YKS Sözel'de ilk 10.000 sıralama yapmak

Konudan bağımsız, resim yeteneğin var mı (Bir arkadaşım da o bölümü okuyor.) ? Bu arada sözel öğrencisi olmadığım halde sözelde 40k girmiştim. Edebiyat halledilir fakat Tarih ve Coğrafya'yı iyi bilmen büyük bir artı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ olarak felsefe de önemli

Konudan bağımsız, resim yeteneğin var mı (Bir arkadaşım da o bölümü okuyor.) ? Bu arada sözel öğrencisi olmadığım halde sözelde 40k girmiştim. Edebiyat halledilir fakat Tarih ve Coğrafya'yı iyi bilmen büyük bir artı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ olarak felsefe de önemli
Resim yeteneğine sahip değilim, fakat 3D Animasyon için iyi bir resim çizme yeteneği gerekmiyor. 3D Animasyonlar uzun zamandır ilgimi çekiyordu ve hobi olarak yapıyordum. Daha sonra hem para kazanılabilecek hem de severek yapabileceğim bir meslek olduğundan bu bölümü seçtim.

Çizimdeki eksikliklerimi üniversiteyi kazandıktan sonra halledeceğim.

Resim yeteneğine sahip değilim, fakat 3D Animasyon için iyi bir resim çizme yeteneği gerekmiyor. 3D Animasyonlar uzun zamandır ilgimi çekiyordu ve hobi olarak yapıyordum. Daha sonra hem para kazanılabilecek hem de severek yapabileceğim bir meslek olduğundan bu bölümü seçtim.

Çizimdeki eksikliklerimi üniversiteyi kazandıktan sonra halledeceğim.
Bazı ünilerde yetenek sınavı var. Bazılarına da bu sene gelicek diye biliyorum. Yine de iyi araştır, güzel bölüm.

Bazı ünilerde yetenek sınavı var. Bazılarına da bu sene gelicek diye biliyorum. Yine de iyi araştır, güzel bölüm.
Evet, bunu baya araştırmıştım. Bu yıl bazı üniversiteler yetenek sınavı kaldırdı.

Hedeflediğim üniversitede "Merkezi Yerleştirme" ile öğrenci alındığı yazıyor.

Felsefe Grubunda bazı terimleri bilmeyişimden kaynaklı eksiklerim var. Ama hızlı telafi ediyorum.

Son düzenleme:
Göründüğü gibi kolay değil. 2k yapmış biri olarak söylüyorum, biz de en az sayısalcılar kadar çalıştık.

Göründüğü gibi kolay değil. 2k yapmış biri olarak söylüyorum, biz de en az sayısalcılar kadar çalıştık.
Wow, bu sıralamaya ulaşmış birini bulacağımı düşünmemiştim, hangi bölümde okuyorsunuz? Coğrafya-Tarihim mükemmeldir, Felsefede de terim açığımı kapatıyorum.

Edebiyat ve TYT Matematik için tavsiyeniz var mı?

Wow, bu sıralamaya ulaşmış birini bulacağımı düşünmemiştim, hangi bölümde okuyorsunuz? Coğrafya-Tarihim mükemmeldir, Felsefede de terim açığımı kapatıyorum.

Edebiyat ve TYT Matematik için tavsiyeniz var mı?
Hacettepe - Özel eğitim öğretmenliğinde okuyorum. Sözel derslere genelde limit ve yayın denizinin el kitaplarından çalıştım ve her dersten ortalama 3-4 test kitabı bitirdim. Çalıştığım konunun hemen ardından bütün sorularını çözüyordum ki aklıma kazınsın.

Edebiyat'da oturup yazar-eser ezberlemek dünyanın en boş işi ve işe yaramaz, ezbercilikten kaçın. Edebiyatta da bir el kitabım vardı ve konuları oradan çalıştıktan sonra testlerini çözüyordum. Önemli yazarları ve eserlerini kağıda yazıp odama asıyordum. Tarihte de böyle yaptım.
Tyt matematik ise bol bol problem, temel kavramlar soruları çözerek çalıştım ve geometriye özel bir ilgim vardı ve bir sayısalcı kadar iyiydi. O yardımcı oldu. Bir de branş denemeleri yapmak.

Edebiyat'da oturup yazar-eser ezberlemek dünyanın en boş işi ve işe yaramaz, ezbercilikten kaçın. Edebiyatta da bir el kitabım vardı ve konuları oradan çalıştıktan sonra testlerini çözüyordum.
Limit Edebiyat El Kitabını kullanıyorum. Tonguç ve Rüştü hoca izleyip duvara asmak için notlar yazıyorum.

Meslek lisesinde okuduğum için staj yapıyorum ve Çarşamba-Perşembe 10 saat Cuma 8 saat çalışıyorum. Meslek Lisesi diplomasından olmamak için Açık Öğretime geçmedim. Zaman konusunda sorun yaşadığımdan, sadece belli konulara odaklanıyorum. AYT Edebiyat ve Türkçe Paragraflar. TYT Matematiğe zaman kalmayacak gibi fakat YKS puan hesaplama sitelerinde yaptığım araştırmaya göre 5 net ilede ilk 10 bine girmek mümkün görünüyor.

Haftasonu dershaneye gidiyorum ve denemelerimi oluyorum. AYT Edebiyat 2 ayda bitebilir mi?

Katılıyorum ezber yapmak hiç kolay değil, daha diğer dersler var her bölümün zorluğu vardır

Limit Edebiyat El Kitabını kullanıyorum. Tonguç ve Rüştü hoca izleyip duvara asmak için notlar yazıyorum.

Meslek lisesinde okuduğum için staj yapıyorum ve Çarşamba-Perşembe 10 saat Cuma 8 saat çalışıyorum. Meslek Lisesi diplomasından olmamak için Açık Öğretime geçmedim. Zaman konusunda sorun yaşadığımdan, sadece belli konulara odaklanıyorum. AYT Edebiyat ve Türkçe Paragraflar. TYT Matematiğe zaman kalmayacak gibi fakat YKS puan hesaplama sitelerinde yaptığım araştırmaya göre 5 net ilede ilk 10 bine girmek mümkün görünüyor.

Haftasonu dershaneye gidiyorum ve denemelerimi oluyorum. AYT Edebiyat 2 ayda bitebilir mi?
Staj zaman kaybından ibaret, keşke açığa kecseydin de derslere daha çok odaklansaydın.

Eğer kendi alanındaki soruları büyük oranda yaparsan TYT matematikten 5 net bile yeter evet. Ancak sözelde öne geçiren matematik oluyor. Mesela bende normalde sözelde yapabileceğimi yapıp biraksaydim 10-15k sıralama gelirdi ancak matematikte yaptığım için beni bayağı öne attı.

Dershaneye gitmen ve oradaki denemeleri çözüp diğer öğrencilerle birlikte sıralamaya girmen ve kendini ölçmen güzel bir şey. Böyle devam et.

AYT Edebiyat ise senin çalışma hızına bağlı olarak 2 ayda bitebilir ancak çoğunlukla vaktini edebiyata ayırman lazım. Ancak eski YGS - LYS sınavındaki gibi ayrıntılı sorular çıkmıyor. AYT de daha yüzeysel sorular çıkıyor. O yüzden garanti gelen konuları çalışıp digerkileri es gecsen daha iyi olur bu saatten sonra.

Eğer sınav sonucun istediğin gibi gelmezse kötü bir yer tercih edip uzun süre pişmanlık çekeceğine bir sene daha mezuna kalıp rahat rahat çalışıp, piyasada ki çoğu denemeyi çözüp, artık oldu deyip sınava girebilirsin ve çok daha iyi yerler tercih edebilirsin. Üniversiteyi bir kere okuyorsunuz, en iyilerinde okumaya çalışın ve hayatınızı yaşayın.

Eğer sınav sonucun istediğin gibi gelmezse kötü bir yer tercih edip uzun süre pişmanlık çekeceğine bir sene daha mezuna kalıp rahat rahat çalışıp, piyasada ki çoğu denemeyi çözüp, artık oldu deyip sınava girebilirsin ve çok daha iyi yerler tercih edebilirsin. Üniversiteyi bir kere okuyorsunuz, en iyilerinde okumaya çalışın ve hayatınızı yaşayın.
Açığa geçmeyi düşünmüştüm fakat Meslek Lisesinde bu kadar ilerlemişken meslek diploması için bırakmak istemedim. Şuan zamanımın çoğunda edebiyat yapıyorum, matematiğe ise edebiyatın büyük bir bölümünü bitirince bakacağım. Dershane gerçekten eksikleri görme konusunda çok yardımcı oldu.

Üniversite için iki kaliteli seçeneğim var: İyi seviyede eğitim veren Haliç Üniversitesi, Çok iyi seviyede eğitim veren İstanbul Kültür Üniversitesi.

Haliç geçen sene 27 bin sıralama ile aldı ve ben bu sıralamayı yapabilecek seviyeyi geçtim, şimdi ise İstanbul Kültür için ilk 11 bine girmem gerekiyor. İstanbul Kültür, 3D Animasyon odaklı daha kaliteli eğitim ve yurtdışı imkanları daha iyi bir üniversite olduğu için orayı kazanmaya çalışıyorum.

İşsiz kalmak için uğraşma dostum. Eşit ağırlık çalış.

Geri