YKS Sözel'de ilk 10.000 sıralama yapmak

Symbol

80+
Reaksiyon skoru
84
Merhaba, İstanbul Kültür Üniversitesi'deki Çizgi Fİlm ve Animasyon bölümüne girmem için sözelde ilk 10.000 sıralama yapmam gerekiyor. Sorum,sözelde ilk 10.000 sıralama çok mu zor?

Şuan aşağıdaki aşağıdaki netleri yapıyorum diyebilirim. TYT-AYT Tarih ve Coğrafya'da çok iyiyim. AYT Edebiyat ve AYT Felsefe'de eksikliklerimi düzeltmeye odaklandım.

1649678394522.png

İKÜ ise geçen sene minimum 370.000 puan ile almış. İKÜ'ye geçen sene girenlerin ortalama netleri:
1649677914129.png

Nacizane bir önerim: Geçtiğimiz günlerde paylaştığım edebiyat notunu edinin.

Merhaba, İstanbul Kültür Üniversitesi'deki Çizgi Fİlm ve Animasyon bölümüne girmem için sözelde ilk 10.000 sıralama yapmam gerekiyor. Sorum,sözelde ilk 10.000 sıralama çok mu zor?

Şuan aşağıdaki aşağıdaki netleri yapıyorum diyebilirim. TYT-AYT Tarih ve Coğrafya'da çok iyiyim. AYT Edebiyat ve AYT Felsefe'de eksikliklerimi düzeltmeye odaklandım.

Alıntıyı görüntüle

İKÜ ise geçen sene minimum 370.000 puan ile almış. İKÜ'ye geçen sene girenlerin ortalama netleri:
Alıntıyı görüntüle
Yukarıdaki siteyi çok fazla önemsemeyin çünkü puanlar hiç bir zaman önemli olmadı, önemli olan sıralama mesela bu sene 3.5 milyon küsür insan sınava girecek.Puanın 2021 yılındaki son yerleştirmeye yetse bile bu sene sıralamalar çok farklı olabilir. Sen elinden geldiğinde sınava kadar harıl harıl çalış umarım istediğin sonucu alırsın.

Değil

2010 ygs ye 1 ay kalmıştı, sözelciydim, netlerim rezaletti, dershane sonuncusu oluyordum, çok basit konuları bile bilmiyordum. Ygs ye 1 ay kala dostoyevskinin suç ve ceza kitabını okudum ve 1 gecede bitirdim. Daha sonra kitap okudukça okuyasım geldi. Bir ara kendime dedim ki neden ders çalışmıyorum. Son 1 ay kala bütün sözel konularını en baştan bitirdim ve kitap okumayada devam ettim. Sadece 1 aylık çalışmayla 17 bine girmiştim. Çalışırsan ilk 10 bine girmek çok kolay. Kitap okumayı öneririm paragrafları çok kolay yaparsın ve okuduğunu anlarsın.

2010 ygs ye 1 ay kalmıştı, sözelciydim, netlerim rezaletti, dershane sonuncusu oluyordum, çok basit konuları bile bilmiyordum. Ygs ye 1 ay kala dostoyevskinin suç ve ceza kitabını okudum ve 1 gecede bitirdim. Daha sonra kitap okudukça okuyasım geldi. Bir ara kendime dedim ki neden ders çalışmıyorum. Son 1 ay kala bütün sözel konularını en baştan bitirdim ve kitap okumayada devam ettim. Sadece 1 aylık çalışmayla 17 bine girmiştim. Çalışırsan ilk 10 bine girmek çok kolay. Kitap okumayı öneririm paragrafları çok kolay yaparsın ve okuduğunu anlarsın.
Ağustos'da YKS'ye çalışmaya başladığımda hedefim ilk 35 bine sıralama ile alan Beykoz Üniversitesi'ne girmekti, Coğrafya ve Tarih'te olan bilgim sayesinde hızlıca o seviyeye geldim. Fakat geçen ay ilk 10 binden alan İstanbul Kültür Üniversite'nin hem ana ilgim olan 3D Animasyon'a önem vermesi hem de ciddi kalite farkı attığını öğrenince derslerime aşırı odaklandım, Edebiyatı hiç bu kadar severek yaptığımı hatırlamıyorum.

TYT Matematik beni endişeye düşürüyor. Problemlere odaklanamıyorum.

Son düzenleme:
Sözelden sınava zaten çok fazla kişi girmiyor ki sınava.
Rahatlıkla yaparsınız.

Sözelden sınava zaten çok fazla kişi girmiyor ki sınava.
Rahatlıkla yaparsınız.
İlk 35 bine girebilecek seviyeye gelmek basitti fakat ilk 10 bin çok daha zorlayıcı görünen bir hedef.

İlk 35 bine girebilecek seviyeye gelmek basitti fakat ilk 10 bin çok daha zorlayıcı görünen bir hedef.
Dostum 300.000 kişi giriyor neredeyse.
Cidden rahatlıkla 10K'ya girebileceğin bir bölümdesin MF'de bu geçerli değil MF'de 10K'ya girmek kolay değil.
Daha 2 ayın var konulara baştan başlasan bile biter. MF'de baştan başlasan hepsini bitiremezsin. :D

Daha 2 ayın var konulara baştan başlasan bile biter. MF'de baştan başlasan hepsini bitiremezsin. :D
Şuan AYT Edebiyatın %20'sine çalıştım, AYT Felsefe'yi illa bitireceğim. TYT Matematikte sınava kadar 10-12 net yapacak seviyeye gelmeye çalışıyorum.

Şahsi görüşüm zor zeğil çünkü:
1. Olarak tarih ve tarih ve coğrafyanın iyi olmaso büyük bir artı
2. Olarak daha 2 ayın var bu 2 ayda Edebiyatını halledersen girebilirsin diye düşünüyorum

Şahsi görüşüm zor zeğil çünkü:
1. Olarak tarih ve tarih ve coğrafyanın iyi olmaso büyük bir artı
2. Olarak daha 2 ayın var bu 2 ayda Edebiyatını halledersen girebilirsin diye düşünüyorum
Edebiyat'ı 2 ayda 15 nete çıkarabileceğime inanıyorum fakat hesaplamalar yaparken matematikden 10 net yapmazsam işimin (en azından istediğim üniversiteyi tutturmak için) iyiye gitmeyeceğini görüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,948
Üyeler
186,697
Son üye
ahmet11
Geri