Çözüldü✓ yıllarca kullanılacak sistem

Reaksiyon skoru
4
anakart
Asus Rog Strix B650E-E Gaming Wi-Fi 14k
işlemci
amd ryzen r7 7800x3d 14k
kasa
Lian Li Lancool III 6k
ram
corsair vengance 2x16gb cl30 expo 5k
soğutma
thermaright phantom spirit 2k
arctic freezer ii 360mm 5k
psu
Be Quiet! BN335 Dark Power 13 1000W 13k
Asus ROG Loki SFX-L 1000W 12k
ssd
Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD 4k
arkadaşlar sistem bu ekran kartsız 60k oluyo her şeyi üst segment seçmeye çalıştım çünkü bütçe sıkıntısı yok ve hep 1-2 parça bir şeyler değiştirerek çok uzun yıllarca kullanmayı düşünüyorum sizce nasıl ne değiştirebilirim? ne çok gereksiz olmuş? sadece oyun için olacak ama gerekmedikçe yıllarca aynı bileşenler duracak
bir diğer konu da şu anda rtx 50 serisi çıkana kadar bana 2kda ultra ayar oyun oynatacak bir gpu arıyorum sonrasında onu satıp yükselticem ekran kartı ne alabilirim?

İlerde 50 serisi çıkınca ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorsan şuan 4070 ti super 7900XT veya GRE alabilirsin 2k ultrada çok rahat oynarsın.

parçalar nasıl peki hocam yıllarca götürür mü beni
Parçalar güzel HDD alın ve sıvı soğutma tercih edin. Ayrıca alabiliyorsanız ram alın 32 gb şuan günümüz için olan ideal ram miktarı zaten 16 devri yavaş yavaş bitiyor. Yıllarcadan götürürmüden kastın ne. Dediğim ekran kartlarıyla min 3-4 sene 2k ultra-yüksek ayarlarda oyun oynarsın.

Parçalar güzel HDD alın ve sıvı soğutma tercih edin. Ayrıca alabiliyorsanız ram alın 32 gb şuan günümüz için olan ideal ram miktarı zaten 16 devri yavaş yavaş bitiyor. Yıllarcadan götürürmüden kastın ne. Dediğim ekran kartlarıyla min 3-4 sene 2k ultra-yüksek ayarlarda oyun oynarsın.
Ramler dual channel 32gb. Hdd ne için onu da ekleyeyim. Dediğiniz ekran kartı bana sadece 50 serisi çıkana kadar lazım yaklaşık 1 sene kadar kullanıcam sonra yükselticem. Yıllarca götürür müden kastım mesela 5-6 sene sonra yeni bir işlemciye geçicem diyelim bu sıvı soğutma psu ve anakart bana yeter mi yoksa onları da mı değiştirmem gerekir o anlamda dedim. Yani cpu ve gpu dışındakiler beni 7-8 sene idare edebilir mi

Bence acele etme RYZEN 8000 serisini bekle.

Anakartınız am5 destekli bir anakart am5 olan tüm işlemcilere yükseltebilirsiniz. İlerde başka bir platforma geçilirse o zaman anakart değiştirmeniz gerekir. Onun dışında diğer parçalarda sorun yok. Dediğim gibi ram takviyesi yaparsanız iyi olur gelecek için 1tb m2 ssd yetersiz.

Bence acele etme RYZEN 8000 serisini bekle.
Min 5-6 sene dayanmaz mı sizce 7800x3d
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartınız am5 destekli bir anakart am5 olan tüm işlemcilere yükseltebilirsiniz. İlerde başka bir platforma geçilirse o zaman anakart değiştirmeniz gerekir. Onun dışında diğer parçalarda sorun yok. Dediğim gibi ram takviyesi yaparsanız iyi olur gelecek için 1tb m2 ssd yetersiz.
Tamamdır teşekkür ederim

Min 5-6 sene dayanmaz mı sizce 7800x3d

Tamamdır teşekkür ederim
dayanır da benzer fiyatlara 8000 serisi gelirse beklemek mantıklı.

9800x3d eylül sonu bekleniyor..yeni sistem için 5 bin serisi ve 9800 ü bekleyeceğim,32 inç oled de alacağım..ben de uzun vadeli sistem toplayacağım ancak 2025 ocak ayında her şey hazır olacak çünkü 5 bin serisi geç çıkacak deniyor

anakart
Asus Rog Strix B650E-E Gaming Wi-Fi 14k
işlemci
amd ryzen r7 7800x3d 14k
kasa
Lian Li Lancool III 6k
ram
corsair vengance 2x16gb cl30 expo 5k
soğutma
thermaright phantom spirit 2k
arctic freezer ii 360mm 5k
psu
Be Quiet! BN335 Dark Power 13 1000W 13k
Asus ROG Loki SFX-L 1000W 12k
ssd
Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD 4k
arkadaşlar sistem bu ekran kartsız 60k oluyo her şeyi üst segment seçmeye çalıştım çünkü bütçe sıkıntısı yok ve hep 1-2 parça bir şeyler değiştirerek çok uzun yıllarca kullanmayı düşünüyorum sizce nasıl ne değiştirebilirim? ne çok gereksiz olmuş? sadece oyun için olacak ama gerekmedikçe yıllarca aynı bileşenler duracak
bir diğer konu da şu anda rtx 50 serisi çıkana kadar bana 2kda ultra ayar oyun oynatacak bir gpu arıyorum sonrasında onu satıp yükselticem ekran kartı ne alabilirim?
Parçalar güzel eğer ki ileride işlemci de upgrade ederim, uzun süre kullanmam diyorsan ve render/yayın işleri ile de uğraşıyorsan sıvı soğutma; bunların hiçbirini yapmam ben düz oyunumu oynarım arkadaş diyorsan kule tipi al.

Zaten kasanın tüm fanları 140mm, içi çok ferah ve çoğu yeri mesh. Üstüne filtre de yok hani havayı sağlam sömürüyor kasa. Kendimde var ondan biliyorum :kekw:

9800x3d eylül sonu bekleniyor..yeni sistem için 5 bin serisi ve 9800 ü bekleyeceğim,32 inç oled de alacağım..ben de uzun vadeli sistem toplayacağım ancak 2025 ocak ayında her şey hazır olacak çünkü 5 bin serisi geç çıkacak deniyor
Şimdiden hayırlı olsun hocam.

Parçalar güzel eğer ki ileride işlemci de upgrade ederim, uzun süre kullanmam diyorsan ve render/yayın işleri ile de uğraşıyorsan sıvı soğutma; bunların hiçbirini yapmam ben düz oyunumu oynarım arkadaş diyorsan kule tipi al.

Zaten kasanın tüm fanları 140mm, içi çok ferah ve çoğu yeri mesh. Üstüne filtre de yok hani havayı sağlam sömürüyor kasa. Kendimde var ondan biliyorum :kekw:
Kasaya filtre de almayı düşünüyodum almayım o zaman hava akışı normalin üstünde bi kasa olduğundan bana da kule tipi daha mantıklı geliyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,948
Üyeler
185,004
Son üye
Blackeye183
Geri