Neler Yeni

🔥İndirim Yılbaşı Çam Agacı 120cm 103TL🎅🎄

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Üstüne alınma ama kültürel bir savaşın içerisinde biz eğleniyoruz savaşmayacağız gibi bir şey
20 sene sonra sokaklarda hekes noel baba şapkasıyla dolaşınca da söylersin eğlence diye. Allah aşkına soruyorum senin deden hiç yılbaşı kutladı mı? Sen onların tamamiyle kültürünün bir parçası olan yılbaşını kutladın peki onlar senin gibi kendi kültürünü bırakıp başka bir kültüre kaydı mı? Gözümüzde küçülttükleri şeyler çok geçmeden bizi kimliğimizden edecek. Bu bahsettiklerim kültür ile ilgili şeylerdi. Yani seni sen yapan şeyler. Gelelim işin dini boyutuna. Yılbaşı kutlamak günah değil demişsin. Nerede alimlik yapıyorsun?
Çok abartıyorsunuz gerçekten kimse kimseyle savaşmıyor kardeş olmayı öğrenin bu saçmalıklara son verelim kültürlerimiz diyorsunuz birleşsin kültürler bu kadar takmayın onlar ülkeye gelip kebap yiyor biz domuz eti yemiyoruz öyle deil mi yani dediğinize göre biz öndeyiz ztn neyse bu bi örnekti sadece her zmn eleştiren olucaktır her zmn kötüleyen olucaktır bayramlarımızı bizim tarafta da kötüleyen var onların tarafında da iyimser olanlar da var yani demek istediğimi anlatabiliyorumdur umarım sadece rahat olun rahat yaşayın artık kendi üstünüze yük atıyorsunuz insanların çoğu böle kendi kendimize stres yapıyoruz
Evet ama bu.onlar senin bayramlarına hayvan katliyamı yobaz derken biz neden bu şekilde davranıyoruz onlara kötü şekilde davranmamalıyız ama bu şekildede olmamalı içindeki düşüncelerin bütünlüğü geçmişte izlediğin filimlerden vs kaynaklanıyor insani içgüdülerde var aslında soğukta insanların eğlenmesi etrafın ışıklar ile dolması rahatlık duygusu...
Mesela parayı kazanmak bu kadar zor öyle deilmi ama bu aslında çok kolay bişey sadece insanlar zordur herzmn sisteme kafa tutucak biri olucak ve dünyayı cehenneme çeviricek her zmn o düzeni bozucak biri olucak.........

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Çok abartıyorsunuz gerçekten kimse kimseyle savaşmıyor kardeş olmayı öğrenin bu saçmalıklara son verelim kültürlerimiz diyorsunuz birleşsin kültürler bu kadar takmayın onlar ülkeye gelip kebap yiyor biz domuz eti yemiyoruz öyle deil mi yani dediğinize göre biz öndeyiz ztn neyse bu bi örnekti sadece her zmn eleştiren olucaktır her zmn kötüleyen olucaktır bayramlarımızı bizim tarafta da kötüleyen var onların tarafında da iyimser olanlar da var yani demek istediğimi anlatabiliyorumdur umarım sadece rahat olun rahat yaşayın artık kendi üstünüze yük atıyorsunuz insanların çoğu böle kendi kendimize stres yapıyoruz

Mesela parayı kazanmak bu kadar zor öyle deilmi ama bu aslında çok kolay bişey sadece insanlar zordur herzmn sisteme kafa tutucak biri olucak ve dünyayı cehenneme çeviricek her zmn o düzeni bozucak biri olucak.........
Rahat rahat yaşamak=Her aklına geleni sorgulamadan yapmak mıdır sence? Kendi kültürümüzle eğlenemiyor muyuz? Ben yılbaşı kutlamıyorum bu benim üzerimde yük falan da değil gayette rahatım çok şükür.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Yılbaşına kültürümüzü bozuyor diyenler islam bayramlarını türk kültürü olarak mı görüyorlar. Dini kültürdür bunlar. Bizde de noel baba tarzı garip kültürler vardır.

.RBO.

80+ Silver

Sorun şu adam kendi külrürümü korurken etrafa kazıreken biz kendi isteğimiz ile bozuyoruz. 😖 Daha fazla tartışmaya gerek yok iyi geceler

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Sorun şu adam kendi külrürümü korurken etrafa kazıreken biz kendi isteğimiz ile bozuyoruz. 😖 Daha fazla tartışmaya gerek yok iyi geceler
iyi geceler....ama sadece kültürünü korumaya çalıştığını biliyorum ama bu bana saçma gelior çünkü bu savaş niye neyin mücadelesini veriyoruz ha onların kültürü ha bizim herkes aynı yere gitmiycek mi ztn.

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Yılbaşına kültürümüzü bozuyor diyenler islam bayramlarını türk kültürü olarak mı görüyorlar. Dini kültürdür bunlar. Bizde de noel baba tarzı garip kültürler vardır.
Kurban bayramına kültür diyen mi oldu? Bizim bütün kültürlerimiz de efsanevi değil. Ama bizim. O bahsettiğin garip kültürlerimizi bizden başka yerine getiren gördün mü? Yine aynı şekilde noele de garip demişsin ama bizim milletimiz kutluyor. Sadece özentilik başka şey değil.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Rahat rahat yaşamak=Her aklına geleni sorgulamadan yapmak mıdır sence? Kendi kültürümüzle eğlenemiyor muyuz? Ben yılbaşı kutlamıyorum bu benim üzerimde yük falan da değil gayette rahatım çok şükür.
Her şeyi sorgulamak rahat yaşamak mıdır sence?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kurban bayramına kültür diyen mi oldu? Bizim bütün kültürlerimiz de efsanevi değil. Ama bizim. O bahsettiğin garip kültürlerimizi bizden başka yerine getiren gördün mü? Yine aynı şekilde noele de garip demişsin ama bizim milletimiz kutluyor. Sadece özentilik başka şey değil.
özenti olsun olmasın yinede insana ne eğlenceli geliorsa onu yapmalı kendi kendini darlamamalı

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Her şeyi sorgulamak rahat yaşamak mıdır sence?
Mesaj otomatik birleştirildi:

özenti olsun olmasın yinede insana ne eğlenceli geliorsa onu yapmalı kendi kendini darlamamalı
Her şeyi sorgulamadan yapmak seni insan yapar mı sence? Hayvanlarla aramızdaki temel fark irademizin olmasıdır. Neyse herkesin kendi hayatı.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Her şeyi sorgulamadan yapmak seni insan yapar mı sence? Hayvanlarla aramızdaki temel fark irademizin olmasıdır. Neyse herkesin kendi hayatı.
Kendini hayvanla kıyaslama bence çok saçma olur çünkü onların yapabildikleri kısıtlı bizim yapabildiklerimiz belli...
Herkesin kendi hayatı (y)

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,700
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bu ağacın mantığı nedir bilen veya anlayan var mı

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
kurban bayramı kültürdür tabii ki her yerde farklı kutlanır gelenektir. Evet bizim garip geleneklerimizin benzerleri birçok ülkede kutlanıyor. Birkaç yanlış bilgi var mesajında onları düzelteyim öncelikle. Bizim millet noeli kutlamıyor yılbaşını kutluyor. Noel 25 aralıktır yılbası yılın son günüdür. Yılbaşı yeni yılı kutlamak içindir Noel İsanın doğum gününü kutlamaktır. Noel ve yılbası ayrı ayrı kulanır hristiyan coğrafyasında.

TahinPekmez

80+ Silver

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Kendini hayvanla kıyaslama bence çok saçma olur çünkü onların yapabildikleri kısıtlı bizim yapabildiklerimiz belli...
Herkesin kendi hayatı (y)
Kendimi hayvanla kıyaslamadım sen bir misal versin ben de o misalin üzerine söyledim bunu.

Top Bottom