Neler Yeni

Yobazlaşmış Müslümanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
O farklı bir konu ama futbol fanatikliğide bir nevi dediğimiz şeye benziyor. İzle geç işte kendi takımın yenince ya da yenilince senin eline bişey geçmiyor.
O felsefeyi biliyorum ama işte hayata geçirebilsem sıkıntı kalmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Arif Gönenç
İlgilendiği Kategoriler
Futbol, Satranç
Discord
Jahsonorm#6341
Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.

Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.
Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Bunun en büyük nedeni eğitimsizlik bence.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Peki ya kendini bir insanın görüşleri sebebiyle daha üstün görmek yobazlık değildir de nedir söyler misin?

Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.

Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.
Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Bunun en büyük nedeni eğitimsizlik bence.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
aynısı bizim okuldaki çocuklarda böyle hiç sevmiyorum böyle insanları

Besim Tibuk

80+ Gold
Peki Ateist olup Allah'a yani Teist insanların kutsalına küfür eden sonra bunu "gelişmişlik" olarak nitelendiren en şiddetli yobazlara ne diyorsunuz?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Peki Ateist olup Allah'a yani Teist insanların kutsalına küfür eden en şiddetli yobazlara ne diyorsunuz?
Onlarda aynı terhane. Ateizmi islamofobiye dönüştüren ve ateist olunca kendini havalı sanan insanlarla da çok pis dalga geçerim. Bu arada dini/manevi değerlere müslümanlar kadar çok söveni görmedim.

Besim Tibuk

80+ Gold
Bu arada dini/manevi değerlere müslümanlar kadar çok söveni görmedim.
Hocam özellikle bu aralar Allah'ını ... diye şakalaşan ergenyus tipleri aşırı görüyorum.
Müslüman yobazlardan bile çok.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu arada İslam da karşıda ki farklı inanca sahip kişiye de hoşgörü gösterilir yani mesela İslam ile yönetilen bir ülkede dinlerini yaymamaları, kendi içlerinde yaşamaları şartıyla o ülkede bulunmasına ve yaşamasını izin verilir.

Son düzenleme:

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yani demek istediğim İslam dini insanın yaşantısını bütünüyle düzenleyen bir din inancından tut, tuvalet temizliğine kadar her yere şekil veriyor ve bu şeylere uymalısın yani, İslam'ın kurallarına aykırı düşen yada İslam'ın yasakladığı şeylerden kesinlikle kaçınmalısın, İslam'ın kurallarına aykırı düşmeyen her şeyi yapmakta serbestsin zaten Allah dünyada Helal olan nimetlerinden faydalanmaya izin veriyor. ben böyle inanıyorum zaten hoş görülü olunması gerektiğini yukarıda söyledim. Zaten Rasulullah'ın ölmeden önce ki sözlerinde zımmilere iyi davranmayı tavsiye etmiştir. Bunun neresi kötü ki?,

Zımmi: Bir başkasının himayesi altına girmiş kimse.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Yani demek istediğim İslam dini insanın yaşantısını bütünüyle düzenleyen bir din inancından tut, tuvalet temizliğine kadar her yere şekil veriyor ve bu şeylere uymalısın yani, İslam'ın kurallarına aykırı düşen yada İslam'ın yasakladığı şeylerden kesinlikle kaçınmalısın, İslam'ın kurallarına aykırı düşmeyen her şeyi yapmakta serbestsin zaten Allah dünyada Helal olan nimetlerinden faydalanmaya izin veriyor. ben böyle inanıyorum zaten hoş görülü olunması gerektiğini yukarıda söyledim. Zaten Rasulullah'ın ölmeden önce ki sözlerinde zımmilere iyi davranmayı tavsiye etmiştir. Bunun neresi kötü ki?,

Zımmi: Bir başkasının himayesi altına girmiş kimse.
Şimdi senin yaptığın bu açıklama ile körü körüne bağlanmak sözü aynı şey değil. Dediklerin zaten bir müslümanın yerine getirmesi gereken şeyler. Körü körüne bağlanmak ise tek bir düşünceye saplanıp başka görüşlere saygı duymadan ve dinlemeden direkt reddetmek demek. Bu iyi bir şey değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,859
Üyeler
167,562
Son üye
mehmet11111
Top Bottom