Neler Yeni

Yobazlaşmış Müslümanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.

@Alexa'yı tanimlamissin lan

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.

Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.
Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Bunun en büyük nedeni eğitimsizlik bence.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Başı örtülü insanları okullara almayıp eğitimden uzak tutuldu geçmişteki politikacıların suçu olduğunu düşünüyorum.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Başı örtülü insanları okullara almayıp eğitimden uzak tutuldu geçmişteki politikacıların suçu olduğunu düşünüyorum.
Yok ya bunun etkisi çok azdır. Kaç kişi başörtüsü yüzünden okuldan atıldı ki? Çok az bi kesim.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Yok ya bunun etkisi çok azdır. Kaç kişi başörtüsü yüzünden okuldan atıldı ki? Çok az bi kesim.

bazı olaylar vardır az olmasına rağmen bir çok kişiye etki eder olayların büyüğü küçüğü olmaz ki şiddeti olur .

Örneğin deprem oldu dersem ne dersin ? kac derece diye sorarsın , ben sana derecesi önemli değil ama oldu derim sen ise buna anlam veremezsin büyük mü oldu küçük mü oldu bilemezsin işte bu da deprem gibi olayın her zaman şiddet derecesi önemlidir .

Son düzenleme:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Çok mu az kesim okuldan atılmayı bırak alınmadılar bile bunun etkisi hatrı sayılır biçimde vardır bu ülkede çoğu kişinin babaanne anneleri vesayre başörtülü ve bunlar okula bu durumdan dolayı gidemedi.

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Çok mu az kesim okuldan atılmayı bırak alınmadılar bile bunun etkisi hatrı sayılır biçimde vardır bu ülkede çoğu kişinin babaanne anneleri vesayre başörtülü ve bunlar okula bu durumdan dolayı gidemedi.
Anladım hocam

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.

Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Yobazlar yüzünden İslam'dan soğuyorum

Major

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
İsim
Bu söylediklerinde olmasa da senin düşüncende müslümanların hepsini Allah'a inandıkları için "Yobaz" olarak gördüğüne eminim.

Yalansa yalan deme
çünkü her türlü inkar edeceksin, gerek yok.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Bu söylediklerinde olmasa da senin düşüncende müslümanların hepsini Allah'a inandıkları için "Yobaz" olarak gördüğüne eminim.

Yalansa yalan deme
çünkü her türlü inkar edeceksin, gerek yok.
Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok.
Bir insan yobaz tanımına uyan şeyler yapıyorsa yobaz olarak görürüm.
Allah'a veya herhangi bir tanrıya inanıyorsa ve kendi halindeyse onu yobaz olarak görmem niye göreyim.

hepsini Allah'a inandıkları için "Yobaz" olarak gördüğüne eminim.
Burada da bir ön yargı var. Tamda tanımladığım mahluklara özgü bir kişiliğin(?) var. Demek ki boşuna alınmamışsın.

Son düzenleme:

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Bu bana çok saçma geliyor. Tabi herkesin kendi görüşü beni alakadar etmez fakat başkaları yüzünden neden inancınızdan, dininizden soğuyorsunuz anlamış değilim.
İçimden Bu yobaz bile bu yoldan gidiyorsa bu nasıl doğru yol diyorum.

PinsizAMD

80+ Bronze

ben müslümandım bunlar yüzünden 6 7 aydır yeni din arıyom kendime

Top Bottom