emin ol şimşek çakarken bile etrafında ki evlerin hepsinde elektronik bir şey olmuyor sanada olmaz ihtimali %0.0007 den bile az diye biliyorumArkadaşlar dışarıda hafif gök gürültüsü ve şimşek var. Bilgisayara giriyorum fakat en çok korktuğum şeylerden birisi yıldırım. Evimiz seyrek nüfusa sahip bir mahallede. Evin ortalama 100m yakınında cami var. Bu cami beni bilgisayara girerken yıldırımdan korur mu? Yıldırım düşerse ne olur veya düşer mi?
Abi mesela senin bu dediğin olayı benim yaşamam imkansız. Evimizin dibinde cami var minaresinde yıldırım çeken cihazdan varBizim binaya düşmüştü ben evde yokken. Şansa indirme yapsın diye bilgisayarı açık bırakmıştım. Geldiğimde sigortalar atmıştı, bilgisayarı açmaya kalktım ve açılmadı haliyle. ECS marka H81 anakartımın cızbız olduğunu öğrendim, onun haricinde bir kaybım yoktu
Şans işi biraz o galiba.Abi mesela senin bu dediğin olayı benim yaşamam imkansız. Evimizin dibinde cami var minaresinde yıldırım çeken cihazdan var
Abi kulak sağır eden ezan sesi dışında bir rahatsızlığı yok avantajları daha fazla. Yıllar önce caminin yıldırım çeken cihazı bozulmuştu ve çektiği elektiriği topraklamak yerine komşumuzun evine vermişti, komşumuzun modem buzdolabı gibi evde fişe takılı olan tüm cihazları kül olmuştuŞans işi biraz o galiba.
Kanka benim burdada öyleydi ben agalarla oyundaydım valla çok şükür bişey olmadıYani bilgisayara giriyorum yıldırımı çekmez mi?
ne kadar yakında 100mt kadarsa sıkıntı etmeHayır ama yakınında var.