Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.
Başı örtülü insanları okullara almayıp eğitimden uzak tutuldu geçmişteki politikacıların suçu olduğunu düşünüyorum.Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.
Ülkemizde bazı insanlar karşıdakinin fikirlerine saygı göstermeden, dinlemeden bağnazlık derecesinde düşüncelerini söyleme eğilimindeler.
Genellikle rahatsız edici ve tiksindirici tavırları vardır mesela sizi düşüncelerinizden dolayı rencide ederler.
Genelde bunu bir düşünceye körü körüne bağlanan toplumumuzda bulunan müslüman(?) insanlar yapmaktadır. Bu insanlarda bizleri dine yaklaştırmak yerine aksine uzaklaştırmaktadırlar.
Kendi düşüncelerini en iyi ve doğru düşünce olarak görürler ve eleştiriye kapalıdırlar.
Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Bunun en büyük nedeni eğitimsizlik bence.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yok ya bunun etkisi çok azdır. Kaç kişi başörtüsü yüzünden okuldan atıldı ki? Çok az bi kesim.Başı örtülü insanları okullara almayıp eğitimden uzak tutuldu geçmişteki politikacıların suçu olduğunu düşünüyorum.
Yok ya bunun etkisi çok azdır. Kaç kişi başörtüsü yüzünden okuldan atıldı ki? Çok az bi kesim.
Çok mu az kesim okuldan atılmayı bırak alınmadılar bile bunun etkisi hatrı sayılır biçimde vardır bu ülkede çoğu kişinin babaanne anneleri vesayre başörtülü ve bunlar okula bu durumdan dolayı gidemedi.Yok ya bunun etkisi çok azdır. Kaç kişi başörtüsü yüzünden okuldan atıldı ki? Çok az bi kesim.
Anladım hocamÇok mu az kesim okuldan atılmayı bırak alınmadılar bile bunun etkisi hatrı sayılır biçimde vardır bu ülkede çoğu kişinin babaanne anneleri vesayre başörtülü ve bunlar okula bu durumdan dolayı gidemedi.
Yobazlar yüzünden İslam'dan soğuyorumÖncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.
bir inanca, düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlanan hoşgörüden yoksun kişiler.
Her yerde karşıma geliyor ve tiksiniyorum artık. Sokakta, toplu taşımada, okulda, forumda her yerde varlar. Cidden rahatsız edici bir şey.
Bu bana çok saçma geliyor. Tabi herkesin kendi görüşü beni alakadar etmez fakat başkaları yüzünden neden inancınızdan, dininizden soğuyorsunuz anlamış değilim.Yobazlar yüzünden İslam'dan soğuyorum
Bu söylediklerinde olmasa da senin düşüncende müslümanların hepsini Allah'a inandıkları için "Yobaz" olarak gördüğüne eminim.
Yalansa yalan deme
çünkü her türlü inkar edeceksin, gerek yok.
Bir insan yobaz tanımına uyan şeyler yapıyorsa yobaz olarak görürüm.Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok.
Burada da bir ön yargı var. Tamda tanımladığım mahluklara özgü bir kişiliğin(?) var. Demek ki boşuna alınmamışsın.hepsini Allah'a inandıkları için "Yobaz" olarak gördüğüne eminim.
İçimden Bu yobaz bile bu yoldan gidiyorsa bu nasıl doğru yol diyorum.Bu bana çok saçma geliyor. Tabi herkesin kendi görüşü beni alakadar etmez fakat başkaları yüzünden neden inancınızdan, dininizden soğuyorsunuz anlamış değilim.
ben müslümandım bunlar yüzünden 6 7 aydır yeni din arıyom kendimeÖncelikle yanlış anlaşılma olmasın. Kendi halinde olan, karşıdakinin fikirlerine saygı gösteren ''benim dinim bana senin dinin sana'' diyen müslüman kardeşlerime lafım yok. Lafım başlıkta yer alan tanıma uygun kişileredir.