Neler Yeni

🔥İndirim Yılbaşı Çam Agacı 120cm 103TL🎅🎄

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Dini bakıyor olabilirler dediğim gibi benim için güzel bir şey çam ağacı hristiyan aleminde olan büyük bir kültür çocuklar dilek diler o ağaca asar aileleri de o hediyeleri gizlice alır ve herkes mutlu olur. O ağacın asıl anlamı budur aslında.
Evt. işte dediğim gibi neşe şu dünyadaki en çok kutlamayı sevdiğim şeydir benim her yılbaşını dört gözle bekler kutlarım yani dinimi satmış gibi olmasın ama noeli kutlayan yurt dışında veya başka bi ülkede ki insanların o sıcak ev ortamı ve dışarda yağan kar ve o neşeli aile ortamı o çalan cristmash şarkısı felan ben bayılıyorum o tür geleneklere millet eğlenmeği bilior ama biz anca orda şurda bu günah şu günah diyoruz offfff

.RBO.

80+ Silver
Bunu almak yerine gidin 2-3 fidan dikin daha yararlı plastik olacağına oksijen olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evt. işte dediğim gibi neşe şu dünyadaki en çok kutlamayı sevdiğim şeydir benim her yılbaşını dört gözle bekler kutlarım yani dinimi satmış gibi olmasın ama noeli kutlayan yurt dışında veya başka bi ülkede ki insanların o sıcak ev ortamı ve dışarda yağan kar ve o neşeli aile ortamı o çalan cristmash şarkısı felan ben bayılıyorum o tür geleneklere millet eğlenmeği bilior ama biz anca orda şurda bu günah şu günah diyoruz offfff
İyi filimleri reklamları dikkatli izlemişsin

Dušan Tadić

80+ Silver
Kimseye zararı olmayan insanların dilek dilediği ve eğlendiği bir ağaç. Aptalca olan nedir? Benim gözüme hep güzel görüntüler geliyor.
Onun yerine duvarlar, mobilyalar vs. süslenebilir ama sırf etrafını süslemek için bir ağaç alınması bana mantıksız geliyor.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Onun yerine duvarlar, mobilyalar vs. süslenebilir ama sırf etrafını süslemek için bir ağaç alınması bana mantıksız geliyor.
etrafı süslemek değildir o ağacın anlamı yukarıda yazdım bu bir kültürdür bayramlardan farksızdır.

noel baba kültürü ile bağlantılıdır.

.RBO.

80+ Silver
ne alaka anlamadım?
Amerikan batılı kültilürün filimler reklamalarla aktarılması dil ve kültür giderse o ülkeyi içten feth etmiş olursun sadece bu yöndende bakmayalım saçma işler bunlar kutsal ağaç onların bayramı ı kutlayıp kendi bayramımızda tatile gidiyoruz 😑😑

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Kültürümüzün ellerimizden kayışı...
Knk sakin ol kültürümüz elimizden kayıp gitmiyor sadece eğleniyoruz o kadar nolur abartmayalım

Amerikan batılı kültilürün filimler reklamalarla aktarılması dil ve kültür giderse o ülkeyi içten feth etmiş olursun sadece bu yöndende bakmayalım saçma işler bunlar kutsal ağaç onların bayramı ı kutlayıp kendi bayramımızda tatile gidiyoruz 😑😑
kutsal ağaca inanmıyorum ama gece karda yürürken insanların dans edip gülüp eğlenmesini görmek karların arasından ışıkların saçılmasını izlemek hoş bu kadar....

Ayn öyle 😑

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
Knk sakin ol kültürümüz elimizden kayıp gitmiyor sadece eğleniyoruz o kadar nolur abartmayalım
20 sene sonra sokaklarda hekes noel baba şapkasıyla dolaşınca da söylersin eğlence diye. Allah aşkına soruyorum senin deden hiç yılbaşı kutladı mı? Sen onların tamamiyle kültürünün bir parçası olan yılbaşını kutladın peki onlar senin gibi kendi kültürünü bırakıp başka bir kültüre kaydı mı? Gözümüzde küçülttükleri şeyler çok geçmeden bizi kimliğimizden edecek. Bu bahsettiklerim kültür ile ilgili şeylerdi. Yani seni sen yapan şeyler. Gelelim işin dini boyutuna. Yılbaşı kutlamak günah değil demişsin. Nerede alimlik yapıyorsun?

.RBO.

80+ Silver

kutsal ağaca inanmıyorum ama gece karda yürürken insanların dans edip gülüp eğlenmesini görmek karların arasından ışıkların saçılmasını izlemek hoş bu kadar....

Ayn öyle 😑
Evet ama bu.onlar senin bayramlarına hayvan katliyamı yobaz derken biz neden bu şekilde davranıyoruz onlara kötü şekilde davranmamalıyız ama bu şekildede olmamalı içindeki düşüncelerin bütünlüğü geçmişte izlediğin filimlerden vs kaynaklanıyor insani içgüdülerde var aslında soğukta insanların eğlenmesi etrafın ışıklar ile dolması rahatlık duygusu...

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
103 tl yi bana ver 10 sene sonra ormanın var