Neler Yeni

Yobazlaşmış Müslümanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Konuyu benim açımdan anlatayım: Ben de müslüman birisiyim. Ancak karşımdaki ateist, deist, hristiyan vb. olsun olmasın farketmez. Karşımdaki kişi insan. Sırf benimle aynı inançları taşımıyor diye onu hor görmem beni hem kendi inancımla hem de insanlığımla ters düşürür. İnsanları insan olduğu için sevme taraftarıyım. Bazı müslüman olduğunu iddia eden kişiler, hocalar gayri müslim olan kişilere günahımızı bile vermememiz gerektiğini söylüyorlar. Bu islam inancıyla tamamen ters bir düşüncedir. İslam açısından değil insanî açıdan bile tamamen akıl dışı ve saçma bir düşünce. Kısaca diyeceğim şudur; insanları inancına göre değil de kişiliğine ve davranışlarına göre değerlendirin, hiçbir birey, ırk, din mensubu kendisiyle zıt birisinden üstün değildir.
"Yurtta sulh, cihanda sulh." -Mustafa Kemal Atatürk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada doğru mezhep diye bir şey de yoktur, üstünden 15 asır geçmiş bir inanış. Dinin temelleri hariç insanlar kendi inanışları ile ibadetlerine devam ettikleri sürece müslüman olarak kabul edilirler. Bazı tarikatlar ise gerçek islamiyet olarak tanımladıkları ve @Harley Quinn❖ in dediği dinde zorlama, döneklikte idam, haram cezası idam vb gibi kafa kesmeye varan saçma otoriter bir tavır almış vaziyetteler. Asıl bu insanlar islam inancı ile tamamen ters düşüyorlar. İslamiyetin itibarını bunlar yerlere düşürüyorlar. Özellikle Suriye ve Irak kökenli tarikatlar ve Beşar Esad yüzünden İslamiyet=Terör Örgütü olarak dünyanın çoğu yerinde kabul görüyor. Şu noktadan itibaren de hiçbir şekilde bu görüşün değişmesi de mümkün değil.

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bazı Müslüman olduğunu iddia eden kişiler, hocalar gayri müslim olan kişilere günahımızı bile vermememiz gerektiğini söylüyorlar. Bu islam inancıyla tamamen ters bir düşüncedir.
Böyle bir şey diyeni hiç görmedim, ilk defa senden duyuyorum. Günahını bile bir gayrimüslime verme ne demek? Büyük ihtimalle inançsızlarla, gayrimüslimlerle sıkı fıkı olmayın. Onları dost edinmeyin. Aşırı çok zaman geçirmeyin gibi laflar duymuşsundur. Bunun da anormal bir durumu yoktur. İçerisinde oldukları bataklığa seni de sürüklerler, geçirdiğin her dostça vakit sana zarardan öteye gitmez. Arkadaş çevresi oldukça büyük bir etken, keza senin dinin de sana bunu emrediyor.
  • Ey iman edenler! Yahudileri ve hristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. (5,51)
Açıkça kâfirlerden, zalim gayrimüslimlerden uzak dur diyor ayet. Sıkı fıkı olma, onları dost belleme, onlar birbirlerinin dostlarıdır diyor. Tabii ki kişiyi hor görmeyeceksin, tabii ki yalnızca dinine göre kişiyi yargılamayacaksın, tabii ki hakaret etmeyeceksin, tabii ki insanların iyiliğini düşüneceksin, tabii ki davranışlarına ve kişiliğine göre yargılayacaksın, birtakım nitelemeler sende ön yargı oluşturmayacak fakat "Tüm bu dinsizler, gayrimüslimler benim için Müslümanla birdir. Sonuçta hepsi insan." dersen ve onlarla sırdaşlık kurarsan bu doğru olmaz. İlişkiler hakkındaki ölçüt budur. Günah bile verme, diyaloğa bile girme, selam bile verme, gördün mü yolunu değiştir gibi aşırılıklar yok.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Yok günah bile verme, yok diyaloğa bile girme, yok selam bile verme, yok gördün mü yolunu değiştir gibi aşırılıklar yok.
Bizzat Süleymancı bir hocadan duydum, sofranızdan bir kırıntı ekmek bile vermeyin dediği de olmuştu.
Açıkça kâfirlerden, zalim gayrimüslimlerden uzak dur diyor ayet. Sıkı fıkı olma, onları dost belleme, onlar birbirlerinin dostlarıdır diyor.
Bak en sonda ne diyor "Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." Bir de benim oyundan tanışıp müslüman yaptığım yabancı bir arkadaşım bile var, erasmus için İstanbul'a da geldi hala da konuşuyoruz. Ayetin tam çevirisi yok ancak demeye çalıştığı şey basit. O zamanlar müslüman olmayanlar müslüman olanlara her türlü zulmü yaptıklarından ötürü o zamana göre gönderilmiş bir ayet. Günümüzde de bu ayetteki gibi olanlar var ancak diğerlerine saygılı olan gayri müslimler de var.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bak en sonda ne diyor "Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." Ayetin tam çevirisi yok ancak demeye çalıştığı şey basit. O zamanlar müslüman olmayanlar müslüman olanlara her türlü zulmü yaptıklarından ötürü o zamana göre gönderilmiş bir ayet. Günümüzde de bu ayetteki gibi olanlar var ancak diğerlerine saygılı olan gayrimüslimler de var.
Ayetlerin hükmü zamana göre olmaz, evrensel ve ebedi hükümlerdir Kur'an'da yazanlar. "Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez."den önce dikkat edersen "Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır." diyor. Onları dost edinen de zalim oluyor. Peki bu nece bir zalimliktir? Ben onları dost belledim diye adam asıp kesmeyeceğim, hakaretler edip gizli dolaplı işler çevirmeyeceğim ki.

Ayetteki zalimlik; onlara benzemeyi, onların huyunu kapmayı, gerçeğe değil onlar gibi hevâ ve heveslerine uymayı kast ediyor. Bunları yaparak zalimlerden olur Müslümanlar. Allah'ın ayetlerine, helallerine zulmederler yahut bunun olabileceği ortama girmiş olurlar. Müslümanlar yalnızca birbirleriyle dostturlar. Dostluk mühim bir meseledir. Kur'an'a göre dost kişinin sırdaşıdır. Sevgi ve güvene dayalı bir bağın tesisidir. Alelade bir arkadaşlık değildir. Onu korur kollar, maddi ve manevi destekte bulunur, iyiliğe yöneltir, sevaba sevk eder, kötülükten alıkoyar.

Yani, ayette kâfirleri dost edinmeyin deyince selamı sabahı kesin demiyor. Aç iken yakalarsan bir kırıntı ekmek bile vermeyin demiyor. Ticaret yapmayın, diyaloğa girmeyin, yemeyin, içmeyin demiyor. Sırdaşlık mertebesine, samimiliğe, dostluğa yeltenmeyin diyor. Ve bu ikaz son derece net bir ikaz. Tek ayet de değil bu. Burada olduğu gibi birçok ayette Müslümanlar uyarılmıştır:
  • Müminler müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa artık Allah’la olan bağını koparmış demektir. Ancak onlardan gelebilecek bir tehlikeden korunmanız başkadır. Allah kendisi hakkında sizi uyarıyor. Sonunda dönüş Allah’a idir. (3,28)

• Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmeyin. Allah’a aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? (4,144)
Öyle ki kan bağı bile önemli değildir bu hususta. Ayette belirtilmiştir:
  • Ey iman edenler! Şayet inkârı imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi dahi dayanıp güvenilecek dostlar edinmeyin. İçinizden kimler onları dost edinirse, işte kendilerine kötülük edenler bunlardır. (9,23)
Kısacası, gayet anladığın neyse odur ayet. Dostluk basit bir iş değildir, oldukça yakınlık ifade eder. Sırdaşlıktır. Dost olunmaması demek ise iyi geçinilmeyecek, zulmedilecek, insan yerine konulmayacak, değer verilmeyecek manâsına gelmez. Allah resulü Yahudilerle iyi geçinmiştir. İnsani ilişkileri iyi yürütmek esastır, gerektiğinde onlara iyilik edilir, haklarında adaletli davranılır. İslam'a davet edilir.

İslâm’a ve Müslümanlara karşı düşmanca tavır alanlara ise bu hoşgörü gösterilmez. Bu durumda olmayan mürted sayısı da bir elin parmağını geçmez. Bu durumda olduğu için inkara kadar gidip dinsizliği seçmişlerdir zaten. Bolca dinle dalga, İslamofobi görürsün. Ehl-i kitabın da seni götüreceği kapı; bozuk tevhid, heva ve heves olduğundan yine hoş görülmez dostluk.

Ayette belirtildiği gibi onlar yalnızca birbirlerini hakiki manâda dost bellerler. Yüce Allah bu tür zalim kişilerle dostluk bağları kuranları zalimler olarak nitelemiştir. Allah'la olan bağlar kopmuş, zalimlerden olunmuş ve hidayete erişemez olunmuştur. Senin oyun amaçlı internetten tanıştığın bir arkadaşın böyle kısıtlı bir alanda dostun olamaz zaten, sana tesir edemez. Oyun oynuyorsunuz birleşince, başka bir şey yapmıyorsun. Keza imanına da vesile olmuşsun. Oldukça büyük bir sevaptır bu, ne mutlu sana.

Bizzat Süleymancı bir hocadan duydum, sofranızdan bir kırıntı ekmek bile vermeyin dediği de olmuştu.
Dozajı gereksiz kaçırıyorlar bazı dini topluluklar, insan yerine koymayın diyor kısaca. Yoktur böyle bir şey İslam'da.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ayetlerin hükmü zamana göre olmaz, evrensel ve ebedi hükümlerdir Kur'an'da yazanlar. "Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez."den önce dikkat edersen "Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır." diyor. Onları dost edinen de zalim oluyor. Peki bu nece bir zalimliktir? Ben onları dost belledim diye adam asıp kesmeyeceğim, hakaretler edip gizli dolaplı işler çevirmeyeceğim ki.
Sizin inancınız nedir hocam?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

RedStar FC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
ce sa
malesef ülke onlarla dolu, ateist olunca cehenmde yanacaksın derler, sonra onlara laf söyleynce hırlarlar, saygı beklerler.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Maturdiyi seçmenizde ki sebep nedir acaba merak ettim
İmam Maturidi'nin kendisi de amelde Hanefi mezhebini takip eder. İmam-ı Azam'a saygısı büyüktür. İmam-ı Azam'ın görüşlerini sistematikleştirmiştir. Biz Hanefiler çoğunlukla itikatta Maturidi mezhebindeniz. Öyle bir sordun ki sanki azınlıkta imişim gibi hissettim. Tüm mezhepler Hakk üzeredir. Maturidi'yi seçme sebebim esasında Hanefi olmamdır.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
insanları inancına göre değil de kişiliğine ve davranışlarına göre değerlendirin.
Ucubelerin yapamadığı şey.

Özellikle Suriye ve Irak kökenli tarikatlar ve Beşar Esad yüzünden İslamiyet=Terör Örgütü olarak dünyanın çoğu yerinde kabul görüyor. Şu noktadan itibaren de hiçbir şekilde bu görüşün değişmesi de mümkün değil.
Azıcık araştıran bilgi edinen bile bunların İslamla alakalı olmadığını anlar. Tamamen Rus düşüncesiyle hareket eden, terörizmi amaç edinen Baas denilen partinin saçma oyunları. Tabii ki bunlar sayesinde de İslam Terörizmmiş gibi görünüyor tüm dünyada.
Gördüğüm en bilgili ikinci Müslümansınız.
1. benim elhamdülillah ☝️

Top Bottom