eylesin.
dinlere bozulmuş bozulmamış muhabbeti yapmasak mı acaba? bu ne biçim bir üslup ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müslümanlıkta yılbaşı ağacına karşı olumsuz bir tutum var mı? Bilmediğimden soruyorum.
müslümanlığın kurulduğu dönemde yılbaşı ağacı kutlaması yoktu böyle ayetler hadisler de yok zaten. Bireye bağlı yani. Buradaki kişilerin çoğunun dini bilgileri kulaktan dolma yani buradan fikir alma derim. Ağaç falan almak haram falan değildir yılbaşını kutlamak da haram değildir. İyi eğlenceler hocam.

xpgggci

80+
dinlere bozulmuş bozulmamış muhabbeti yapmasak mı acaba? bu ne biçim bir üslup ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

müslümanlığın kurulduğu dönemde yılbaşı ağacı kutlaması yoktu böyle ayetler hadisler de yok zaten. Bireye bağlı yani. Buradaki kişilerin çoğunun dini bilgileri kulaktan dolma yani buradan fikir alma derim. Ağaç falan almak haram falan değildir yılbaşını kutlamak da haram değildir. İyi eğlenceler hocam.
Arkadaşın Üslubu zoruna gitmiş sanırım 1 sene Kiliseye gittim ben neyin ne olduğunu bilirim İSLAMin hak olduğu gibi, bence zoruna giden üsluptan öte şeyler. Sanma beni o bazı kesimden kitleden, okuduğum kitapları okumamışşındır bide modern hocalar gibi kalkmış hüküm veriyor. Hadi öteye kardeşim mobildeyim yazmakla uğraştırma

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Arkadaşın Üslubu zoruna gitmiş sanırım 1 sene Kiliseye gittim ben neyin ne olduğunu bilirim İSLAMin hak olduğu gibi, bence zoruna giden üsluptan öte şeyler. Sanma beni o bazı kesimden kitleden, okuduğum kitapları okumamışşındır bide modern hocalar gibi kalkmış hüküm veriyor. Hadi öteye kardeşim mobildeyim yazmakla uğraştırma
boşuna gitmişsin gram bilgin yok. okudum dediğin kitapların çoğunu okumuşumdur biliyorumdur hangi dinin hak olduğuna birey karar verir burası dini fetva yeri değil bir forum burası mesajını da şikayet ediyorum.

xpgggci

80+
boşuna gitmişsin gram bilgin yok. okudum dediğin kitapların çoğunu okumuşumdur biliyorumdur hangi dinin hak olduğuna birey karar verir burası dini fetva yeri değil bir forum burası mesajını da şikayet ediyorum.
Fetva sen veriyorsun 🍌 kardeş boşa gitmişsin diyor bişe derdim neyse zaten bu gazla ağlama duvarında omlet olursun
Harbide fetva verip fetva yeri değil diyor normalde kahkaha atan birisi değilimdir attırdın 😂😂😂
Bide bilgin yok diyor öyle varsayalım arkadaş incinmesin ama iş bilgi münakaşasına getirecekse hızlı ve sert bir şekilde hezimete uğrayacak haberi yok neyse

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
1668901562576.png

10 liralik plastikten konu yine nerelere geldi
Bayiliyorum bu foruma

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
ustam zurna dürüm gibi paketlemiş şifa dağıtıyor yine

no-name

80+ Silver
Dini bakıyor olabilirler dediğim gibi benim için güzel bir şey çam ağacı hristiyan aleminde olan büyük bir kültür çocuklar dilek diler o ağaca asar aileleri de o hediyeleri gizlice alır ve herkes mutlu olur. O ağacın asıl anlamı budur aslında.
Hocam ağaç iyidir güzel bir şeydir ama tam anlamıyla bir müslüman isen hristiyan alışkanlıklarını, geleneklerini yapmaman gerekli. Onlara benzememelisin

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Hocam ağaç iyidir güzel bir şeydir ama tam anlamıyla bir müslüman isen hristiyan alışkanlıklarını, geleneklerini yapmaman gerekli. Onlara benzememelisin
zaten onlara benzemeyin diye hadisler falan var ben aksini söylemiyorum ki. fakat hiçbir din düz mantık okunmaz. mesela bitcoin haram mı tartışması vardı birara mantıken haram bile olsa peygamber döneminde sanal para olmadığı için haram diyemiyorsun. noel ağacı da bu mantık kimse haram diyemez. caiz değil diyebilirsin onda da niyet önemlidir. buradaki çoğu kişi noel nedir yılbaşı nedir onu bile bilmiyor bu yüzden ciddiye almaya çok gerek yok aslında.

xpgggci

80+
zaten onlara benzemeyin diye hadisler falan var ben aksini söylemiyorum ki. fakat hiçbir din düz mantık okunmaz. mesela bitcoin haram mı tartışması vardı birara mantıken haram bile olsa peygamber döneminde sanal para olmadığı için haram diyemiyorsun. noel ağacı da bu mantık kimse haram diyemez. caiz değil diyebilirsin onda da niyet önemlidir. buradaki çoğu kişi noel nedir yılbaşı nedir onu bile bilmiyor bu yüzden ciddiye almaya çok gerek yok aslında.
Bir şey sağlığa zararli ise haramdır mesela sigara sen değil misin Yılbaşı helaldir fetvası veren 🍌 kardeş komik cidden fazla komik, bir gezegenin yıldızının etrafındaki tam turu kutlamak ilkelliktir cahilliktir. 😂 Zaman görecelidir senin şu fetvan gibi😛😂 yılbaşı diye bir şey yok o tam turun başlandığı noktada yok sen ağaç falan al
Not spekülasyon olan yerde haramda vardır borsalarda iki elin elinde döner sende dalga nereye sanarsan oraya koşarsın yani evet helale bulaşmış haram tozudur 😜🍌🍌🍌

Son düzenleme:

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Fetva yeri değil demişsin yılbaşı kutlamak haram değil demişsin. Kendinle çelişmişsin.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
AĞACA LAF EDENLER HARBİ PRİMATTIR. Abicim ne zararı var bir ağacın size? Hakketten böyle geri kafalılar kalmış mı?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Fetva yeri değil demişsin yılbaşı kutlamak haram değil demişsin. Kendinle çelişmişsin.
bu bir fetva değildir kuranda ve hadislerde yazmayan herhangi bir şeye haram denmez. fetva net hükümlerde olur fetvayı biz veremeyiz o alimlerin işidir. bazen şu yorumları görünce cidden üzülüyorum. niye düşünmeyen, sorgulamayan ve öz eleştiri yapamayan bir toplum olduk diye söyleniyorum. bilmiyorum demeyi öğrenmediğimiz sürece avrupa seviyesinde bir toplum olamayacağız.

Top Bottom