Bak dostum söylediklerimi iyi dinle.
Günlük 30 soru paragraf 10 soru dil bilgisi çöz.
Dil bilgisini yapamıyorsan konu tekrarı yapmanda fayda var.
TYT matematik için günlük en az 20 soru çözüp yapamadıklarını video çözüm üzerinden izleyerek tekrar yapmaya çalış.
TYT sosyal için EBA Akademik desteği kullanabilirsin keza ben de kullanabiliyorum.
Sosyal için her gün bir derse ağırlık ver. ( Pazartesi: Coğrafta, Salı: Tarih..)
Fen için Benim Hocam kanalındaki TYT videolarını izlemeni şiddetle öneriyorum.
Benim dediğim şekilde günlük TYT'ye 4 saat ayırırsan, 6 ay sonrasında rahatlıkla 80 netlere ulaşacaksın. Nasıl mı? Hemen listeliyorum.
TYT Türkçe: 35 Net
TYT Sosyal: 14 Net
TYT Matematik: 20 NET
TYT Fen: 15 Net
TYT Toplam: 84 Net
Şimdi gelelim AYT'ye.
İlk önce matematiğini halletmelisin ve ders çalışırken verdiğin aralarda fen derslerine çalışmalısın.
Rehber Matematik'in çıkarmış olduğu seri ( AYT MATEMATİK) çok işine yarayacaktır. Tüm seriyi izle ve serinin videolarını izledikçe test kitaplarından test çöz.
Bu şekilde en az 3 hafta devam ettikten sonra Benim Hocam kanalından AYT Fen derslerinin serisini izle ve ardından test çöz.
Nacizen tavsiyem ilk 3 hafta matematikten günde 40 soru, fenden toplam 20 soru çözmen.
3 hafta sonrasında matematikten günde 60 soru fenden 40 soru çözmen daha iyi olacaktır.
Gelelim kaynak konusuna. Eğer hiç kaynağın yoksa ilk önce Benim Hocam TYT - AYT konu anlatımı ve soru bankası setlerini alman.
Yanına ek kaynak olarak Bilgi Sarmal ve Merkez Yayınlarını tercih edebilirsin.
Diğer kaynak önerilerim: Özdebir, Paraf, Dut Test, Limit.
Her 2 günde bir TYT ve AYT deneme sınavı çözmen lazım. Ne zaman diye soracak olursan ders çalışmaya başladıktan 1 ay sonra.
Bu dediğim şekilde çalışırsan günlük 10 saatini derslerine harcarsın bu arada. ( TYT ve AYT her gün çalışılacak.)
Eğer cevabımı beğendiysen raporla kısmından en iyi cevap seçeneğini işaretleyebilirsin.