Neler Yeni

YKS den 450 puan almak için ne kadar çalışmam lazım ??

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Evet yazılım mühendisliği okucam en az 400-450 puan hedefliyorum ne kadar sıkı çalışmam lazım tavsiyeleriniz nelerdir 10.sınıfa gidiyorum şuan

ve şuan araştırıyorum ama çok anlamadım istanbulda veya istanbul yakınlarında güzel üniversiteler varmı 400-450 puanlık yazılım bölümü olan

ben sadece haliç üniversitesini ve marmarayı biliyorum

En İyi Cevap
Şimdi sadece 10. Sınıfa çalış
Bol kitap oku
Hocalarının anlattıklarını iyi dinle
Spor yap
Bilim teknik gibi dergileri okumaya başla (populer science de olur)
Birer tane 10. Sınıf fkb mat ve türkçe kaynağını bitir sene sonuna kadar
Geoda üçgeni yavaşça bitirebilirsin

11de 11i hallet
11 yazında tyt+ 11 tekrarı
12. Sınıf ilk 3.5 ayında tüm 12yi bitir
12. Sınıfın ocağından itibaren de taramalı tüfek gibi kaynak çöz

Bu kadar. Tebrik ederim yerleştiniz .d.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet yazılım mühendisliği okucam en az 400-450 puan hedefliyorum ne kadar sıkı çalışmam lazım tavsiyeleriniz nelerdir 10.sınıfa gidiyorum şuan

ve şuan araştırıyorum ama çok anlamadım istanbulda veya istanbul yakınlarında güzel üniversiteler varmı 400-450...

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,103
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
ben bunu anlamıyorum işte puan sıralama nasıl oluyor işte ben çalılşıyorum yapıyorum sıralamayı puanı ben seçmiyorum ki ben ben sıralama puan işini hiiiç anlamadım gitti
Şöyle mesela.
Sen 450 puanla 10k da da olabilirsin 30k da da olabilirsin.
Bu tamamen sınavın kalitesine ve seçiciliğine bağlı. Eğer belirleyiciliği iyi bir sınav gelirse düşük puanla daha yüksek sıralama gelir. Çünkü çalışan kazanmış olur.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
OBP ortlamasıda ekleniyor

yani sınavdan eğer ful çekersen bide üstüne obp ortalaman 100 olursa 560 alıyosun buda max puan oluyor
Vay canına yeni öğrendim full cekemiceğim için hiç yanlış yapmadan nasil aliyorla 500 ü 0 yanlış düşünemedim bile insanin 1 tane bile yanlisi olur

ODTÜ bilgisayar puanına bak bakalım.
500 puan almak çoook zor

Mehmet Karahanlı

80+ Bronze
Vay canına yeni öğrendim full cekemiceğim için hiç yanlış yapmadan nasil aliyorla 500 ü 0 yanlış düşünemedim bile insanin 1 tane bile yanlisi olur

500 puan almak çoook zor
Sınav 2 yılda kazanılır hocam sizin daha 3 seneniz var derece yapabilirsiniz eğer kapasiteniz varsa

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Zor diye çalışmayacak mısın? 1 yılda çalışıp alanlar var. Senin önünde koca 3 yıl var bre. Medipol, ODTÜ sana çok kolay gelir. Eğer şimdiden çalışırsan.
Ben calismicam demedim 500 bana çok tuhaf geliyor 500 yapmak için kusuruz hiç 1 tane bile yanlis cevabin olmucak onu diyorum ya belki yanlisi isaretlicem felan dalgınlıkla 1 soruyla 500 puan kacicak ben 500 yapicami zannetmiyor 400 -450 ye zorlucam 500 puan yapamicam demem calismicam anlamina gelmiyor

Sınav 2 yılda kazanılır hocam sizin daha 3 seneniz var derece yapabilirsiniz eğer kapasiteniz varsa
Bideknk
Zor diye çalışmayacak mısın? 1 yılda çalışıp alanlar var. Senin önünde koca 3 yıl var bre. Medipol, ODTÜ sana çok kolay gelir. Eğer şimdiden çalışırsan.
Knklar ben meslek lisesine gidiyorum staj felan görücez bu puanlari alabilecekmiyim calisma zamanim olurmu bide daha cok program dersi agirlikli okulda

Ben calismicam demedim 500 bana çok tuhaf geliyor 500 yapmak için kusuruz hiç 1 tane bile yanlis cevabin olmucak onu diyorum ya belki yanlisi isaretlicem felan dalgınlıkla 1 soruyla 500 puan kacicak ben 500 yapicami zannetmiyor 400 -450 ye zorlucam 500 puan yapamicam demem calismicam anlamina gelmiyor

Bideknk

Knklar ben meslek lisesine gidiyorum staj felan görücez bu puanlari alabilecekmiyim calisma zamanim olurmu bide daha cok program dersi agirlikli okulda
Ama 11 de büyük ihtimalle dershaneye gitcem

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
Kutluhan bayrakcı

ve şuan araştırıyorum ama çok anlamadım istanbulda veya istanbul yakınlarında güzel üniversiteler varmı 400-450 puanlık yazılım bölümü olan

ben sadece haliç üniversitesini ve marmarayı biliyorum
10. Sınıfta çalışmaya başladıysan şanslısın bu bilinç bende yoktu 9. Sınıf ve 10 . Sınıftan soru kitabı al 1 dersten 3 tane ve konu konu kitapları bitir bunun yanında 9. Sınıf konularının özetini çıkar 10. Sınıfın tekrarını yaparken not alarak çalış gazan mübarek hakkına hayırlısı olsun
Not: depresyona gireceksin belki birine platonik aşık olacksın ve emeklerinin hiçbir anlamı olmadığını düsüneceksin belki birinize aşık olup hiç kavuşamayacaksınız belki mental anlamda çok acı çekeceksin senden benim yapamadığım ama senin yapmanı istediğim şey ders çalışmaya devam etmen sadece ders çalış çünkü bu geçiyor diyen ve salladığın ne geçmesi be geberiyorum dediğin her şey geçiyor ve elinde yanlızca akademik başarın kalıyor

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,555
İsim
Taha yücel
Dershane bana göre çok verimsiz (Şahsi görüşüm)
Annem diye dedim annem öyle diyor da

10. Sınıfta çalışmaya başladıysan şanslısın bu bilinç bende yoktu 9. Sınıf ve 10 . Sınıftan soru kitabı al 1 dersten 3 tane ve konu konu kitapları bitir bunun yanında 9. Sınıf konularının özetini çıkar 10. Sınıfın tekrarını yaparken not alarak çalış gazan mübarek hakkına hayırlısı olsun
Not: depresyona gireceksin belki birine platonik aşık olacksın ve emeklerinin hiçbir anlamı olmadığını düsüneceksin belki birinize aşık olup hiç kavuşamayacaksınız belki mental anlamda çok acı çekeceksin senden benim yapamadığım ama senin yapmanı istediğim şey ders çalışmaya devam etmen sadece ders çalış çünkü bu geçiyor diyen ve salladığın ne geçmesi be geberiyorum dediğin her şey geçiyor ve elinde yanlızca akademik başarın kalıyor
Ben aşık olmayı sevmeyi düşümüyorum buyük konuşmuyimde gereksiz saçma sapan ergen iliskileri gereksiz zaMan kaybi

Gazamiz mübarek olsun beyim inşallah güzel şeyler cıkaririm

Top Bottom