🟢Yks Hakkinda Konusalim

hocam sınava giderken zorunlu olan belgeler giriş belgesi ve kimlikdi değil mi onun dışında zorunlu bir şey yok

Yani yok diye hatirliyorum sadece kimlik ve sinava gris belgesi tek istiyorlar ama yaninda telefon para bozuk para vs. gibi seyler varsa okulun disinda onu tutmasi icin bir arkadasin velin veya kardesin olmali yada yanina kimlik ve belge ve kiyafetlerin disinda bir sey almayacaksin su ve kalem silgi vs. icerde oluyor zaten

Ayrica tecrubelerimi dayanarak sabah erken kalkmaya dikkat et ayrica traffik olacaginida goz onunde bulundur asiri trafik oluyor ve sabah yemeginide yiyeek kadar erken kalk ac karna sakin girme sinava odaklanamiyorsun ama yemegini hizlida yeme bagirsaklarini gg etme su ic ama dikakt et sinavdan once okulun lavabosuna ugra malum tuvalete gidemiyorsun sinav sirasinda ve nerede yasiyorsun bilmiyorum ama hava durmuna kesinlikle bak terleticek veya usutecek bir sey giyme dikakatin dagilir daha da gergin hissedersin

En buyuk onerim ise ilk kez gireceksen bil ki abarttiklari kadar zor bir sinav degil aksine bence gayet kolay (matematik kismini saymazsak XD) Yani Stres yapanlarin hepsi eve donduklerinde lan ben o soruyu nasil yapamaadim lan unuttum vs. diyorlar o yuzden Rahatlik en buyuk avantaj sinav esnasinda stres ve kaygi ise en buyuk dezavantaj

Son düzenleme:
Sınav Sorularını Nereden Bulabiliriz Hocam ? :kizginpeepo:

Yani yok diye hatirliyorum sadece kimlik ve sinava gris belgesi tek istiyorlar ama yaninda telefon para bozuk para vs. gibi seyler varsa okulun disinda onu tutmasi icin bir arkadasin velin veya kardesin olmali yada yanina kimlik ve belge ve kiyafetlerin disinda bir sey almayacaksin su ve kalem silgi vs. icerde oluyor zaten

Ayrica tecrubelerimi dayanarak sabah erken kalkmaya dikkat et ayrica traffik olacaginida goz onunde bulundur asiri trafik oluyor ve sabah yemeginide yiyeek kadar erken kalk ac karna sakin girme sinava odaklanamiyorsun ama yemegini hizlida yeme bagirsaklarini gg etme su ic ama dikakt et sinavdan once okulun lavabosuna ugra malum tuvalete gidemiyorsun sinav sirasinda ve nerede yasiyorsun bilmiyorum ama hava durmuna kesinlikle bak terleticek veya usutecek bir sey giyme dikakatin dagilir daha da gergin hissedersin

En buyuk onerim ise ilk kez gireceksen bil ki abarttiklari kadar zor bir sinav degil aksine bence gayet kolay (matematik kismini saymazsak XD) Yani Stres yapanlarin hepsi eve donduklerinde lan ben o soruyu nasil yapamaadim lan unuttum vs. diyorlar o yuzden Rahatlik en buyuk avantaj sinav esnasinda stres ve kaygi ise en buyuk dezavantaj
Hocam eyvallah benimde mezun senem bu yıl yani bende gaziyim ama her seferinde emin olamıyorum sordum o yüzden . Ama hocam sanki biraz fazla abartıyorsun çünkü bence şort + tişört yapsan bu havada en azından istanbulda her yerde gider , yemeği ise hızlı yiyip bağırsaklar gg olması ilk defa senden duyuyorum , lavaboya ise hiç girmedim ama girmekte sakınca yok mantıklı hatta .
Benim tyt okulu evime 2 dk yürüme mesafesinde artık son 30 dk kala çıkar o saate dekte abanırım 😎 . Sınav ise feni zorlamak isteseler zorlarlar ama 2 yıldır zorlamıyolar . Türkçe ise orta ama sırf zaman götürme üzerine , sosyal orta-zor mat orta-zor ama üflük püflük bir sınav asla değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen başka birşeye gerek yok kalemi falan 700 e aldık zaten :kekw:
Hocam cidden gerek yok değil mi ona göre hareket edeceğim

Sa,
Beyler malum yarın YKS var ama sizce gerçekten çalışmaya değer mi?

Yani bence devlet bilerek insanlar okumasın; daha alt sektörde tesisat, tarım, inşaat, garsonluk gibi işlerde çalışsınlar, o sektörler boşalıyor diyorlar diye düşünüyorum.

Mesela geçen sene sınavda çıkan bir soru vardı. Ben az daha soruyu si... Ihim ihim neyse, eve geldim. Yapay zekaya atıp çöz dedim, çözemedi. Aradan 1 sene geçti, yapay zeka neler yapar hale geldi, 2-3 sürüm atladı ve şimdi tekrar aynı soruyu verdim, yine çözemedi. Yani yapay zekanın bile çözemediği soruyu ortalama hatta kolay seviye deyip çözmemizi bekliyorlar. Soru matematik sorusu ama soruda sınava girdiğimiz günün tarihi dışında hiçbir sayı yok ve zaman bulmamızı istiyorlar.

Buda soru ve yapay zekanin cevabi (Dogru Cevap: A)

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ❓
Allah vergisi kardeşim sınavda size vahiy gelmediyse o bizi ilgilendirmez gayet basit sorulardı (!)

Ayrica Sinav zorlugu olarak ulekleri listelesek Cin/Hindistan/Rusya/Turkiye olur sirasiyla (gerci yalan olamsin guney kore veya japonya belki girebilir araya) AMA konu derinligi ,ayrintisi yani sorumlu oldugmuz konu havuzuna gore siralarsak muhtemelen ilk Cin sonra Turkiye gelir
Sınavlarda net bir sıralama yok ama bizim sınavın özellikle süre açısından insanları zora soktuğu bir gerçek. Yani soru zorluğu ile verilen zamanı kıyaslayarak sıralama yaparsak büyük ihtimalle biz birinci oluruz
Geçende yorumlarda gördüm birisi yazmış "özelde okuyanlar yüksek OBP alıyor haksızlık bu", sırf böyle beğeni alıp triplere girmek için yazıyorlar bunu. Çalışınca her şey oluyor ağlamak size puan getirmiyor.
Dostum sırf obp yüzünden 7den 10k civarına gerileyen arkadaşım var bu nasıl yorum. Her okuldaki hocalar aynı değil hele devlet vs özel okul notların bolluğu konusunda karşılaştırılamaz. Çok boş bir yorum olmuş.

Sınavlarda net bir sıralama yok ama bizim sınavın özellikle süre açısından insanları zora soktuğu bir gerçek. Yani soru zorluğu ile verilen zamanı kıyaslayarak sıralama yaparsak büyük ihtimalle biz birinci oluruz

Dostum sırf obp yüzünden 7den 10k civarına gerileyen arkadaşım var bu nasıl yorum. Her okuldaki hocalar aynı değil hele devlet vs özel okul notların bolluğu konusunda karşılaştırılamaz. Çok boş bir yorum olmuş.
Avrupa da en zoru biziz galiba, öyle hatırlıyorum. Onlara göre bizim ki baya baya zordu hatta, hem soru hem de zaman yönetimi olarak. Dünya da top 5'e gireriz herhalde.

ABD'de Kanada'da ve dunyanin bir cok yerinde sinav oluyor ama bizim ki gibi degil mesela ayrica ABD'de vs. sadece yazili sonucu degil OBP iste sosyal yardimlara katilma okulun senden memnuniyeti vs. gibi bir cok seyde degerlendiriliyor

Ayrica Sinav zorlugu olarak ulekleri listelesek Cin/Hindistan/Rusya/Turkiye olur sirasiyla (gerci yalan olamsin guney kore veya japonya belki girebilir araya) AMA konu derinligi ,ayrintisi yani sorumlu oldugmuz konu havuzuna gore siralarsak muhtemelen ilk Cin sonra Turkiye gelir

yani zor soru sormak baska sacma sapan soru sormak baska

Bak en ustte attgim soruyu 2025 te ve simdi yapay zekaya attim hala Yanlis cevap veriyor AI bile cozemiyorsa (sozde matematik sorusu) bizden ne bekliyorlar soruya baksana sanki matematik degil turke sorusu soruda sayi bile yok
Soruyu şimdi okudum, ÖSYM’nin 2017’den beri sorduğu problemler genelde bu mentalde oluyor. Okuduğunu anladıktan sonra şıkları yerine koyarak çözüme ulaşmak zor değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,038
Üyeler
197,809
Son üye
xvexmm
Geri